Çin'li telefon markaları güvenilir mi?

Şirketlerin gizlilik politikaları ve kullanıcılarının kişisel verilerini koruma politikaları Çin'de bulunan her şirkette aynı olmayabilir. Bazı şirketler devlet ile temas halinde olabilir. Bazıları ise kullanıcılarının gizliliğini önemser. Ülkeler ile sınırlandırılmaması gerekir. Buradaki asıl olay hangi şirketin ürettiği telefonu kullanacağınızdır.

Veri toplayan şirkete göre değişmez mi bazı durumlar nereye sattıkları ne yaptıkları.

Bilemeyiz ki hocam. Sonuçta toplanıyor. Her telefonda navigasyon var. Tarayıcı var. Kolayca veri topluyorlar.

Çin'li uygumalar kullanıcı verilerini toplayıp Çin hükümetine yolladığı ve yabancı şirketleri sattığını okudum birçok yerde. Geçende araştırma yaparken birkaç sitede buna benzer haberler gördüm.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Özellikle bizim ülkemizde mi tercih ediliyor? Bizim ekonomik durumuzdan dolayı. Uygun fiyata bir sürü özellikle geliyor. Yurt dışında zaten bayağı ucuz cihazları diğer telefonlara göre ama pek tercih edilmiyormuş.

2 Yıl oldu, Huawei'den çok memnunum.

Bence çağımızın en büyük problemi database oluşturma çılgınlığı. Bunun bütün şirketler tarafından yapıldığını ya da yapılmadığını, iyi amaçlarla kullanıldığını ya da kullanılmadığını kimse kanıtlayamaz. Zaten internete çıkarak bunu peşinen kabul etmiş oluyoruz. Google'ın önüme ilgi alanlarım ile ilgili reklam çıkarması ne kadar iyi, ne kadar kötü? Bu sorunun cevabı olmadığı gibi bence kişisel verilerimizin güvenliğinin akıbetinin de bir cevabı yok. Maddi ve manevi bir kayıba yol açmadığı sürece zaten verilerimizin gizliliği çoğu zaman bizi bile ilgilendirmiyor.
Bu database oluşturma ve loglama çılgınlığına ülkemiz de katılmak istiyor. Son günlerdeki gelişmeler ve sosyal medya çıkışları hepimizin malumu. Benim verilerim ha Amerika'da loglanmış, ha Avrupa'da ha Çin'de, bu durumun günlük hayatımı çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum ancak bu ülkede loglanırsam ve kamu gücünü elinde bulunduran herhangi bir yapı bu loglara kolayca ulaşabilecekse herhangi bir konu yüzünden yaptırımla karşılaşabilirim. Ülkemin hukuk, adalet, savunma gibi mekanizmalarına güvenmediğim için bu durum benim günlük hayatımı etkiler. Günün sonunda suçsuzluğumu ispat etmek yükümlülüğüne girmek istemem. Hakaret dünyanın her yerinde suçtur ancak eleştiri muasır medeniyetlerde suç teşkil etmez. İfade özgürlüğü ise ne yazık ki kanayan bir yara.
Bence veri güveniği konusuna bu açıdan da bakmak gerekiyor.

Hocam zaten performans olarak iyiler ona lafım yok hatta belirttim uygun fiyata bir sürü özellik sunuluyor. Google uygulamalarını destekliyor mu telefonunuzun modeli nedir?

P9 Lite 2017 Google destekliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı