Çift katlı evde modemi üst kata taşımak yerine hız arttırmak yavaşlığı çözer mi?

Wipk12

Centipat
Daha fazla  
Hocam merhaba, çift katlı bir evde oturuyorum. Modem alt katta, benim odam üst katta. Üst kattayken internet çekmiyor. Modemi üst kata taşımamız mümkün değil maalesef. Asıl sorum şu: Paketi artırırsak sorun ortadan kalkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba, çift katlı bir evde oturuyorum. Modem alt katta, benim odam üst katta. Üst kattayken internet çekmiyor. Modemi üst kata taşımamız mümkün değil maalesef. Asıl sorum şu: Paketi artırırsak sorun ortadan kalkar mı?

Hocam Wi-Fi genişletici alabilirsiniz.

Eğer PC ise uzaktan çekmesi için wi-fi genişletici alabilirsiniz hocam paketi arttırmak bir soruna çare olacağını düşünmüyorum

Hocam isterseniz wifi adaptörü alabilirsiniz de

üst kata ethernet kablosu çekemez misiniz

Merhaba hocam,
Modemin alt katta, sizin odanız üst kattaysa ve üst katta internet çekmiyorsa, paket hızını artırmak bu problemi çözmez. Çünkü buradaki sorun internetin dışarıdan eve gelişi değil, evin içindeki kablosuz sinyalin zayıflığı.

paket artırmak ne işe yarar?​

Paket arttığında modeme gelen hız artar (örneğin 24 Mbps'ten 100 Mbps'e çıkarsınız).ama üst kata o hız ulaşmazsa, yani sinyal zayıfsa, bu hızın size bir faydası olmaz. Yani sinyal 2 dişse, 100 Mbps de alsanız 10-15 Mbps anca gelir.

ne yapılabilir?​

1. Wi-Fi menzil genişletici (repeater)

Alt katla üst kat arasında bir yere takılır. Modemin sinyalini alıp tekrar üst kata iletir. Uygun fiyatlı olanları var (~500-800 TL)dezavantaj: Hız biraz kırpılır ama sinyal artar.

2. PowerLine adaptör (elektrik hattından internet)

Biri modemin olduğu prize, diğeri üst kattaki prize takılır. Elektrik hattı üzerinden interneti taşır. Kablosuz veya kablolu modelleri var. Çok stabil ve hızlı olur, ama priz hattı aynı fazda olmalı.

3. Access Point / ikinci modem

Kullanmadığınız eski bir modem varsa, üst kata kablo çekip "Access Point" gibi kurabilirsiniz. Üst katta da ayrı bir Wi-Fi yayınlanır. Bu en iyi çözüm ama kablo gerekebilir.

4. mesh Wi-Fi sistemleri (en kaliteli çözüm)

Evin her katında kapsama sağlar. 2'li veya 3'lü cihazlar halinde gelir.
Fiyatı biraz yüksek ama stabil ve uzun vadeli çözüm.

Merhaba hocam,
Modemin alt katta, sizin odanız üst kattaysa ve üst katta internet çekmiyorsa, paket hızını artırmak bu problemi çözmez. Çünkü buradaki sorun internetin dışarıdan eve gelişi değil, evin içindeki kablosuz sinyalin zayıflığı.

paket artırmak ne işe yarar?​

Paket arttığında modeme gelen hız artar (örneğin 24 Mbps'ten 100 Mbps'e çıkarsınız).ama üst kata o hız ulaşmazsa, yani sinyal zayıfsa, bu hızın size bir faydası olmaz. Yani sinyal 2 dişse, 100 Mbps de alsanız 10-15 Mbps anca gelir.

ne yapılabilir?​

1. Wi-Fi menzil genişletici (repeater)

Alt katla üst kat arasında bir yere takılır. Modemin sinyalini alıp tekrar üst kata iletir. Uygun fiyatlı olanları var (~500-800 TL)dezavantaj: Hız biraz kırpılır ama sinyal artar.

2. PowerLine adaptör (elektrik hattından internet)

Biri modemin olduğu prize, diğeri üst kattaki prize takılır. Elektrik hattı üzerinden interneti taşır. Kablosuz veya kablolu modelleri var. Çok stabil ve hızlı olur, ama priz hattı aynı fazda olmalı.

3. Access Point / ikinci modem

Kullanmadığınız eski bir modem varsa, üst kata kablo çekip "Access Point" gibi kurabilirsiniz. Üst katta da ayrı bir Wi-Fi yayınlanır. Bu en iyi çözüm ama kablo gerekebilir.

4. mesh Wi-Fi sistemleri (en kaliteli çözüm)

Evin her katında kapsama sağlar. 2'li veya 3'lü cihazlar halinde gelir.
Fiyatı biraz yüksek ama stabil ve uzun vadeli çözüm.

Kapsamlı bir cevap için çok teşekkürler faydalı oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı