CİMER şikayetimde haksız çıkarsam ne olur?

Üniversite online derslerinde devamsızlıkları yazmadığı için derslere girmedim.
Son hafta toplu girip beni devamsızlıktan bıraktı ben de şikayette bulundum.
İftira attığımı iddaa ediyor ya ben buna takıldım.

Öğrenci, yetkili makama şikâyet dilekçesi vererek gerçeği yansıtmayan hukuka aykırı bir fiili, tarafıma haksız bir şekilde isnat ederek TCK 267. Maddesi kapsamında suç işlemiş bulunmaktadır. Tarafıma karşı kasten işlenen bu suç bakımından hukuki yollara başvuracağımı da belirterek;

Bilgilerinizi rica ederim.

Burada bilgilerinizi rica ederim derken bana mı demiş acaba?

Bu benim şikayetim.
( Merhaba ben Üniversitesi , , öğrencisiyim.
4. yarıyıl derslerinden almış olduğum dersinin öğretim görevlisi olan 'dan şikayetçiyim.
Şikayetim yapmış olduğu haksızlık ve yapıp yapmamasının önemli olmadığı devamsızlık girişini diğer giriş yapan öğretim görevlilerinin aksine her hafta düzenli bir şekilde girmek yerine girmeyip girmeyip son hafta toplu bir şekilde girmesi üzerinedir.
Net bir şekilde anlatmak gerekirse : Yoklama girişlerini bazı hocalar yapar bazıları yapmaz, yapanlar ise düzenli bir şekilde ders işlediği hafta devamsızlık girişini yapar ve bu sayede devamsızlık yapan öğrenci , öğretim görevlisinin yoklama girişi yaptığını görünce devamsızlık yapmamaya dikkat eder. Bu şekilde yapan öğretim görevlileri oldu ve onların derslerinde devamsızlık yapmayıp yok yazılmaktan kurtulduk.
Ama bu m devamsızlık girişlerini üşengeçliik yapıp olması gerektiği gibi yapmayıp öğrencileri yanıltmıştır ve son hafta devamsızlıkları toplu bir şekilde yazmıştır.
Ayrıca kendisi bana saat devamsızlık yazmıştır fakat dönem boyunca saat ders işlememiştir.
Eklediğim ekran görüntülerinden .sünde görmüş olduğunuz üzere sınıf WhatsApp grubunda sınıf temsilcisi , öğretim görevlisinden aldığı bilgiyi aktarmıştır ve öğretim görevlisi normalde saat olan sınırı saat olarak kabul ettiğini söylemiştir. Bu durumda düşüncem büyük ihtimalle gözde öğrencilerinden birisi saat devamsızlığa sahip olduğu için bu şekilde bi tolerans aldığını belirtmiştir.
Kendisinin yaptığı haksızlıklar ve sorumsuzluklardan / geç yerine getirdiği sorumluluklarından dolayı kendisinden şikayetçiyim.
Gereğinin yapılmasını arz ederim. )

Cevap
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir.

Öğrencilerin teorik derslere devam zorunluluğu ile ilgili düzenlemeler 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 44’üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde detaylıca belirtilmiştir. Bu yönetmeliğin 20. Maddesinin 1. Fıkrasında devam zorunluluğu ile ilgili “öğrencilerin, ilk defa alınan veya devamsızlıktan dolayı başarısız olunup tekrar edilen teorik derslerin %70'ine, uygulamalar, laboratuvar ve benzeri çalışmaların %80'ine devam etmiş olması gerekir” İfadesi yer almaktadır. Bu nedenle öğrencilerin devam durumları, derse giren öğretim elemanı tarafından izlenir. Öğrencilerin bu konu hakkında bilgisi bulunmakla birlikte üniversitede eğitim alan bir öğrencinin derse devam konusunda sorumluluğu üstlenmesi ve sorumluluklarını yerine getirmesi beklenmektedir. Adı geçen yönetmeliğin 20. Maddesinin 1. Fıkrasında öğrencinin devam zorunluluğu “derse giren öğretim elemanı tarafından izlenir” ifadesi yer almaktadır. Yoklama girişinin sisteme her derste girilmesi hususunda yazılı bir mevzuat bulunmamakla birlikte sorumlu öğretim elemanının sisteme yoklama girişlerini her ders yapmak gibi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Öğrencinin dilekçesinde belirtmiş olduğu dersi saat işlememiştir ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Dersler ekteki ekran görüntüsü belgelerinde de sunulduğu üzere belirtilen tarihlerde gerçekleştirilmiştir.

Dersin sorumlu öğretim elemanı olarak her öğrenciye eşit bir mesafede olmakla birlikte öğrencinin düşünce olarak ifade ettiği gözde öğrenci ifadesi söz konusu dahi değildir. Gerçeği yansıtmayan bu ifade itham unsuru oluşturmaktadır. Bunun ispatı gerekmektedir. Öğrencinin dilekçesinin ekinde sunmuş olduğu ekran görüntülerinin konu ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Öğrenci, yetkili makama şikâyet dilekçesi vererek gerçeği yansıtmayan hukuka aykırı bir fiili, tarafıma haksız bir şekilde isnat ederek TCK 267. Maddesi kapsamında suç işlemiş bulunmaktadır. Tarafıma karşı kasten işlenen bu suç bakımından hukuki yollara başvuracağımı da belirterek;

Bilgilerinizi rica ederim. )
Bilgilerin ile seni okulda mimletebilir, o yüzden paylaşma. O kendi arasın bulsun.
Sonra ömrü hayatın boyunca derslerden kalırısn. Bazı çirkef hocalar bunu yapıyor, sırf bunun gibisine minlenmemek için yaz okuluna gitmek zorunda kaldım.

S

Eğer ortada dediğin gibi bir durum varsa kayıtlardan ortaya çıkar.
Bu mail kim tarafından geldi? Eğer başka bir kişiye atılan mail size alıntılandıysa karşısındaki üçüncü kişiye demiştir. Eğer şahsi attıysa size.
Ancak bilgilerini kesinlikle paylaşma, eğer dava açacaksa CİMER üzerinden açabilir zaten.
Ayrıca dava açmak için net bilgiye gerek yok, eğer açacak olsaydı elindeki bilgi kırıntıları (e posta, kullanıcı adı vs.) ile de davayı açardı.
Demiş ya hani bunu belliki bana yazmış ya da yanlış bir ifade biçimi kullanmış yani arz ederim gibisinden kullanmak istemiş olabilir mi ?

Bilgilerin ile seni okulda mimletebilir, o yüzden paylaşma. O kendi arasın bulsun.
Sonra ömrü hayatın boyunca derslerden kalırısn. Bazı çirkef hocalar bunu yapıyor, sırf bunun gibisine minlenmemek için yaz okuluna gitmek zorunda kaldım.
Her türlü mimlemiştir şimdi beni. Çünkü şikayette devamsızlık saatim isim soyisim okul numaram her şey vardı. Ekran görüntülerinide görmüş oradada yazıyordu bakalım ne olacak.

Demiş ya hani bunu belliki bana yazmış ya da yanlış bir ifade biçimi kullanmış yani arz ederim gibisinden kullanmak istemiş olabilir mi ?
Ola bilir, o yüzden mailin kim üzerinden geldiğini sordum.
Teşekkürler şimdi ekledim benim yazdığım ve gelen cevabı.
Belliki kendi yazmış bu cevabı.
Sizce bilgilerim onda mıdır?
Ben CİMER'i arayıp bu olayı aleyhime sonuçlanacağını düşündüğüm için iptal etmek istediğimi söyledim.
Onlarda siteden İstek başvuru ile şikayet başvurusunu iptal etmek istediğini yaz dediler.
İptal başvurusu isteğinde bulundum. Sizce ne olabilir şu an?
Bilgilerin onda değildir, olsaydı çoktan hareketr geçmiş olurdu. Zaten bu yüzden size biraz kudurmuş. Şikayeti geri çekmek istediğiniz dilekçenin altına "Kimliğimin ortaya çıkmasından dolayı oluşabilecek tehditlerden dolayı" gibisinden bir ifade de bırakabilirsin.

Bilgilerin onda değildir, olsaydı çoktan hareketr geçmiş olurdu. Zaten bu yüzden size biraz kudurmuş. Şikayeti geri çekmek istediğiniz dilekçenin altına "Kimliğimin ortaya çıkmasından dolayı oluşabilecek tehditlerden dolayı" gibisinden bir ifade de bırakabilirsin.
Onu yaptım artık. Büyük ihtimalle ilk şikayettede beni haklı bulmazlar öğretim görevlisini her türlü haklı çıkarırlar. Her türlü bilgilerimi almıştır bakalım derslerinden geçirecek mi?
Zaten herkesi bırakıyor derslerinden şimdi ekstra neler yapacak kim bilir?
Sizce bu yaptığım şikayette ben haklı değil miyim?

Mail değil direkt Cimer başvurusunda SBÜ Rektörlüğünden gelen cevap yazıyor.
Bu kadında galiba üniversitede rektör yardımcısı gibi bir şey yani her türlü bilgileri almıştır.

Her türlü mimlemiştir şimdi beni. Çünkü şikayette devamsızlık saatim isim soyisim okul numaram her şey vardı. Ekran görüntülerinide görmüş oradada yazıyordu bakalım ne olacak.
Ekran görüntüsünü kişi bilgilerinizi saklayarak paylaşsaydınız. Gotoğraflar eline geçmemiştir ya, sadece beyan üzerine konuşuyordur umarım.

Ekran görüntüsünü kişi bilgilerinizi saklayarak paylaşsaydınız. Gotoğraflar eline geçmemiştir ya, sadece beyan üzerine konuşuyordur umarım.
Umarım ya. Keşke hiç bulaşmasaydım. Bir şey çıkmaz bence ama yinede insan uğraşmakta istemiyor.

Onu yaptım artık. Büyük ihtimalle ilk şikayettede beni haklı bulmazlar öğretim görevlisini her türlü haklı çıkarırlar. Her türlü bilgilerimi almıştır bakalım derslerinden geçirecek mi?
Zaten herkesi bırakıyor derslerinden şimdi ekstra neler yapacak kim bilir?
Sizce bu yaptığım şikayette ben haklı değil miyim?

Mail değil direkt Cimer başvurusunda SBÜ Rektörlüğünden gelen cevap yazıyor.
Bu kadında galiba üniversitede rektör yardımcısı gibi bir şey yani her türlü bilgileri almıştır.
Dersten kalan kaç kişi var? Öyle şakkadanak bulmaları zor. Bilgilerin elinde değildir.
Yalnız bir şey soracağım? Niye bu kadar kaşındın? İlk senen mi acaba? Hoca bir şey derse eyvallah çekmekten başka çaren yok, bunh anla. O dersi ya yaz okulunda alacaktın ya da alttan.

12 kişi dersten kalan. Eminim bilgilerim elindedir.
Kaşınmak değil ama ya ortada bir sorumsuzluk var. Bakın okudunuz mu sizde hak vermeniz lazım.
Yoklamayı önemseyen hocalardan sadece o ve bir kadın var.
Diğer kadın her yoklamayı dersten sonra sisteme girdiği için yoklamayı önemsediğini görüp derslere katıldık.
Ama bu kadın yoklamayı girmedi girmedi bizde önemsemediği için derslere girmedik.
Ama son gün devamsızlıkları yükleyip taklaya getirdi.
Kimse ses çıkarmıyor.
Mail attım mailime cevap vermedi öğrencilerden kendine bir yaver yapmış ona mailleri cevaplatmış.
Ben de mecbur muhattap bulamayınca şikayet edip belki düzeltir diye o an düşündüm ama.
Sonucu belli olan bir şeyi ve olumsuz olacağını bile bile yapmış bulunduk.

12 kişi dersten kalan. Eminim bilgilerim elindedir.
Kaşınmak değil ama ya ortada bir sorumsuzluk var. Bakın okudunuz mu sizde hak vermeniz lazım.
Yoklamayı önemseyen hocalardan sadece o ve bir kadın var.
Diğer kadın her yoklamayı dersten sonra sisteme girdiği için yoklamayı önemsediğini görüp derslere katıldık.
Ama bu kadın yoklamayı girmedi girmedi bizde önemsemediği için derslere girmedik.
Ama son gün devamsızlıkları yükleyip taklaya getirdi.
Kimse ses çıkarmıyor.
Mail attım mailime cevap vermedi öğrencilerden kendine bir yaver yapmış ona mailleri cevaplatmış.
Ben de mecbur muhattap bulamayınca şikayet edip belki düzeltir diye o an düşündüm ama.
Sonucu belli olan bir şeyi ve olumsuz olacağını bile bile yapmış bulunduk.
La hak veriyorum veriyorum ama eyvallah çekmek lazım. Burası Türkiye, öyle hukuka güvenp önüne geleni şikayet edersen bir yerde patlarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı