Çin'den işlemci siparişi ve Corona virüsü

tequiro

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
7800x3D / NITRO+ RX 6600 XT / MSI B650M GAMING PLUS / T-Force Delta 32GB CL32 5600MHz / 970 Evo Plus 500GB, Renegade 2TB / 2x Seagate 2TB 256MB / NZXT H5 Flow RGB / XPG Core Reactor II 1000W Gold / Lenovo Legion R25i-30 - Viewsonic VX2458-MHD / Ajazz AJ159 Pro / Sennheiser EPOS H6Pro / Pusat K3 Pro
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar düşünmekte hata mı ediyorum saçma mı şu oluşturduğum konu. Ama içimde bir kuşku var tam işlemci sipariş edeceğim sıralar Corona virüsü denen bir şey çıkıyor. Çin insanları karantina altına falan alıyor. Şu an işlemci almakta bir sakınca var mıdır? Hava ve solunum yoluyla bulaşıyor biliyorum ama belki bir bildiğiniz vardır diye yine de bu konuyu oluşturma ihtiyacı duydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar düşünmekte hata mı ediyorum saçma mı şu oluşturduğum konu. Ama içimde bir kuşku var tam işlemci sipariş edeceğim sıralar Corona virüsü denen bir şey çıkıyor. Çin insanları karantina altına falan alıyor. Şu an işlemci almakta bir sakınca var mıdır? Hava ve solunum yoluyla bulaşıyor biliyorum ama belki bir bildiğiniz vardır diye yine de bu konuyu oluşturma ihtiyacı duydum.
Biz de Çinden PCB siparişi veriyorduk. Ne yapacağız, bilmiyoruz 😕

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgili Vİrüs Çin'in Vuhan kenti ile sınırlı. Tıbbi olarak öldürücülüğü düşük. Endemi yaratacak boyutta değil. Ama daha önce SARS (ki o da bir corona virüs nedenli bir hastalık idi) yüzünden çok kişi hayatını kaybettiği için önlem alınmakta.

Virüs'ün invitro yaşam süresi (yani canlı bir hayvan yada insanın dışında) 72 saat civarında. Sizin alacağınız ekipmanlar Türkiyeye gelene kadar virüsler birer protein ve polisakkarit yığını haline gelirler.

O nedenle merak edilecek birşey yok. Ama Çin'e seyahat edecekler, Çinden dönecekler dikkatli olsunlar.
Aslında şunada çok ciddi grip mevsimindeyiz. Domuz gribi özellikle çok yaygın. Kalabalık alanlarda maske takın ve ellerinizi sık sık yıkayın. Ve bol su içip iyi beslenin.

Zaten 1 şubata kadar bir şey göndermiyorlar, tatildeler. 1 şubat geçsin risk devam ederse biraz beklemekte fayda var. Ben beklemedeyim.

Çinlilerin şu an galiba tatili var. Steam'de de etkinlik var hatta. Büyük ihtimal gelmez hemen. Corona virüsü sanırım şu an o bölgeyle sınırlı yani herhangi bir yolla ülke dışına çıkmadı daha bulaşıcı olarak.

İşlemciden emin olmaya kalksak bir de hastalık çıkıyor başımıza:) Hiç mi gülmeyecek yüzümüz arkadaş:)

:D Hepinizin yorumu muazzam ilgi görmesine sevindim pekala öyleyse 1 şubattan sonra durumlar nasıl oluyor ona göre işlemci siparişi vereceğim aliexpressten umarım CPU Top Store beni yarı yolda bırakmaz.

Virüsün açıkta ömrü 48 saat.
Kuluçka süresi 3-5 gün, bulaştıktan sonra semptomların görülmesi 14 gün. Dolayısıyla derdiniz alışverişse yapabilirsiniz. Yoksa bir hastalıksa, bulaş ihtimali yüksek kişilerden uzak durursunuz.
Yukarıda biri endemi yok demiş. Endemi salgın demek, bir salgın var. Karantinaya alındı.Fakat Pandemi değil, yani dünya çapında bir salgın değil. Bildiğim bu, düzeltmelere açığım. Daha iyi bilen güncellesin. Öğrenelim. İster istemez etkileniyor herkes bu haberlerden.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı