Çift Monitörde Isı Artışı Sorunu

ynskurt

Kilopat
Herkese iyi akşamlar. Dikkatimi çeken bir durum var. Umarım sebebini bulmama yardımcı olursunuz.

Dün çift monitör yapma amaçlı 2. monitörümü almıştım. Ana monitörümü DVI analog ile bağlamıştım, yeni monitörü de VGA to HDMI dönüştürücü ile ekran kartıma bağladım. Yaşadığım sorun ise ikinci monitörü bağladığımda ekran kartı ısısı anormal şekilde artıyor.

Msi Afterburner ve GPU Tweak 2 ile detaylı bilgi toplamaya çalıştığımda karşılaştığım sonuç, monitörü bağlayınca boşta 300-300 MHz yazan bölüm 300-2000 MHz oluyor ve boşta 28-32 derece aralığında olan ısı 50-55 derece aralığına çıkıyor.

Sorunun kaynağını öğrenme amaçlı yaptığım test senaryolarında 2. monitörün güç kablosunu fişten çekip denedim. Enerjisi bağlı değilken dönüştücüyü taktığımda yine ısı ve MHz artışı oldu. Yine güç bağlı değilken dönüştürücüden VGA kablosunu çıkarıp sadece dönüştürücüyü taktım, sonuç değişmedi artış oldu. Monitörlerin her ikisi de teker teker bağladığımda MHz ve ısı değerleri normal.

Ekran görüntüsünü ek kısmına ekliyorum. Konu hakkında bir düşüncesi veya bilgisi olan var ise yorumlarınızı bekliyorum.

Sistemim
İşlemci: Ryzen 5 1600
Ekran Kartı : ASUS RX580 ROG STRIX OC 8GB
RAM : CORSAIR 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16
Anakart : MSI B450M PRO-M2 V2
Psu : 600WATT 80+ GOLD

unknown.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dönüştürücü bana pek masum gelmedi. Diğer ucu boş olmasına rağmen ısının artması... Ancak tam olarak bilmemekle birlikte aklıma ayrıca ekran kartının bir yerinde birden fazla çıkış kullanınca tetiklenen bir çeşit kısa devre olabileceği gibi bir ihtimal de geldi, ama biraz daha zor, eğer gerçekse garanti kapsamında değiştirmen gerekir. Bu deneyi başka iki monitörle yapma imkanın var mı?

Dönüştürücü bana pek masum gelmedi. Diğer ucu boş olmasına rağmen ısının artması... Ancak tam olarak bilmemekle birlikte aklıma ayrıca ekran kartının bir yerinde birden fazla çıkış kullanınca tetiklenen bir çeşit kısa devre olabileceği gibi bir ihtimal de geldi, ama biraz daha zor, eğer gerçekse garanti kapsamında değiştirmen gerekir. Bu deneyi başka iki monitörle yapma imkanın var mı?

Dönüştürücü ile monitörleri tek tek bağladığımda ısı normaldi, yani dönüştürücüde sorun yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı