Cihaza format atılması nasıl engellenebilir?

  • Konuyu başlatan s1by
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 422

s1by

Centipat
Katılım
3 Nisan 2023
Mesajlar
230
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AN 515-46
Ryzen7 6800H
RTX 3060 140W
1X16 4800Mhz DDR5 RAM
512GB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Laptop kullanıyorum olası bir çalınma durumunda cihaza format atılmasını engellemek mümkün müdür? BIOS'ta bir şifre koyabiliyoruz ama bu bu durumu engelleyebilir mi bilmiyorum.
 
Çantadan çıkarıp çalarsa.

Çantayı alıp çalmak bir kere daha mantıklı çünkü suç süresi uzuyor. Ayrıca, zaten çalmak isteyen her türlü çalar. Yapacak bir şey yok.

BIOS parolasi koyabilirsiniz. Boot onceliklerini ayarlayabilirsiniz. Secure boot kullanabilirsiniz.
BIOS parolası kırılabiliyor. Boot öncelikleri BIOS parolası kırıldıktan sonra hiçbir önemi yok. Secure boot'un konuyla alakası yok.
 
2-3 haftalığına KYK yurduna döneceğim Online eğitimden sonra. Yurt yönetimi odadaki kişilerin değişeceğini söylemiş. Umarım iyi kişilerle karşılaşırım.
 
BIOS parolası kırılabiliyor. Boot öncelikleri BIOS parolası kırıldıktan sonra hiçbir önemi yok. Secure boot'un konuyla alakası yok.
BIOS parolasi ve boot order ayarlari saldirganlarin bircoguna karsi koruma saglayacaktir. Konu sahibi bu onlemi kime karsi almak istedigini yazmamis.

Secure boot'un konu ile gayet alakasi var. Ben kendi anahtarimla secure boot kullaniyorum. Cihazin diski cikartilsa ve USB uzerinden boot ettirilmeye calisilirsa buna izin vermiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı