Çin'de bunyavirüs alarmı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk kez 2011’de görülen bunyavirüs, Çin’de 7 kişinin hayatını aldı, 60 vaka tespit edildi.
Çin’de 7 kişinin ölümüne yol açtığı iddia edilen bunyavirüs de aslında yeni değil. 2011’de ortaya çıkan ve SFTS olarak bilinen virüs türü, daha o yıllarda bunyavirüs ailesine dahil edilmişti. Nitekim SFTS nedeniyle Çin'in farklı eyaletlerinde 60 yeni vakanın tespit edildiği iddiası da var. Edinilen bilgilere göre Anhui ve Zhejiang eyaletlerinde 7 kişi bunyavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Vaka ve ölümlerin Çin’in ve dünyanın en büyük şehirlerinden olan, 24 milyon nüfusa sahip Şangay çevresindeki eyaletlerde görülmesi ise endişelerin çıkış noktasını oluşturuyor.

images.jpeg

Kene ısırığı ile bulaştığı bilinen SFTS virüsünün, aynı zamanda insandan insana da geçme olasılığının bulunduğu söyleniyor.

Zhehiang Üniversitesi’nden Dr. Sheng Jifang, “Hastalar virüsü başkalarına kan ya da mukus yoluyla bulaştırabilir.” açıklamasında bulundu. Ayrıca uzmanlar, SFTS virüsü aşırı paniğe gerek olmadığını ve önlem alındığı sürece bulaşma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirttiler.

Kaynak: WebTekno

Çok haklısın fakat yarasa, böcek ve domuz gibi hayvanların etlerinin yenmesi niye haram? Çünkü onlar pis hayvanlardır(örneğin domuz gribi).
Domuz dışındakilerin bir kesinliği yok. Din adamlarının görüşü öyle.
1596710581649.png

Kaynak:

Haklısınız hocam. Sorgulamak gerekir. Ancak siz biraz sert şekilde sorguladınız. Onu belirtmek istemiştim.

Aslinda bana da sert gelirdi fakat olaya objektif olarak bakinca normal geliyor.

Orada demek istediğin hayvanın hayvanı yemesi mi?

Hayir. Insan hayvani yiyebilir. Tavugun, kecilerin falan kesilmesi eger sadece yemek icinse normal bir durum. Dedigim gibi guclu gucsuzu yer. Bu bir dongu. Ben kurbanbayramindan bahsediyorum.

Domuz dışındakilerin bir kesinliği yok. Din adamlarının görüşü öyle.
Eki Görüntüle 632218

Kaynak:

3) Pençesiyle avlanan yırtıcı hayvan ve yırtıcı kuşlar: Hanefi fıkhına göre "siba (yırtıcı hayvanlar)" kelimesi et yiyenler şeklinde kabul edilmiş ve bu gruba giren tüm etçil hayvanların eti haram sayılmıştır. (Aslan, kaplan, kurt, ayı, tilki, çakal, fil, gelincik, sansar, samur, sincap, maymun, köpek, kedi vs.) Şâfiîler ise bu kelimeye "insanlara saldıran ve parçalayan" anlamını verdikleri için tilki ve çakalı bunların dışında değerlendirip etlerini helâl kabul etmişlerdir. Mâlikilerde ise bu tür hayvanları yemek haram değil mekruhtur.

Kaynak: ETİ YENMEYEN HAYVANLAR | Sorularla İslamiyet
@Motionless IN White size de sormak isterim, niye mesajlarıma "Kızgın" ifadesi bırakıyorsunuz?

3) Pençesiyle avlanan yırtıcı hayvan ve yırtıcı kuşlar: Hanefi fıkhına göre "siba (yırtıcı hayvanlar)" kelimesi et yiyenler şeklinde kabul edilmiş ve bu gruba giren tüm etçil hayvanların eti haram sayılmıştır. (Aslan, kaplan, kurt, ayı, tilki, çakal, fil, gelincik, sansar, samur, sincap, maymun, köpek, kedi vs.) Şâfiîler ise bu kelimeye "insanlara saldıran ve parçalayan" anlamını verdikleri için tilki ve çakalı bunların dışında değerlendirip etlerini helâl kabul etmişlerdir. Mâlikilerde ise bu tür hayvanları yemek haram değil mekruhtur.

Kaynak: ETİ YENMEYEN HAYVANLAR | Sorularla İslamiyet
Resmi bir Diyanet sayfasından alıntı yapın inanayım.

Aslinda bana da sert gelirdi fakat olaya objektif olarak bakinca normal geliyor.

Hayir. Insan hayvani yiyebilir. Tavugun, kecilerin falan kesilmesi eger sadece yemek icinse normal bir durum. Dedigim gibi guclu gucsuzu yer. Bu bir dongu. Ben kurbanbayramindan bahsediyorum.
Katliam için yemiyoruz zaten. Elbette biliyorum ki Çinliler de yemek için yiyor fakat yedikleri temiz olsa bir şey demeyeceğim ama gidip yarasa yiyip (bir de bunu temizlemeden falan yiyorlar) ondan sonra çıkan hastalıktan biz de nasibimizi alıyoruz durum bu. Kurban bayramı yıllardır devam ediyor (sana laf atmak amaçlı demiyorum) ama hiçbir zaman bundan dolayı kimse hasta olmamıştı sadece kurban hasta falansa bir sıkıntı olur ama normal bir kurbandan kaynaklanmaz. Demek istediğim budur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı