Çin'de Hafta 4 Güne Düşüyor!

cin-reuters_16_9_1531828788.jpg

Çin’deki Sosyal Bilimler Akademisi, 2030’a kadar haftanın 4 güne düşürülmesini önerdi. Çalışma günlerinin 4’e düşürülmesi durumunda 9 saatlik çalışma sürelerinin hayata geçmesi bekleniyor.
Bu öneriye gerekçe olarak ise işçi ve çalışanların akıl sağlığını koruması ve yeteri kadar dinlenebilmesi olarak gösterildi. Eğer hükümet bu öneriyi kabul ederse, uygulamanın 2030 yılında hayata geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Şu sıralar Türkiye de; Günde 15 saat çalışma, işçiye prim+zam vermemek, iş güvenliğini sağlamamak, kaliteden kısıp beceriksiz işler/ürünler ortaya çıkarmak, işçilerin maaşlarını yatırmamak, pahalı bir hayat, günde 5-6 saat uyku, "ne olacak halimiz?" diye düşünerek koca günü heba etmek, insanları çalışmaya programlanmış birer makineye çevirmek ve düşünmemeleri sağlamak, insanların git gide hem fiziki hem de psikolojik olarak çöküntüye girmesi, hayat mücadelesi devamını yazamıyorum yoruldum... Ama bunlara rağmen kabul etmemek(kurda ki bu düşüşü kabul etmiyorum), görmezden gelmek(Türkiye'nin göstergeleri ile ilgili hiçbir sorunu yok), insanların emeklerini kullanıp karşılıklarını vermemek(3 aydır maaşları ödenmeyen işçiler kendini ocağa kapattı)...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı