Çift kanal RAM takınca sinyal yok hatası

bthndrn95

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Uzun uzun anlatacağım daha net anlamanız ve yetersiz bilgi vermemden kaynaklı bir sorun olmasın diye. Yeni bir bilgisayar topladık bu konuda çok tecrübeli bir arkadaşım ile birlikte. Bilgisayarın baştan sona kurulumunda, kablolarında, bağlantılarında en ufak bir eksik yok her şeyi gözden geçirdik her şey tam. Bilgisayarı açma tuşuna bastık ve sinyal yok hatası aldık (henüz Windows bile yüklü değil ilk açılma). Anakartım ASUS B550 a-Wi-Fi modeli ve toplamda 4 adet RAM slotu var. RAM'lerim G.Skill 3600 MHz CL18 gecikmesinde. İkisi de aynı zaten Dual şekilde aldım ambalajından ikisi de beraber çıktı yani RAM'ler tamamen aynı. RAM'leri A1-B1 ve A2-B2 kanallarında denedik ikisinde de aynı sinyal yok hatası var. Daha sonra RAM'lerde sorun var mı diye iki RAM'i de tek tek tüm slotlarda denedik ve ikisi de tek başına takıldığında bütün slotlarda bilgisayar açıldı. Yani RAM'lerde de bir arıza yok. Sorunun tamamen çift kanal kullanımından olduğu bu şekilde anlaşılıyor. Ne yapmam lazım tavsiyelerinizi bekliyorum.

BIOS güncellemesi yapın. Yeni sistemlerin çoğunda yapılması tavsiye edilir. Daha sonra deneyin.

Tek RAM varken mi yaptınız?

Bu arada elektrik kesilmeyeğinden emin iseniz yapın. Aksi takdirde garantiye göndermek zorunda kalabilirsiniz. Kesintisiz güç kaynağı var ise bağlayın.

Vallahi ülkede ne zama elektriğin kesileceğini bilmek zor 😅
Tek RAM varken mi yaptınız?
Yok hayır çift RAM varken yani sinyal yok hatası alırken yaptım tepki vermedi. Tek RAM varken denemedim..
Birebir aynı olayı yaşadım. Kafayı yiyecektim hatta.

BIOS pilini, RAM'leri ve işlemciyi sökün. 15-20 dk bekleyin. BIOS pilini, RAM'leri ve işlemciyi sırasıyla takın. Düzelir.
Bir denemekte fayda var. Yarın deneyeceğim teşekkürler

Tek RAM ile de deneyin.

Tek RAM ile de deneyin.
Tamamdır deneyip sonucu paylaşırım teşekkür ederim.
Tek RAM ile de deneyin.
Merhaba. Bios güncellemesi yaptım. İlk seferde gördü çalıştı ancak ikinci seferde yine sinyal yok hatası aldım. Bilgisayarı kapatıp açtıkça bazen açılıyor bazen de sinyal yok hatası veriyor. Windows kurarken bilgisayarı yeniden başlatma adımına geldi başlatırken yine sinyal yok dedi öyle kaldı. Bilgisayar açık ama monitörde görüntü yok ne yapacağımı bilmiyorum anlık olarak
Tekrar merhaba. Nasıl olduysa bilgisayar çift RAM takılıyken de açıldı. Ama şimdi de hala açılışta sinyal yok hatası alıyorum monitör biraz uyku modunda kalıp sonra kendiliğinden açılıyor. Sorun ne acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı