Çözüldü Çift kanal RAM FPS arttırır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
400

EREN SATAR

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Manisa
Merhabalar iyi forumlar şu an elimde 400TL para mevcut sistemime yükseltme yapacağım en mantıklı şey sanırım +8 GB RAM eklemek.

Biliyorum çok konu var ve çok video var ama hangisi doğru hangisi yanlış emin değilim. Mesela bazı videolarda çok ciddi FPS artışı olmuş bazılarında olmamış gerçekten tecrübe eden kişilerden de yorum almak isterim.

Sistem*
  • R5 3500X.
  • RX560 4 GB.
Örneğin GTA 5 RDR2 ETS 2 CS:GO Valorant tarzı oyunlarda nasıl bir sonuç olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çift kanal RAM işlemcinin performansını arttırır. Darboğaz yaşamıyorsanız FPS artmaz, darboğaz yaşıyorsanız GPU kullanımı artacağı için FPS artar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam işlemcim 3500X ekran kartım RX 560 zaten işlemci yükseltmesi saçma olur gibime geliyor.
Ekran kartı yükseltmesi için 2.el işlerine girmem gerek açıkçası uğraşmak istemiyorum.
O zaman +8RAM satın alayım bakalım nasıl olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Örneğin bu videodaki kadar bir fark yaratması benim için yeterlidir.
Video fake değil gibi gözüküyor...
@Akif @Umut 77 @sergen212 @Wozzy @FlexR @ulassssdemirci

Bu video fazla eski hocam bundan yola çıkarak iş yapmayın Valorant yeni güncellemelerden sonra bayağı bir bozdu optimizasyonu benim attığınız videoda ki zamanda FPS'em 100 iken şuan 30-40.

O kadar yapar mı bilmiyorum ancak Valorant işlemciye ciddi yük bindiren bir oyun. İşlemci performansının artması doğrudan etkileyebilir. Sisteminde eksik olan şey çift modül 16 GB RAM zaten. Eğer yükseltme yapacaksan al bir tane daha.

Tamamdır hocam teşekkür ederim 👍
İlla aynısından mı olmak zorunda onun içinde başka konu açayı mı?

Aynı çip olması lazım kendi raminin ürün koduna bak aynı marka aynı ürün kodu olanı al sorun olmaz.

Aynen de ben kasanın içine biraz renk katayım RGB RAM alayım diye düşünüyordum uyumsuzluk olabilir sanırsam... Bir de uyumsuz olursa onla uğraşırım.
@Akif hocam yeni konu açmam için 30 dakika beklemek mi lazım bu uygulama yeni mi geldi cezam olduğu için uzun süre yoktum da?☺️

Son düzenleme:
Artış oluyor, 8 GB ile Valorant'ta 100-140 arası alıyordum 16 GB yaptığımda 190-200 civarı FPS.

Sizin sisteminizde FPS artmasının sebebi işlemci darboğazı olması. Fakat konu sahibinin sisteminde işlemci darboğazı olmayabilir. Kesinlikle artış oluyor denemez. Sistemden sisteme değişir.

Vardı epeydir. Spam engellemek için.

RAM'lerden sadece biri RGB olunca daha kötü görünüyor boş ver. :D

Tamamdır teşekkürler aynısından alıyorum o zaman.
Papara ile alınca 370TL gibi bir fiyata gelecek sanırsam. 👍

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı