Çinliler Apple M1 Çipini Kırdı, RAM ve SSD Yükseltmesi Yaptı

Apple kullanıcılarının çoğu uğraşmayayım, alayım kullanayım kafasında donanım bilgisi olmayan kişiler olduğundan çok da önemli bir sorun değil bu.
Markaların kullanıcılarını genellemek inanılmaz yanlış bir hareket.

3-4 sene sonra SSD' mi yükselttirebilirim.

Şimdiye kadar yapılmadığı kabahat olmuş. Hadi RAM' leri modüler yapmadın Apple, sebebine inandık diyelim de SSD neden tümleşik?
Farklı olmak adına her şeyi böyle bu Apple amcamın.

Macbook işini çok bozdular
Kamera konusunda çığır açan cihazları var orası ayrı .
Kullanıcıların yarısı sadece instaya foto atmak için kullanıyor orası çok ayrı .

Öncelikle eleştirebilmek için bir ürünü almak zorunda değilim. Laptopların farklı olduğunu söylemedim, hatta benzer şekilde eleştirdim.

Avrupa tamir hakları konusunda yasalar getirmeye başlarken buna gülmenizde bana komik geldi. Mesele insanların yüzde kaçının tamir etmeyi bilmesi değil mesele teknik servisin verdiği fiyatı beğenmediğimde alternatif bulabiliyor muyum, bulamıyor muyum? Ya da teknik servis ürünümü onarmayı reddediyorsa yeni cihaz almaktan başka çarem var mı?

Tabi mesele bilgisayar olunca atıp ortalama üst gelir vatandaşı için yenisini almak problem olmuyor herhalde fakat buzdolabı ya da çamaşır makinesi aldığınız firmalar aynı planlı eskitme taktiklerine bu kadar agresif bir şekilde başvursa yine komik bulur musunuz onu görmek isterim. Evimdeki buzdolabı 15 yıldır sağlam çalışıyor mesela. Peki buzdolapları iki yılda bir bozulsa ve teknik servisi ''garantisi dolmuş'' diyerek ilgilenmeyi reddetse nasıl olurdu? Peki aldığım televizyon ya da cep telefonu vidalar yerine yapıştırıcı ile kapatılmış olsa nasıl olur?

Sizin memnun olan arkadaşlarınız olabilir, Apple'ın sağlam çalışan uzun ömürlü ürünleri olabilir. Fakat dökülen cihazları için kendilerine açılan davalar ve aldıkları eleştiriler hakkında koca bir liste yığabilirim buraya.

x86'dan ARM'a geçiş için heyecanlı olabilirsiniz ama bu geçişin öncüsü Apple olacaksa vah halinize.

Şaşırtıcı bir biçimde iyi gidiyor bu geçiş, bilginiz olsun.

Konunun özünü kavrayamadınız sanırım. Apple teknoloji liderliğini eline alırsa görürüm hepinizi birkaç yıl sonra fiyatlardan şikayet ederken. Hoş geçiş Apple için çok iyi gidiyor onda haklısınız. X86 ya ayak uyduracak ya da yok olacak.

Konunun özünü kavrayamadınız sanırım.
Konunun özünü gayet iyi kavradığımı düşünüyorum ama benim fikirlerim @SideWinder hocamla aşağı yukarı aynı olduğu için yorum yapmıyorum.

Sadece bahsettiğiniz son cümleyi konuyu okumayan arkadaşlara bilgi olsun diye düzeltmiş bulundum.

Apple Fun'ı değilim. Ipad haricinde kişisel alanımda Apple ürünü kullanmıyorum ancak M1 işlemciler ile adamlar devrim yapmışlar. Tasarımcı arkadaşlarımdan biri Mac Book Pro aldı, alet fiyat performans olarak şahane. Ben bir PC toplayıcısı olmama rağmen, profesyonel müzik işleri ile de uğraşmama rağmen, benim bile işime yarayabilcek bir sistem. (Beni tıkadığı tek yer maksimum 16GB olan RAM. - 32 olsa 1 saniye bile düşünmeden alırım aleti)

Sonuç olarak, Profesyonel işlerde sistemler maksimum 4-5 senede bir değiştiriliyor. O nedenle SOC şeklindeki tasarım benim için pek de dert değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…