Çin'de bunyavirüs alarmı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk kez 2011’de görülen bunyavirüs, Çin’de 7 kişinin hayatını aldı, 60 vaka tespit edildi.
Çin’de 7 kişinin ölümüne yol açtığı iddia edilen bunyavirüs de aslında yeni değil. 2011’de ortaya çıkan ve SFTS olarak bilinen virüs türü, daha o yıllarda bunyavirüs ailesine dahil edilmişti. Nitekim SFTS nedeniyle Çin'in farklı eyaletlerinde 60 yeni vakanın tespit edildiği iddiası da var. Edinilen bilgilere göre Anhui ve Zhejiang eyaletlerinde 7 kişi bunyavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Vaka ve ölümlerin Çin’in ve dünyanın en büyük şehirlerinden olan, 24 milyon nüfusa sahip Şangay çevresindeki eyaletlerde görülmesi ise endişelerin çıkış noktasını oluşturuyor.

images.jpeg

Kene ısırığı ile bulaştığı bilinen SFTS virüsünün, aynı zamanda insandan insana da geçme olasılığının bulunduğu söyleniyor.

Zhehiang Üniversitesi’nden Dr. Sheng Jifang, “Hastalar virüsü başkalarına kan ya da mukus yoluyla bulaştırabilir.” açıklamasında bulundu. Ayrıca uzmanlar, SFTS virüsü aşırı paniğe gerek olmadığını ve önlem alındığı sürece bulaşma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirttiler.

Kaynak: WebTekno

Ben buradaki cümleden "köpek eti ve yarasa eti haram değil" düşüncesini çıkardım ki çok yanlış bir düşünce. Yemek kültürlerine saygım vardı, ta ki virüs'e kadar.

@Steve Rogers cinlilerin kopek yemesini normal gorup, sonradan da normal gormemeye mi basladin yani? Ve oyle bir resmi ve sacma bir cumle kurmussunuz ki sokakta roportaj yaparken bir amcanin Amerika bizden iyi deyipte orada ki dayinin "ben buradan sizin fetocu oldugunuzu cikardim" demesinin ve senin bir cumlenin çok da farki oldugunu dusunmedigim icin kahkaha emojisi attim.

@Steve Rogers cinlilerin kopek yemesini normal gorup, sonradan da normal gormemeye mi basladin yani? Ve oyle bir resmi ve sacma bir cumle kurmussunuz ki sokakta roportaj yaparken bir amcanin Amerika bizden iyi deyipte orada ki dayinin "ben buradan sizin fetocu oldugunuzu cikardim" demesinin ve senin bir cumlenin çok da farki oldugunu dusunmedigim icin kahkaha emojisi attim.

Ben orada istediklerini yerler, banane ("Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" hesabı) diye düşünürken şimdi onların yedikleri zıkkım yüzünden eve kapanıyorsak affedersin ama saygılı olamam.

Benim ve yakınlarımın ölme riski oluşturan bir kültüre neden saygım olsun. Adam belki önceden böyle bir şey olacağını bilmiyordu ve virüs çıktıktan sonra anladı. Üslübunuzu düzeltirseniz sevinirim "saçma bir cümle kurmuşsunuz" demek yerine düzgünce yazın ilk önce.

Katliam için yemiyoruz zaten. Elbette biliyorum ki çinliler de yemek için yiyor fakat yedikleri temiz olsa bir şey demeyeceğim ama gidip yarasa yiyip (bir de bunu temizlemeden falan yiyorlar) ondan sonra çıkan hastalıktan biz de nasibimizi alıyoruz durum bu. Kurban bayramı yıllardır devam ediyor (sana laf atmak amaçlı demiyorum) ama hiçbir zaman bundan dolayı kimse hasta olmamıştı sadece kurban hasta falansa bir sıkıntı olur ama normal bir kurbandan ka.

Hocam ben baska sekilde anlamistim. Dediginiz tamamen dogrudur ona bir sey diyemem. Ama dediginiz sadece Türkiye icinde gecerli. Arap'lar adam akilli kurban kesmiyor. Arap'lar yuzunden de bir virus cikarsa ben hic sasirmam.

Hocam ben baska sekilde anlamistim. Dediginiz tamamen dogrudur ona bir sey diyemem. Ama dediginiz sadece Türkiye icinde gecerli. Arap'lar adam akilli kurban kesmiyor. Arap'lar yuzunden de bir virus cikarsa ben hic sasirmam.

Haklısın bu yüzden İran'da virüs'ü bir türlü durduramıyorlar çünkü Araplarda temizlik diye birşey yok. Fakat bunu Allah'ın emri olan kurban kesmeyle nasıl bağdaştırdınız bir türlü anlayamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı