Çift monitör nasıl kullanılır?

Daha fazla  
Bilgisayrıma bir monitör ve bir de TV bağlı. FPS oyunlarını monitörden hikayeli veya simulasyon oyunlarını TV'den oynamak istiyorum. Bunun için her seferinde yansıttan sadece ikinci ekran ya da sadece birinci ekran yapıyorum. Mesela monitöre Spotify koyup TV'den oyunumu nasıl oynayacağım. Ya da tam tersi.

Bilgisayrıma bir monitör ve bir de TV bağlı. FPS oyunlarını monitörden hikayeli veya simulasyon oyunlarını TV'den oynamak istiyorum. Bunun için her seferinde yansıttan sadece ikinci ekran ya da sadece birinci ekran yapıyorum. Mesela monitöre Spotify koyup TV'den oyunumu nasıl oynayacağım. Ya da tam tersi.
Sistem/Ekran veya "Windows + P" ile ekranı ilk önce "Uzat" yapın. Sonrasında yanyana yerleştirince ekran ayarlarından.

Örnek: (Ben böyle yaptım mesela.)
1768582963859.png

Siz direk yan yana koyun dikdörtgenleri.

Spotify için ise direk başlatın ve tutup, diğer monitöre doğru çekin. Orada ise tam ekrana alın.
Oyunlar için ise: Güncel oyunlarda genellikle monitör seçeneği olur, ayarlar kısmından monitörü seçin ve her oyunu açtığınız zaman otomatik olarak o ekrandan açılacak.

Örnek:
1768583079726.png

Üste gözüktüğü gibi "Display 1 / Display 2" gibi seçim şansınız olur.

Win + P -> Uzat
Masaüstü -> Sağ Tık -> Görüntü Ayarları -> Monitörü seç ve sonrasında "Bunu ana ekranım yap" seçeneğine tıkla.

Ardından oynamak istediğin simülasyon oyununda Grafik/Video ayarlarına gir ve görüntü çıkışını "TV" olarak seç.

Sık sık 2 ekran arasında git gel yapacaksan (sürekli müzik değiştirmek ya da video değiştirmek gibi) oyunu pencereli ekrana alman işini daha da kolaylaştırır.

Windows +Shift + sağ ok tuşu ile seçili uygulamayı diğer ekrana alabilirsin. En çok kullandığım özelliklerden biri, çift ekran için olan uygulamalar var araştırmanı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı