Çin'den Ekran Kartı Önerisi

Makaleler
5
Yer
İzmir
Bayağıdır aklımda AliExpress'den ekran kartı almak vardı. Zaten yaz da geldiği için en yakın zamanda alırım.

Şimdi bu aklımdaki esas soruyu size sormak istiyorum: Aşağıdaki linklerden GTX 960 veya GTX 950 almak istiyorum fakat yorumlardan dolayı biraz şüphelendim, sizce almaya değer mi? Başta GTX 750 Ti düşünmüştüm ama herhangi bir sorun yaşamazsam bu diğer iki karttan birini alacağım. Bu konuda tecrübesi olan varsa da çekinmeden yazabilir. Bu arada bütçem en fazla 350 TL'dir ve önerileriniz varsa açığım.

GTX 960: Online Shop GIGABYTE Video Kart Orijinal GTX 960 2 GB 128Bit GDDR5 Grafik Kartları nVIDIA VGA Kartları Geforce GTX960 Hdmi Dvi için oyunu Kullanılan | Aliexpress Mobile

GTX 950: Online Shop Kullanılan ASUS PC Grafik Kartı Orijinal GTX 950 2 GB 128Bit GDDR5 Video Kartları için nVIDIA VGA Kartları Geforce GTX950 hdmi Dvi oyunu | Aliexpress Mobile

Sistemimin yeterli olacağını düşünüyorum çünkü ilerki zamanlarda anakart işlemciyi de değiştireceğim:

• *Intel Quad 2 Core Q9400 CPU
  • *ECS G41T-M7 anakart
  • *8 GB RAM
  • *WD Caviar Blue 1 TB HDD
  • *Sapphire HD 6570 ekran kartı
  • *500W Cooler Master PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ürünler ya kullanılmış yada refurbished oluyor yani arıza çıkaran ürünü tamir edip satıyorlar sıfır olma ihtimalleri yok alırsın şansına göre 1 hafta kullanıpda bozulabilir 1 ay da olabilir 1 yılda herhangi gibi bir garantileri yok pişman olma ihtimalin çok yüksek.
Mesala adam GTX 960 da used yazmış ama 806 adet satmış 806 adet ayni ürünün ikinci elini bulma olasılığı yok büyük ihtimalle fabrikadan topluca refurbished yani bozulmuş sonra tamir edilmiş ürünleri satın alıp öyle edinmiş olabilir en mantıklı açıklama bu ki bu kart çok fena hırpalanmış olabilir.
GTX 950 de 610 adet satmış dediğim gibi ürünlere güvenme ama eğer illa alıcam diyorsan 950 al derim çünkü bozulursa az zarar etmiş olursun.
yada 130 tl fazla verip türkiyeden de alabilrisin ikinci el

Son düzenleme:
Üstte yanlış bilgilendirme olabilir!

Bu adamlar toptancı. Tahminimce, kart değiştiren kafelerden bu kartları ucuza ve topluca alıyorlar. Yada bu adamlar bir altında olan 2.el dükkanlara getirilen ekran kartlarını kendisi satıyor.

Ne olursa olsun, 100-200 fazla verin, Türkiye içinden alın. En azından muhatabınız olur.

Bu adamlar toptancı. Tahminimce, kart değiştiren kafelerden bu kartları ucuza ve topluca alıyorlar. Yada bu adamlar bir altında olan 2.el dükkanlara getirilen ekran kartlarını kendisi satıyor.

Ne olursa olsun, 100-200 fazla verin, Türkiye içinden alın. En azından muhatabınız olur.
Bizzat bunun benzeri bir satıcıya kendim sormuştum nerden nasıl buluyorsunuz dediğim zaman fabrikalardan refurbished ürünleri topuyoruz diye belirtmişti.
sizin tahmininiz bence yanlış Gigabyte Windforce modelininde 600 adet bulmaları çok çok zort kafelerde bile her kartın markası farklı oluyor neredeyse toptancılara 600 adet gelme ihtimali çok düşük.

100-200 daha fazla versem az daha ekler direk RX 570 4 GB alırdım. Şimdilik elimde sağlam bir şeyler bulunsun yeter bana. Sonra RX 580-590'lı sıfır sistem toplamayı düşünüyorum.

Peki GTX 950 ve Q9400 ile darboğaz yaşanır mı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı