Cilt bakım rutini nasıl?

Yiğit aa

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, benim yıllardır geçmeyen sivilcelerim var ve her tatil dönüşümde azalıyor ben de bu fırsatı kullanmaya karar verdim ve bir yüz bakım rutini oluşturmaya karar verdim. Önceden sadece yüz yıkama jeli ile nemlendirici kullanıyorum, şimdi ise deniz suyu ve sivilce ve siyah noktalar için bir sabunu ekledim. Sizce aşağıda vermiş olduğum günlük rutin nasıl?
Sabah.
Yüz yıkama jeli ile yıkayıp deniz suyu sıkıp 5-10 dk bekledikten sonra magnis kremi sürmek (magnis kremi cildiye vermişti) emdikten sonra da su bazlı nemlendirici.
Akşam ise sivilce ve siyah noktalar için için olan sabun ile yüzüme sürüp 1-2 dk bekledikten sonra yüz yıkama jeli ile yıkayıp su bazlı nemlendirici sürmek.
Sizce bu rutin nasıl gecirir mi sivilceleri? Yaşım 15 bu arada.

15 yaşında bu tarz ürünler kullanılmasını pek doğru bulmuyorum. Ergenlik çağında sivilce çıkmalı, çıkmaması sıkıntı. Sivilce demek karaciğerdeki pisliğin yüze vurması demek. Bunu engellerseniz karaciğer o pisliği daha kötü bir şekilde vurur.

Sivilceleriniz gereksiz fazla ve iltihaplıysa doktora başvurun. Sırf kaliteli ve herkes öneriyor diye o rutinleri yapmamak gerek. Sivilcenin adamakıllı tek çözümü dengeli ve sağlıklı beslenmektir bunu da unutmayın.

Doktora başvurabilirsin, yanlış hatırlamıyorsam gerekli tahlilleri yaptıktan sonra ilaç (hap) veriyor karaciğerdeki yağı bitirmesi için. Bu ilaç ciltte kuruluk yaptığı için özellikle yüz, el ve dudak bölgesinde ek olarak yüze ve dudağa nemlendirici veriyor. Yüzünde ne kadar sivilce var bilmiyorum ama bu şekilde hızlı bir şekilde gözle görülür sonuç alırsın fakat ilaçı kullanmayı bıraktığında tekrardan çoğalmaya başlıyor minimum 5-6 ay kullanmak lazım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı