Çift işlemcili server bilgisayarına overclock yapmak

RORK3

Femtopat
Herkese iyi günler. Sorum şu. Anakartim'da 2 adet exeon 5680 islemcim var bunlara overlock yapabilir miyim yapabilirsem RTX2070 veya 2080 Ti kullanabilir miyim?

Battleroyal oyunlar oynuyorum reis, anlamiyorum sse fanlan ayrıca 32 GB RAM var zaten sadece Online oyun oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Varmış oynarsınız o zaman deneyin overclock yapılabiliyorsa deneyin. Bende 2080 Ti boş para harcamış olursunuz en fazla 2070S alın bence. DDR4 değil anakart DDR3 oradan düşüş var.

Hay yaşa reis bak oynaniyomus
Varmış oynarsınız o zaman deneyin overclock yapılabiliyorsa deneyin.
Bunlar ayrı ayrı yapilmiyo dimi tek ayarda ikisi birden oluyo

Bunlar ayrı ayrı yapilmiyor değil mi tek ayarda ikisi birden oluyor.

Birbirlerine bağlı şekilde çalıştıklarında aynı anda olacaklarını düşünüyorum ama iyi bir soğutma alın overclock yapacaksanız.

Server anakartları çok O.C desteklemez, hatta belki hiç bile desteklemez. 10 yıldır HP ProLiant ML110 G6 ve 2 yıldır ML110 G7 var bizde, hiç öyle bir opsiyon göremedim BIOS'ta.

Varmış oynarsınız o zaman deneyin overclock yapılabiliyorsa deneyin. Bende 2080 Ti boş para harcamış olursunuz en fazla 2070S alın bence. DDR4 değil anakart DDR3 oradan düşüş var.
2080 i kaldiriyosa neden almiyimki ilerde ramlari 64 lucem zaten ddr 3 ddr 4 ten fazla bellek harciyo pubgda 15 gbleri buluyo bazen arkadaşını ddr4 8 GB kullaniyo

Anakartınız overclock destekliyor mu ona bakmak gerekiyor, desteklemese bile turbo boost ile 3.60 GHZ frekansına çıkan bir işlemci ve x2 x5680 kullanıyorsunuz, gerçekten ciddi bir işlemci performansına sahip olmalısınız, cinebench r20 testinde kaç puan alıyorsunuz? Ben RTX 2080 besleyebileceğini düşünüyorum.

Şimdi DDR4 3000MHz ile DDR3 1333MHz arasında dağlar kadar fark oluyor her zaman güncel daha iyidir. Ne kadar verdiniz anakart+işlemci+RAM.

Birbirlerine bağlı şekilde çalıştıklarında aynı anda olacaklarını düşünüyorum ama iyi bir soğutma alın overclock yapacaksanız.
2 fandada toplam 24 isi borusu var alabileceğim en büyük kule tipi soğutucuları var yükte 55 derece üstelik bu işlemciler normalde inanılmaz isiniyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…