Çift Ekran Kartı Takma

sami35

Kilopat
Yer
İzmir-Karşıyaka
Daha fazla  
Merhaba kasama ikinci bir ekran kartı almak istiyorum. Bunun için nasıl bir yol çizmem gerekiyor.

Şu an kullanmakta olduğum 6 aylık (Hd 6870 1gb 256 bit) ekran kartım mevcut, ben bu kartı satma'ya kalksam piyasası çok düşük olduğu için heba olacağını düşünüyorum. Ve bu yüzden ikinci bir kart alma gereği duydum, bununla ilgili fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Ve de alacağım kartın değerleri nasıl olmalı, nasıl bir köprüleme sistemi kullanmam gerekiyor ? Hiçbir fikrim yok. Teşekkürler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında ben de bunu soracaktım yeni kart almadan önce iyi oldu sorduğun ben de yeni konu açmayayım. Bende de 1 GB 256Bit HD4850 var, 3 ya da 2gblık 7870XT ya da 7950 alıp CrossFire yapma şansımız olur mu ya da olursa iyi mi olur? Verim nasıl olur. Yoksa GTX760ı haftaya alıyorum. Bilgisi olanlar paylaşırsa bizlerle sevinirim.

Benim bildiğim kadarıyla gerek CrossFire gerek SLI yaparken her 2 kartında aynı model olması gerekiyor hatta aynı marka. Bit ve çekirdek hızları filan aynı olmalı. Yanlış biliyorsam özür dilerim ama örneğin bir 7850 ile 7870 crossfire yapılamaz. 7850 ile yine aynı marka 7850 olmalı. Marka konusunda pek emin değilim ama bit ve çekirdek hızları aynı olmalı.

Bildiğim kadarıyla olmuyor hele hele 4 serisi bir kart ile 7 serisi bir kartın olucağını hiç sanmıyorum. Kaldı ki 7950 sanırım en üst seviyedi kartlardan biri onun yanında 4850 tutmanın anlamı ne =) Yani 7950 nin üstüne o kart yüzde 10 belki koyar belki koymaz =) Benim okudaklarıma göre 7870 ile 7950 olabiliyormuş ama onda bile bir takım ayarlamalar overclockardan sonra olabiliyormuş ki bir takım görüntü anormalliklerini de yanında getiriyormuş.

- - - Güncellendi - - -

7870 ile 7950 olabiliyor hatta sanırım 7870 ile 7970 da olabiliyor. Bunun sebebi 7870 79 serisinde kullanılan aynı çipin daraltılmış bir versiyonunu kullanması ama bir takım ayarlamalar yapılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de az çok bilgi sahibiyim de öyle burada sorulara cevap arıyoruz işte :) Mantıklı mantıksız soruları soruyoruz mümkünse belki diye. Ben de imkan vermedim kafamda ama sorayım dedim yani satmayıp değerlendirebilir miyim acaba bu şekilde diye merak etmiştim sadece :)

Şimdi, NVIDIA'da bu işler kolay ancak AMD biraz karıştırıyor.

Soldan ilk 2 rakamı aynı olan bütün kartlar ile CF yapabilirsin.

Yani, senin kartın HD 6870. Sen HD 6850 ve HD 6870 ile CF yapabilirsin.

Marka model takıntısına gelirsek, zaten sistem bunu kendisi ayarlıyor. Yani internetten bakarsanız farklı marka model ile yapanların sayısı bir hayli fazla.

AMD_CrossfireX_Chart_1618W.jpg

Ancak ben CF önermiyorum. Her oyun desteklemiyor. Ayrıca CF yaptığınızda teorideki gibi 2 kat performans almıyorsunuz. Oyundan oyuna değişiyor ve bu maksimum %70 oluyor. Bir diğer ayrıntı da güç kaynağı. Sağlam bir güç kaynağınız olmalı. CF'yi tavsiye etmememin 2.nedeni bu. Kartınızı satıp, üzerine para ekleyip daha iyi bir kart alın. Hem daha az güç tüketir, hem de daha performanslı olur. CF, SLI derdine düşmezsiniz.

Bilgiler için teşekkürler, sanırım güç kaynağı vede bazı oyunlar konusunda sıkıntı olacak gibi gözüküyor.
Bu yüzden mevcut kartı satıp, yerine yeni bir güç kaynağı ve ekran kartı almam daha mantıklı olacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı