Ciddi olamıyorum

Bunun, konuyla alakasını çıkaramadım.

Demek istediğim birini yemek yemek basitçe mutlu ederken diğerini düşündürüyor, üzüyor çünkü bugün bu yemeği yiyor az ya da çok lakin yarın yiyebilecek miyim diyerekten. Bu da psikolojiyi farklı etkiliyor birini üzerken diğerini allak bullak bir duyguya sokuyor.
Bunun, konuyla alakasını çıkaramadım.

Konu ile alakası ise benim düşüncem ne kadar çok kötü olay yaşadıysan o kadar çok gereksiz gülme ihtimalinde normale göre fazla, %100 demiyorum lakin bu ihtimal var. Bende psikolojinin gereksiz gülmekte etkisi olduğunu savunuyorum bu olaylarda psikolojiyi etkilediğinden otomatik olarak gereksiz gülmeyi de etkiliyor.

Gülmek güzel de az biraz ciddi olman lazım be. Açıkçası her şeye gülen bir arkadaşım var. Ne söylese 2 kere sorgularım, bir yere giderken iki kere sorarım ne güvenebiliyorum ne doğru düzgün sohbet. Eğer öyle biriysen biraz değişsen iyi olacak.

Her şey para değildir kardeşim. Çok parası olup da hiçbir zaman mutlu olamamış insanlar da var bu dünyada.

Ben çok acı yaşadım ve kolay kolay da gülmem açıkcası. Bu bahsettiğin hangi kategoriye giriyor bilmiyorum, etrafımda canlı bir örneği yok.

Herşey para değildir kardeşim. Çok parası olup da hiç bir zaman mutlu olamamış insanlar da var bu dünyada.

Dünya da yaşıyoruz, her türlü istisna ve ihtimal olabilir ama emin ol çok zengin olduklarından değil sosyal hayatları ve iş temposu yüzünden bu durumlara düşüyorlar. Para sadece dolaylı bir yol oluyor mesela benim evlendiğim kadın zenginse ve onu sevmediğim halde para için evlendiysem her zaman kavga ederiz. Burada üzüntüyü sağlayan şey para gibi gözükse de sosyal bağdır çünkü ben eğer öyle bir insan olmasaydım bunların hiç biri yaşanmayacaktı.

Ben tam olarak ne anlatmak istediğini anlayamadım özür dilerim.

Önemli değil. Bir şekilde birbirimizi anlayacağız elbet, ben elimden geleni en iyi şekilde anlatmaya çalışacağım. Tekrar tekrar okuyup anlamak için kendini zorlarsan sevinirim.

Kastetmek istediğim şey sen bana zenginlerinde üzüldüğünden bahsettin. Evet haklısın ama ben ise üzülecek durumlarının farklı olduğunu kastettim. Birisi parasızlıktan üzülüyor bir diğeri soyal hayatından dolayı.

Senin gibi bir arkadaşım daha olsaydı keşke. Senle tartışarak kendimi geliştireceğimi düşünüyorum.

Yani sonuçta hayat engelleri fakir veya zengin olmana bakmadan koyuyor önüne. Önemli olan paranın sana mutluluk getirip getiremediği. Yani bir zengin annesini kaybetti diyelim parasını verip yenisini alamıyor sonuçta. Ufak tefek farklar olabilir tabii. Ama bu insandan insana değişebilen bir şey sonuçta her fakir aynı değil, her zengin de.

Bu konuda haklısın, buna bir şey diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…