Çözüldü Çift monitörde ana monitör nasıl ayarlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, sistemime bir tane dağa monitör bağladım. Ama 2. ekran yapmak istediğim monitörü 1. ekran yapıyor. Yansıt'tan sadece bilgisayar ekranını seçtiğimde 2. monitöre veriyor görüntüyü. Sanırım numaralardan kaynaklı. 2 numarayı nasıl 1 numara yapabilirim?

Numaralar önemli değil. "Bu ekranları genişlet" ayarındayken, ana ekran olmasını istediğiniz ekranı seçin, aşağıda "Bunu ana ekran olarak ayarla" diye işaretlenecek bir seçenek var, onu işaretleyin. Bu kadar.

2 numaralı ekran ana ekran olabiliyor yani, numaralar değil hangi ekranda o seçeneğin işaretli olduğu önemli.

Numaralar önemli değil. "Bu ekranları genişlet" ayarındayken, ana ekran olmasını istediğiniz ekranı seçin, aşağıda "Bunu ana ekran olarak ayarla" diye işaretlenecek bir seçenek var, onu işaretleyin. Bu kadar.

2 numaralı ekran ana ekran olabiliyor yani, numaralar değil hangi ekranda o seçeneğin işaretli olduğu önemli.
Mesele o değil. Mesele yansıtta bilgisayar ekranı dediğimde görüntüyü ikinci ekrana vermesi. Sanırım numaraların ters olmasından kaynaklı.

HDMI'ların yerini değiştirip denediniz mi? 2. monitörü takınca ana ekran o olmuştu ana monitör ile 2. monitörün HDMI girişlerinin yerini değiştirince düzelmişti bende.
Denedim. Olmadı.

Mesele o değil. Mesele yansıtta bilgisayar ekranı dediğimde görüntüyü ikinci ekrana vermesi. Sanırım numaraların ters olmasından kaynaklı.
Yansıt derken, ekran paylaşımı mı? Sizin ekranınızı Skype'ta vs farklı biriyle paylaşmak mı yani? Eğer buysa yansıtırken iki ekrandan herhangi birini seçme şansınız oluyor zaten.

Telefon ekranını monitöre yansıtmaysa onu tam bilmiyorum, ama numaraların anlamı olmamalı.

Yansıt derken, ekran paylaşımı mı? Sizin ekranınızı Skype'ta vs farklı biriyle paylaşmak mı yani? Eğer buysa yansıtırken iki ekrandan herhangi birini seçme şansınız oluyor zaten.

Telefon ekranını monitöre yansıtmaysa onu tam bilmiyorum, ama numaraların anlamı olmamalı.
Numaralar farketdiyor işte. Yok yansıt dediğim windows + p'ye basınca gelen ekran.

Numaralar farketdiyor işte. Yok yansıt dediğim windows + p'ye basınca gelen ekran.
Dediğim gibi "Ana ekran" olarak ayarlı mı 2 numara gözüken ekranınız? Dışardayım, eve geçince kendi bilgisayarımda kontrol edeceğim. Benim de 2 numaralı ekran ana ekranım, bütün oyunlar uygulamalar vs "2 numara" olarak görünmesine rağmen onda açılıyor. Ama hiç dediğiniz gibi Windows+P'den tek ekrana indirmeyi denememiştim.

Dediğim gibi "Ana ekran" olarak ayarlı mı 2 numara gözüken ekranınız? Dışardayım, eve geçince kendi bilgisayarımda kontrol edeceğim. Benim de 2 numaralı ekran ana ekranım, bütün oyunlar uygulamalar vs "2 numara" olarak görünmesine rağmen onda açılıyor. Ama hiç dediğiniz gibi Windows+P'den tek ekrana indirmeyi denememiştim.

Evet öyleydi. Ama şimdi düzeldi. Portları daha önce çıkartıp takmıştım birkaç kere, yerlerini de değiştirmiştim işe yaramamıştı. Hatta HDMI kablosunu da değiştirmiştim. Şimdi bir kere daha deneyeyim dedim, nasıl olduysa bu sefer oldu. Şu an istediğim gibi çalışıyor, teşekkürler.

Başka bir sorunum daha var ama. İki monitör de çalışıyorken vram'ler maksimum hızda çalışıyor. Kartın sıcaklığı yükseliyor. Tek monitörde sıkıntı yok 300 Mhz'ye kadar düşüyor. Kart Rx 570 8 GB.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı