Çift fanlı bilgisayarın tek fanı çalışmıyor

cobancan

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım HP Pavilion GTX 1050 Ti ekran kartı, i5 8300h işlemciye sahip.
Dün gece titreme ve tıkırtılı sesler geldi bilgisayardan, hemen her şeyi kapattım ve soğumasını bekledim, açtıktan sonra 90B Hatası verdi. Enter'a bastıktan sonra açılıyor. 1 ay boyunca yetkili servise veremem. Bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı? Laptop soğutucusu aldım şu an geçici süreliğine.

Verdiği hata:
  • Sistem bir soğutma fanının düzgün çalışmadığını algıladı.
  • Bilgisayarı kullanmaya devam etmeniz önerilmez ve rasgele kapanma, veri kaybı veya sistem arızası gibi öngörülemeyen davranışa yol açabilir. Sistem 15 saniye içinde kapanacaktır. Kapanmasını önlemek ve bilgisayarı kullanmaya devam etmek için şimdi Enter tuşuna basın.
  • Sistem Fanı (90b)
  • Sistem Fanı (90f) Bu hata, ısı alma sisteminde bir sorun bulunduğunun göstergesidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çift fan amacı işlemci ve ekra kartını ayrı ayrı soğutmaktır. Hangi fan bozuksa o bileşen aşırı ısınacak ve laptobun ya hata verecek yada kendini kapatacaktır. Bu şekilde devam etmen o bileşene ilerde zarar verir. Soğutucu kullanman işini çözmez en kısa zamanda bozuk olan fan tamir yada değişim yapılsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı