Çift monitör kullanımı yayın sırasında performansı etkiler mi?

Esad Yılmaz

Centipat
Yayın yaparken ana ekrandan hariç Twitch Chat kısmını ve OBS ayarlarını yapmak için ikinci bir ekran bağladığımızda performans kaybı yaşanır mı?

Diğer ekranda ise oyun oynanacak.

İlk ekranı DP ile diğerini ise DVI-I'le bağlayacağım.

Ekran kartına ekstra bir yük biner, ısınma veya FPS düşüşüne neden olur mu?

• Ryzen 5 3600,
  • GTX 1070,
  • 16 GB 3200 RAM
  • MSI B450 Tomahawk Max

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, ben de çift monitör kullanıyorum. Şunu söyleyebilirim performans kaybı yaşatıyor. Ama artıları benim için çok fazla. Eminim ki sizin için de öyle olacaktır. Ama sisteminiz gayet iyi güncel oyunlarda bile ister iki olsun isterse üç tane monitörünüz olsun tüm oyunlarda yüksek FPS alırsınız. Ayrıca kaybedilen FPS farkı ciddiye alınacak düzeyde bile değil.

Merhabalar, ben de çift monitör kullanıyorum. Şunu söyleyebilirim performans kaybı yaşatıyor. Ama artıları benim için çok fazla. Eminim ki sizin için de öyle olacaktır. Ama sisteminiz gayet iyi güncel oyunlarda bile ister iki olsun isterse üç tane monitörünüz olsun tüm oyunlarda yüksek FPS alırsınız. Ayrıca kaybedilen FPS farkı ciddiye alınacak düzeyde bile değil.
Hatrı sayılır bir fps kaybı söz konusu değilse her türlü denemekte fayda var o zaman. Ayrıca geçenlerde fark ettim streamlabs obs nin içinde game overlay modunda chat'i ve takipçileri görmek mümkün bu anlamda bu seçeneği mi kullansam yoksa monitör alıp rahat şekilde mi yapsak ikilemde kaldım. İlk önce game overlay'i deneyip memnun kalmazsam çift monitöre döneceğim galiba. Yorumun için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı