Çiftlik Bank Hakkındaki Düşünceleriniz

Voltran

Kilopat
Katılım
23 Mayıs 2017
Mesajlar
1.860
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Özellikle Çiftlik Bank üyeliği olanların düşüncesini merak ediyorum. Bu tür şeylere inanmamışımdır ama bazen acaba doğru mu desem de maalesef çok fazla mağdur görüyoruz. Bir de Detay Maxi Net var. Bu da Çiftlik Bank'a benziyor bence ama bazı arkadaşlarımdan bu işe girenler var. Bana da tavsiye etseler de ikna olamadım. Yok paranı 5-6 ayda amorti edip sonra kar ediyorsun diyorlar da inanamıyorum. Hadi diyelim o kazanıyor tamam da illa bir yerde bu da mağdur edecek gibi sanki. Düşüncelerinizi merak ediyorum.
 
Bu işlere sistemin sonlarına doğru girenlere en büyük mağduriyeti yaşayanlar. Bu tarz sistemler piramidin en üstündeki kişileri kazandıracak şekilde yapılandırılıyor. Ne kadar çok üye o kadar piramidin üstündekine kazanç. Sizleri de üye bulmaya teşvik ediyor ki hem kendi kazansın hem de sizi kazandırıyor gözüksün. Elbette kazanç sağlayan bilinçli kişiler var. Oluşumun başında sisteme üye olanlar paralarını amorti etme şansları var ama pekala garanti değil tabii. Parasını kurtaranlar olabilir fakat unutmamak lazım ki bu sistemin işleyişi bellidir. 6 ay veya 1 sene sonra sistem kendini kapatıyor. Olan parasını amorti bile edemeden bir ümitle parayı amorti etmeyi bekleyen kişilere oluyor. Yakın örneği Çiftlik Bank oldu. Bakanlık açıkladı. Saadet zinciridir diye. Görüyorsunuz o kadar üyeler; yok öyle değil, yok böyle değil, bu tamamen bambaşka. Herkes kazanacak. Çiftlik ürünleri diye bayilikler verildi. Videolar çekildi, üyeler toplandı. Sistem bir güzel süslendi. En sinir olduğum konu da sistemin ponzi olduğunu bile bile hala savunanlar olması. Çevremde bu şekilde birçok kişinin mağdur olduğuna bizzat şahit oldum. Çocukluk arkadaşım Mega Holding saadet zincirine yıllarını verdi. Elde ne var? Sıfır! Bitconnect ponzi oluşuma para veren arkadaşlarım. Ne oldu? Elde yine var sıfır. Şu aralar Detay Maxinet de revaçta. Para veren arkadaşlarım da var. Bazıları üye toplayarak yatırdıkları paraları amorti ettiler bile. Verilen laptop da kendilerine kaldı. Hala devam edenleri var. Üyelik bitince bırakacaklar da. Şimdi hırs yapıp daha çok yatıranlar elbet bir gün mağdur olacaklar. Bu aşikar. Görüyorsunuz bu tarz sistemlerden para kazananlar olabiliyor. Ben kazandırmaz demiyorum. Sadece sistemin ne olduğunu bilin ona göre risk alın. Bu tarz sistemler yatırım olarak değerlendirilecek şeyler değil. Parasını amorti edip 3-5 kuruş kazananlar var. Fakat sakın unutmayın her zaman en tepedeki kazanıyor. Keriz silkeliyorlar başka bir şey değil. O yüzden çevrenizdeki kişileri bu oluşumlara üye yapıp mağdur etmeyin. Az uyanık olun ya! Kimse sizin kara kaşınıza kara gözünüze para ödemez.
 
Son düzenleme:
Güzel sağdılar ama milleti:) Yok arkadaşım böyle şeylerle para kazanmak diye bir şey yok bunu anlayamadı bu halk hala. Titan saadet zinciri vardı meşhur. Ben onu sisteme dahil edeceğim bana para verecekler. Avon'dan krem mi satıyoruz hayırdır:) Ama iddia ediyorum bugün Ahır Bank çıksın ona da üye olacak millet bak görün:)
 
Benim enişte yıllar yılı yatırımcı, bütün geçimini yatırımdan sağlıyor yattığı yerden.
3.000TL falan kaybetti galiba oradan. Geçen bana soruyordu "Giriş yaptı ama paralarım görünmüyor" diye. Akıllının teki "Güncelleme vardır ondan" diyerek atlamıştı konuşmaya :)
Ben söylemiştim tabi "Hayra alamet olmadığını", paralarla olan duygusal bağını kır demiştim.

Nitekim öyle de oldu; Görünen köy kılavuz istemez, belliydi böyle olacağı.
 
İnsanların hala bunlara inanması beni şaşırtıyor açıkçası. Sanırım kimse araştırmak veya hiçbir şey yapmadan bir anda çok para kazanamayacağına inanmak istemiyor. Saçmalık kısaca. Son yılların en belirgin dolandırıcılığıydı yani. Adamlar resmen biz dolandırıcıyız diye bağırıyorlardı. Değişik.
 
Şu anda para çekimleri durdu. Babam 10.000TL yatırdı. Neyse ki yatırdığı parayı çıkardı ancak yakın zamanda para yatıranlar paralarını çekemiyor. Babamın hesabında da 4000TL para birikti kara kara bekliyor. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
29216956_1699521970085858_4367892692475052032_n.jpg


Ayrica gülmelik olarak su var :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı