Çift Monitör Yapma Problemi

SunSky

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim elimde 2 adet VGA monitör var, 1 tanesi asıl monitörüm, 1 tanesi de küçük ek olarak kullanmam gereken monitör, 1. sini ekran kartıma takabiliyorum, ekran kartım ayrık, yani bütünleşik değil, bunun yanında ekran kartından başka, ana kartta usb yerlerinin orAda bi tane VGA Out yazan yer var, buraya da takılıyor sanıyorum vga ama olmuyor, ekrana görüntü gelmiyor. Şimdi merak ettiğim 2 şey var.

1. 2 Tane VGA ekranı kullanmak için illa yeni ekran kartı mı alacağım yoksa gidip ekran kartı fiyatına(-.-) bi tane vga to hdmi converter vs. mi almam gerekiyor ?

2. O kasanın arkasındaki ekran kartında olmayan ama anakartta olan VGA Out çıkışı ne oluyor? Orası ile 2. monitörü bağlayamam mı ?

Bilmek istediklerim bunlar, şimdiden teşekkür ederim, bu arada vga out kısmına takıp denedim görüntü gelmiyor, yada bilgisayar algılamıyor ekranı oraya takınca.

*/// Ek olarak biraz araştırdım sanırım o anakartta bağlı ekran kartı olarak geçiyormuş ve ekran kartımız olmayınca onu kullanıyormuşuz, ben hem harici hem dahili ekran kartını aynı anda kullanamaz mıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
1.Sistem özellikleri nedir?

2.Daha önce hiç 2 ekran kullandın mı? Yani yapılışı biliyor musun görüntü ayarlarından ? Yoksa takınca kendi kendine görüntü mü gelmesini bekliyorsun?

3. 2 monitör de sağlam mı, test ettin mi?

4. Çalışan monitörü ekran kartı bağlantısından çıkarıp vga outa bağlayınca değişen birşey oluyor mu?

İlk olarak şunu söyleyeyim problemimi çözdüm şu şekilde : LucidLogix Virtu MVP ile Çoklu Monitör

Ancak konuda yazılmayan bir şey var, bu ayarı yaptıktan sonra bilgisayarın başlangıç ekranını tümleşik yapmanız lazım, eğer harici ekran kartını başlatırsa olmuyor, öncelikle dahilinin açılması lazım..

Bu arada şöyle bir sorunla karşılaştım, sürekli sürekli ekran kartı çöküyor, bunu çözemedim, acaba bilgisayar çok mu yük yüklemiş oldum böyle yaparak, sürekli ekran kartı çöküyor, 1. harici ekran kartından bahsediyorum, ardından ekran kararıyor ve bir daha gelmiyor yeniden başlatana kadar. Sizce 2. monitörü kaldırmalımıyım ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı