Çift monitör performansı etkiler mi?

KINSEI

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Çift monitör performansı etkiler mi?
İkinci monitörde Spotify, Discord ve bunun gibi araç gereçler açık kalacak.
Performans açısından etkiler mi, etkilerse ne kadar etkiler? Fark edilebilir mi?

Sistem:
  • 1 .monitör: Acer 251kq 240Hz.
  • 2. monitör: LG L1752s 60Hz (75 yaptım)
  • CPU: Ryzen 5 5600X.
  • GPU: ASUS RX 580.

Tek bilgisayara bağlıysa etkilemesi lazım. Mesela Discord'u 2. monitörden açsanız RAM kullanacağı için FPS de düşüş olabilir.

Artı -5 Eksi
Sanıldığının aksine oyunlarda o kadar da fazla performans kaybı yaşamazsın. 3 monitörle kullanıyorum sistemi, bu şekilde bile 2-3 FPS düşüş ancak oluyor. Çift monitörle bu ufak fark daha da az olur.

Kartın ham gücüne göre sende bu biraz daha fazla olabilir.

İkinci monitörde ne iş yaptığınıza göre değişir. İki monitörde de ağır işler yapıyorsanız yani toplamda yüksek performans kullanılıyorsa düşüş yaşanabilir. İkinci monitörde basit uygulamalar YouTube gibi şeyler açıksa performans kaybı olmuyor. Yani asıl önemli olan kaç monitör olduğu değil arka planda ne kadar iş yükü olduğu.

Rekabetçi oyunlarda kapatmayı düşünüyorum. YouTube ve Twitch çekimlerinde kenardan açabilirim. O halde çok etkilemez sanırsam.
Arkadaşlar şimdi bir test yapayım dedim, GTA 5 tek monitör oynarken 6 GB RAM tüketiyordu. Şimdi çift monitör olarak kullandığımda ana monitörde oyun, ikinci monitörde Discord açıktı tabii arkada Opera var yaklaşık orada da 40 sekme mevcut. Sonuç olarak çift monitör kullanılırken RAM kullanımı oyun içerisinde 11.5GB'a yükseldi bu da bayağı fark demektir.

Son düzenleme:
Bende çift monitör kullanıyorum
İkinci ekranda bir video açtığım zaman FPS 20-30 düşüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…