Çözüldü Çift monitör açılış önceliği ayarı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
Miami, FL
Merhabalar, bugün Samsung'un C24FG73 modelli monitörünü satın aldım. Daha önceden kullandığım ASUS marka monitörü satmak yerine çift ekran olarak kullanmaya karar verdim. Şöyle bir problemim var, Windows açıkken ana ekranım yeni almış olduğum monitör ancak bilgisayar açılırken ilk BIOS ekranında diğer monitör açılıyor ve Windows parola bölümüne kadar ana ekranım kapalı olarak bekliyor.

Yeni aldığım monitör yani ana ekranım DP ile bağlı, ikinci yani eski monitörüm ise DVI ile bağlı. İkisi de ekran kartıma takılı. Windows üzerinde öncelik istediğim gibi ayarlı ancak sadece bilgisayar açma tuşuna bastığımda MSI logosu ikinci ekrana geliyor ve ana ekran Windows başlayana kadar kapalı bekliyor.

Dosya Ekleri

• xa.PNG
    xa.PNG
    163,7 KB · Görüntüleme: 1.060
Açılışta ikinci ekrana gelmesinin sebebi, DVI öncelik vermesidir. Eski monitöründe, başka bağlantı türü varsa onunla bağlayıp deneyebilir misin?

Bios ayarlarınıza girip, IGD Multi-Monitor seçeneğini aktif eder misiniz?

Eki Görüntüle 423771
Ayarı aktif ettim, ardından birkaç kez yeniden başlattım ancak halen ikinci monitör öncelikte.

Bilgisayar kasasına arkadan baktığınızda ekran kartının sol üstteki portu 1 numara. Buna göre ilk olmasını istediğiniz monitörü ekran kartına bağlamanız gerekiyor.

Sol en üstteki port DP portu zaten, ana monitörüm de o port ile bağlı.

Sonuç olarak ikinci monitörü sökmediğim sürece ana ekrana kesinlikle MSI başlangıç ekranı gelmiyor. Windows parola ekranına kadar ikinci monitörümle gidiyorum. Bu sefer parolayı yazana kadar ikinci monitör siyah ekranda bekliyor. Sorun BIOS’un DVI portuna öncelik vermesi :/

Dönüştürücü veya başka bir aparat da kullanmıyorum. Bağlantılar direkt olarak kablo üzerinden. DP kablosu monitörümün kutusundan çıktı, DVI kablosu da ASUS monitörümün kutusundan çıkmıştı.

İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda NVIDIA BOOT önceliği VGA - DVI - HDMI - DP şeklindeymiş. Bağlantıyı HDMI olarak yapsam da görüntü önceliği yine eski ekranda kalacak.

Mantıksızlık şurada; neden BOOT önceliği en yeni bağlantı türünde değil? ASUS marka anakartlarda CMS’yi otomatik moda alarak bu problemi çözebilenler olmuş ancak MSI için herhangi bir çözüm bulamadım.

İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda NVIDIA BOOT önceliği VGA - DVI - HDMI - DP şeklindeymiş. Bağlantıyı HDMI olarak yapsam da görüntü önceliği yine eski ekranda kalacak.

Mantıksızlık şurada; neden BOOT önceliği en yeni bağlantı türünde değil? ASUS marka anakartlarda CMS’yi otomatik moda alarak bu problemi çözebilenler olmuş ancak MSI için herhangi bir çözüm bulamadım.

Ben GTX 1070 kullanıyorum. HDMI ın solundaki DP çıkışına takınca ilk monitor oluyor. Sağındaki DP çıkışına takınca ikinci monitor oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı