RX 6800 XT sistem yeniden başlayamıyor

apple3bule4

Hectopat
RAM
6400 MHz Lexar RAM
SSD veya HDD modeli
Adata XPG SX8100
Ekran kartı
RX 6800 XT
Anakart
Msi pro b650 s wifi
İşlemci
R5 7600
Yaklaşık 1–1.5 yıl önce bilgisayar topladım. İlk birkaç ay sorunsuzdu, ancak sonrasında bilgisayar yeniden başlatılması gereken durumlarda (örneğin Windows güncellemeleri, BIOS'tan çıkış, format sırasında) kasanın güç aldığını ama ekrana görüntü gelmediğini fark ettim. Güç tuşuna basılı tutup kapat-aç yaparak kullanmaya devam ettim ama artık rahatsız etmeye başladı. Aynı dönemde kasanın RGB ışıklarını da kontrol edemez oldum. Yabancı forumlarda bazı kişiler RGB kontrol yazılımlarını sildikten sonra sorunun düzeldiğini belirtmiş.

Ben ise şu yöntemleri denedim ama çözüm bulamadım: Format atmak, BIOS'u sıfırlamak/güncellemek, anakart sürücülerini güncellemek.

Bu konuda fikri veya çözüm önerisi olan var mı?

BIOS'ta Memory Context Restore'ü kapatıp Power Down Mode'u açın. Sonra EXPO'yu kapatın veya RAM hızını 5600'e düşürün.

Söylediğiniz değişiklikleri daha önce yapmıştım, ancak BIOS'a girdiğimde donup kalmaya başladı ve sorunum yine çözülmedi. Bu nedenle BIOS'u sıfırladım Eklemeyi unutmuşum.

BIOS'ta Memory Context Restore'ü kapatıp Power Down Mode'u açın. Sonra EXPO'yu kapatın veya RAM hızını 5600'e düşürün.

Hatta daha dün akşam yaptım dediklerinizi. 3-4 kez BIOS'a ayarları değiştirmek için girdiğimde donmasının ardından normal başlattığımda bu şekilde bir ekranla karşılaştım BIOS'u sıfırlayınca düzeldi. Yeniden başlama sorunu devam etti.

IMG-20251113-WA0007.jpeg

20251113_220532.jpg

Son düzenleme:
İlk disk testi yapalım.

İlk disk testi yapalım.

Bugün söylediğiniz ayarlarla bir deneme yaptım. BIOS’tan çıktıktan sonra Windows’un açılması yaklaşık 20 dakika sürdü. Daha sonra Windows üzerinden “yeniden başlat” yaptım ve bu sefer yaklaşık 1 saat içinde açıldı. Eskiden, yanlış hatırlamıyorsam, ne kadar beklersem bekleyeyim hiç açılmıyordu.

Açılmasını beklediğim süreçte anakart üzerindeki DRAM ışığında sarı ışık yanıyordu, bunun bir etkisi var mı bilmiyorum. Disk testi sonuçları da bu şekilde.

1763246193352.png

1763246320389.png

Yardımcı olabilecek yok mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı