Bir iki parça değiştirilebilir olunca, çevre dostu olduğunu mu zannediyorsun? Hayır değiştirilebilir dediğin de bir tane SSD, bir tane de RAM modülü takacaksın.
Kasa, aynı,
Ekran, aynı,
Pil, aynı,
PCB, aynı,
Klavye, aynı...
Çevre dostluğuna gireceksen eğer, o laptop tasarımının komple değişmesi lazım. Bİr SSD ile çevre dostu olunmaz...
Durup dururken hiçbir SMD parçaya zarar gelmez. Bunun yanında, aldığım bir ürünü neden kendi imkanlarım ile tamir edeyim ki? Sen tamir etmesini biliyorsun, peki bu cihazları alanların yüzde kaçı biliyor?
Mezara kadar götüreceksen almayabilirsin. Ama 2012 ve 2013 MBP kullanan, cihazları taş gibi de çalışan tanıdıklarım var. Photoshop'u 5 saniyede açacağına 15 - 20 saniyede açıyor ama adamın işini çok güzel görüyor. Kim dedi çöpe atmak zorundasın diye?
Buna güldüm. Fiyatını hak etme/etmeme gibi bir durumum yok zira MacBook kullanmıyorum. Bu kadar basit. Almak zorunda değilim, kullanmak zorunda değilim. Ama temeli olmayan argümanlar ile eleştirmek zorunda da değilim.
Neyse, daha fazla tartışmak istemiyorum. Apple almak zorunda değilsin, ben de değilim. Matebook var, Acer Swift var, HP Elite var, Dell XPS var... Ancak bu cihazlar da MacBook'tan farklı değil, değiştirilebilirlik yönünde, bil isterim.