Çift monitör kullanmanın rahatlığı

Selam, bugün evde boş duran bir Samsung IPS kare monitörü çift monitör olarak kullanayım dedim, ana monitörümü HDMI ile ikinciyi DVI kablosu ile bağladım. Gerçekten aşırı derecede bir rahatlama sağladı, mesela bu yazıyı ikinci monitörümden yazarken aynı anda ana monitörümden çizim yapabiliyorum. Eksisi tabii ki de oluyor, diğer monitör eski olduğu için parlaklık ayarı yapılamıyor ve gözümü ve nedense başımı bayağı ağrıtıyor.

Aynı zamanda yakında Twitch üzerinden yayınlara başlayacağım içinde artısı olacak bana. Gözümü ağrıtmayacak şekilde nasıl kullanırım biliyorsanız aşağıya lütfen yazın. Ekranı uzat seçeneğini seçtim sağ tarafta ana monitörüm, sol tarafta ise ikinci monitör duruyor. Genelde tam tersini kullanıyor insanlar fakat ikinci monitör sağda olunca daha rahat kullanabiliyorum. Şimdi size nasıl yaptığımı anlatayım, aslında kolay bir şekilde oluyor.

Öncelikle EkranKartı/Anakartınızın 2 adet görüntü çıkışı olması gerekiyor, benim anakartımda HDMI+DVI slotu var. HDMI kablosunu ana monitörünüze takıyorsunuz, DVI veya VGA kablosunu ise ikinci monitörünüze bağlıyorsunuz. Monitörlerde kaynak seçimini yaptıktan sonra gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Windows 10 2004 sürümü için, otomatik ayarlamaları vs. yapıyor. Görüntü ayarlarından dilediğinizce özelleştirebilirsiniz.

Ayrıca size tavsiyem aynı ebat monitörler kullanmanız ikinci monitör 4:3 ana monitörüm 16:9 olduğu için çirkin bir görüntü oluşturabiliyor. Ek olarak eski monitörünüz ayağından dolayı yamuk duruyorsa altına 1 TL bozuk para sıkıştırabilirsiniz. Neyse makalem bu kadardı umarım faydalanabilmişsinizdir, herhangi bir gelişme olursa mesajı düzenlerim.

Not: Monitörün üzerindeki Apple stickeri Apple marka olduğundan vs. değil. Bu monitör eskiden abimindi, Apple fanboyu olduğundan dolayı sticker yapıştırmış ve sökemedim.

20201115_222239.jpg
 
Kanka konudan farklı ama programı atabilir misin bu sene mezun senem ea 21kyla yerleşemedim :D
Sayısal öğrencisiyim programı kendim hazırladım. Sana da kendin hazırlamanı tavsiye ederim. Kullandığım yazılımı soruyorsan Todoist kullanıyorum.
 
RTX 2060'lı sistem toplayıp daha kendime 75 HZ monitör dahi alamadım.
Sen ise kendine 2 monitör almışsın.
Ne diyeyim, helal olsun...
Kusura bakmayın, size üzgün atacağıma yanlışlıkla kızgın attım. Bildirimi gitti mi bilmiyorum ama üzgün ile değiştirdim şu an. Yanlış anlaşılma olmasın diye bu mesajı attım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı