Çözüldü Çift monitör varken 240Hz monitör 144Hz oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

khalannz7

Hectopat
Merhaba, 60Hz ve 240Hz 2 monitörüm var. Birisi display birisi HDMI ile bağlı. Dolaşırken fark ettim ki 240Hz olan monitörüm 60Hz'ye düşmüş. NVIDIA Denetim Masası'ndan Hertz'ini yükseltmeye çalıştım ama en fazla 144 yapılıyor. Çözümü nedir?

Çözüm
Hocam sanırım tek çözüm eski monitörünüzü değiştirmek benim eski GTX 750 Ti sistem de VGA desteği kalktı ve port olarak VGA olsa bile çift monitör yapamıyordum ya eski çalışcak ya da yeni.
Büyük ihtimalle sizinkide öyle ama acele etmeyin yakın bir arkadaşımda 4060 var onda eski bir monitör vardı bir ona söylerim aynı sorunu yaşacak mı öyle karar veririz.
Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Sorunu çok garip bir şekilde 1 ay sonra çözdüm ve burayla da paylaşmak istedim aynı şeyi yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

Fark ettim ki normalde 240hz seçili monitörüm ikinci monitörü açınca 144hz oluyor, ne yaptıysam olmadı. En son çok basit bir şey denedim masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarları dedim sonra gelişmiş ekran ayarlarından yenileme hızına girince orada 240hz'yi tekrar seçmemiz gerektiğini gördüm. Evet çok saçma ve basit bir yöntem, ama saçma bir şekilde 2.monitörü ne zaman açsam tekrardan ayarı 240hz yapmam gerekiyor.
Yok hocam eski bir monitör.

Hocam tam olarak anlamadım ama baska monitör ile deneme şansınız varsa iyi olur bende de farklı çözünürlükte 2 monitör var ama ikisi de aynı Hz de çalışıyor hatta OC ile biri 170 biri 165.

Yok hocam eski bir monitör.

Windows 11 kullanıyorsunuz olarak düşünüyorum normalde 60 Hz ile 144Hz gibi arada bayağı fark olan monitörler kullanılmıyordu Windows bunu çözdü Windows 10 ile.
Şimdi şunları yapmanızı önereceğim.
-Driver ı güncelleyin.
-G-Sync destekliyorsa açın (dikey eşitleme)
-Monitör ölçeklendirmesini “ekrandan gpu” seçin.
- Ayrıca eğer ki sorun düzelmese bu sefer G-SYNC'ı kapamayı deneyin.

Son düzenleme:
Hocam tam olarak anlamadım ama baska monitör ile deneme şansınız varsa iyi olur bende de farklı çözünürlükte 2 monitör var ama ikisi de aynı Hz de çalışıyor hatta OC ile biri 170 biri 165.

Windows 11 kullanıyorsunuz olarak düşünüyorum normalde 60 Hz ile 144Hz gibi arada bayağı fark olan monitörler kullanılmıyordu Windows bunu çözdü Windows 10 ile.
Şimdi şunları yapmanızı önereceğim.
-Driver ı güncelleyin.
-G-Sync destekliyorsa açın (dikey eşitleme)
-Monitör ölçeklendirmesini “ekrandan gpu” seçin.
- Ayrıca eğer ki sorun düzelmese bu sefer G-SYNC'ı kapamayı deneyin.
Attığınız adımları dün akşam denemiştim hocam, nvdia denetim masasından G-SYNC'yi açtım ve her 2 monitör için de GPU'yu seçtim. Ama sonuç aynı. Anlamadığım şey şu, mesela valorant oynarken çift monitör açıkken görüntü kısmında 240hz yazıyor. Ama ben 60hz alıyorum onu hissediyorum. Zaten monitörün kendi panelinde de 60hz yazıyor.

Görsel bıraktım hocam. 240hz gözükmüyor max 120 yapabiliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-15 161246.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-15 161246.png
    28,5 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Attığınız adımları dün akşam denemiştim hocam, NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync'yi açtım ve her 2 monitör için de GPU'yu seçtim. Ama sonuç aynı. Anlamadığım şey şu, mesela Valorant oynarken çift monitör açıkken görüntü kısmında 240Hz yazıyor. Ama ben 60Hz alıyorum onu hissediyorum. Zaten monitörün kendi panelinde de 60Hz yazıyor.

Hocam sanırım tek çözüm eski monitörünüzü değiştirmek benim eski GTX 750 Ti sistem de VGA desteği kalktı ve port olarak VGA olsa bile çift monitör yapamıyordum ya eski çalışcak ya da yeni.
Büyük ihtimalle sizinkide öyle ama acele etmeyin yakın bir arkadaşımda 4060 var onda eski bir monitör vardı bir ona söylerim aynı sorunu yaşacak mı öyle karar veririz.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Sorunu çok garip bir şekilde 1 ay sonra çözdüm ve burayla da paylaşmak istedim aynı şeyi yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

Fark ettim ki normalde 240hz seçili monitörüm ikinci monitörü açınca 144hz oluyor, ne yaptıysam olmadı. En son çok basit bir şey denedim masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarları dedim sonra gelişmiş ekran ayarlarından yenileme hızına girince orada 240hz'yi tekrar seçmemiz gerektiğini gördüm. Evet çok saçma ve basit bir yöntem, ama saçma bir şekilde 2.monitörü ne zaman açsam tekrardan ayarı 240hz yapmam gerekiyor.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı