GNU/Linux dağıtımı önerisi

17 yıllık Windows deneyiminden sonra Linux'a geçmek istiyorum. Daha çok günlük kullanıcıyım. Müzik dinler, tek tük oyunlar oynar, tarayıcı da gezinir ve Discord kullanırım. Halihazırda USB de Zorin OS ve Linux Mint kurulu. Sizce Fedora KDE'ya da CachyOS kullansam son kullanıcı olarak zorlanır mıyım?

Windows'tan yeni geçiyorsan, ona benzer bir arayüz deneyimi arıyorsan ve amacın gündelik kullanımsa direkt anduinos LTS'e bakabilirsin. Dokümantasyonuyla falan bayağı işine yarayacaktır.

Onun haricinde oyun falan oynayacaksan 2 yılda bir veya 6 ayda bir güncelleme alan dağıtımlar yerine rolling release veya semi-rolling release dağıtımlar daha yerinde bir tercih olacaktır.

Bu noktada Bazzite'a bakabilirsin. Stabilite ve güncellik arasında güzel bir denge kuruyor Fedora sağ olsun. Oyunculuk için gerekli paketlerin yüklü gelmesi de cabası.

Eğer gündelik kullanacağım ama gene de güncel kalmak istiyorum dersen Anduinos'un LTS olmayan sürümüne veya Fedora'ya bakabilirsin.

Windows'tan yeni geçiyorsan, ona benzer bir arayüz deneyimi arıyorsan ve amacın gündelik kullanımsa direkt anduinos LTS'e bakabilirsin. Dokümantasyonuyla falan bayağı işine yarayacaktır.

Onun haricinde oyun falan oynayacaksan 2 yılda bir veya 6 ayda bir güncelleme alan dağıtımlar yerine rolling release veya semi-rolling release dağıtımlar daha yerinde bir tercih olacaktır.

Bu noktada Bazzite'a bakabilirsin. Stabilite ve güncellik arasında güzel bir denge kuruyor Fedora sağ olsun. Oyunculuk için gerekli paketlerin yüklü gelmesi de cabası.

Eğer gündelik kullanacağım ama gene de güncel kalmak istiyorum dersen Anduinos'un LTS olmayan sürümüne veya Fedora'ya bakabilirsin.
Hocam peki oyun konusunda Bazzite mı CachyOS mi yoksa Fedora mı?

Konfor alanından bir defa çık ve tek defaya mahsus acı çekip Arch kur. IBM yarın Fedora'uı durdurursa ne yapacaksınız?

Konfor alanından bir defa çık ve tek defaya mahsus acı çekip Arch kur. IBM yarın Fedora'uı durdurursa ne yapacaksınız?
Saf arch yerine arch tabanlı işletim sistemi kurmak daha mantıklı değil mi?

@egetskin BMW motorlu bir Toyota mı yoksa safkan bir BMW mi? Benzer bir durum.

SUSE için lafım yok ama Debian bazı konularda RHEL'in gerisinde bir alternatif olarak kabul edemem.
Haklısınız hocam. Şuan Ventoy USB'mde bir sürü işletim sistemi yazılı archlinux'ta dahil. Bakalım artık teker teker deneyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Konuya ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı