Çift bölge mi upper lover mı çalışılmalı?

Mertrix

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, 4 aydır Full body programla devam ediyorum ve istediğim verimi pek alamadım. Elimde şu an 2 program var.

1. program: Çift bölge.
Pazartesi: Göğüs + biceps.
Salı: Omuz + triceps.
Çarşamba: Off.
Perşembe: Sırt + karın.
Cuma: Bacak + biceps + triceps.

2. program ise klasik üst vücut alt vücut sistemi.

Bir süre çift bölge idmanı denedim ve aslında fena olmayan bir sonuç aldım lakin birçok kaynak bir kas grubunu haftada iki gün çalıştırmanın daha iyi olduğunu, bu yüzden upper lower sistem yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz sizce hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gogus gunu omuzda yoruluyor ben olsam ertesi gune omuz koymazdim.
O ufak değişikleri yapabilirim burda merak ettiğim konu çift bölge ve upper lower arasında hangisini uygulamak daha mantıklı olacaktır? Bir kesim haftada bir kere çalışmak yeterli derken diğer kesim o yoğunluğu haftada 2'ye bölerek çalışmanın daha iyi olduğunu söylüyor.

Bir kas grubunu haftada 2 çalıştırmak için 4 günlük çift bölge antrenmanına bir de Full body eklemek mantıklı olur mu peki veya sadece üst vücut.

Bilgehan koç un antrenman programi vardi birkaç tane YouTube'da. O senin dedigin gibi yapiyordu galiba son gun de ortaya karisik tarzi bir şey yapiodu falan.

Arkadaşlar merhaba, 4 aydır Full body programla devam ediyorum ve istediğim verimi pek alamadım. Elimde şu an 2 program var.

1. program: Çift bölge.
Pazartesi: Göğüs + biceps.
Salı: Omuz + triceps.
Çarşamba: Off.
Perşembe: Sırt + karın.
Cuma: Bacak + biceps + triceps.

2. program ise klasik üst vücut alt vücut sistemi.

Bir süre çift bölge idmanı denedim ve aslında fena olmayan bir sonuç aldım lakin birçok kaynak bir kas grubunu haftada iki gün çalıştırmanın daha iyi olduğunu, bu yüzden upper lower sistem yapılması gerektiğini düşünüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz sizce hangisi daha mantıklı?

Göğüsten sonraki gün omuz triceps çalışmak tricepsi yorabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı