Çift CPU çalışma prensibi

Aslan Amca

Hectopat
Daha fazla  
Aliexpress'te böyle çift CPU bulunan anakartlar satılıyor bunların çalışma prensibi tam olarak nedir? Biri tam yüke binince mi diğeri devreye giriyor yoksa ikisi de koordineli mi çalışıyor? Bir de bu soketler birbirine çok yakın değil mi soğutucu takılmayacak gibi duruyor.

Anladım hocam sağ olun. Bunlar uygun fiyatlı olduğu için dikkatimi çekmişti internette rus kanalları bu anakartlardan alıp birçok program veya oyunda Benchmark testi yapıyorlar ama çekirdek sayıları fazla olduğundan ekrana sığmıyor diye MSI Afterburner'dan kapatmışlardı bende merak etmiştim acaba nasıl çalışıyor diye aydınlattığınız için sağ olun. Günümüzün Ryzen 7lerine eşdeğer güç verebiliyor bunlar ama hem 8 senelikler hem de yüksek TDP istiyorlar yoksa izlediğim kadarıyla çok güçlü işlemciler.

Anladım hocam sağ olun. Bunlar uygun fiyatlı olduğu için dikkatimi çekmişti internette rus kanalları bu anakartlardan alıp birçok program veya oyunda Benchmark testi yapıyorlar ama çekirdek sayıları fazla olduğundan ekrana sığmıyor diye MSI Afterburner'dan kapatmışlardı bende merak etmiştim acaba nasıl çalışıyor diye aydınlattığınız için sağ olun. Günümüzün Ryzen 7lerine eşteğer güç verebiliyor bunlar ama hem 8 senelikler hem de yüksek TDP istiyorlar yoksa izlediğim kadarıyla çok güçlü işlemciler.

Tabiki güçlü işlemciler hocam Ryzen Threadripper'ların mantığıda bu zaten bu yüzden avuç içi kadar büyük işlemciler :)

Anakartları özel oluyor ve işlemci mimarileri birden fazla kordineli bir şekilde çalışması için tasarlanıyorlar. Bir işlem görevi geldiği zaman sistem bu paylaşımı otomatik yapıyor ve sanki tek bir işlemcimiş gibi işlemleri yapıp tüm donanıma kordineli bir şekilde erişebiliyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı