Çift kanal 2X 16 GB vs. tek kanal 48 GB RAM

MarkV

Megapat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba,
Laptop kullanıyorum ve bilgisayarımda 2x8GB RAM hiç yetmiyor. Kullandığım her şey deli gibi RAM harcıyor. Boyut benim için önemli ama tek kanal 48 GB mantıklı olur mu yoksa 2x16 mı almalıyım? Bilgisayar maksimum 64 GB destekliyor 2x48 GB alsam 64 GB olarak mı çalışacak yoksa hiç mi çalışmayacak acaba biliyorsanız paylaşırsanız çok sevinirim.

2x16 veya 2x32 yapabilirsin, lakin 2x48 sistemin çökmesine yol açabilir. Ayrıca tek kanal değil çift kanal olması performansı önemli düzeyde arttırır.

Çok teşekkür ederim ama benim ki laptop. Laptop kullanıyorum çok seyehat ettiğimden, yeni çıkan laptoplar 96GB destekliyor o açıdan tek 48 almak istedim şimdiden yoksa elimde mevcutta 3 tane ram var bu hedefimi gerçekleştirince 7 tane RAM olacak 5 tanesi hiç bir işime yaramayacak süreklide RAM almak istemiyorum.

2x16GB veya tek 48 almak istiyorum genelde oyun için çift kanal fark oluşturuyormuş ama benim kullandığım araçlara nasıl etki eder bir test bulamadım.

Rhino, Revit ve D5 render aynı anda kullanıyorum import yaparken 16GB RAM'in dolup bilgisayarın kitlendiğide oluyor üzerine bir de Edge'yi açayım işlerimi aksatıyor yavaşlıktan keza Youtube kanalım var onun için video düzenlerken bir kaç tane yazılım çalışıyor. Yerel yapay zeka çalışırıyorum o durumdada VRAM bitince artık RAM kullanabiliyorlar haliyle RAM kapasitesi lazım oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı