Cinsellikten uzak bir hayat mümkün mü?

Cinsellik derken seksten bahsediyorum. Sürekli mastürbasyon yapan biriyim, bunu cinsellik olarak görmüyorum. Kendi başıma seks yapabilsem onu da yapardım ama başkasının gerektiği aktiviteleri yapmamayı tercih ediyorum. Eskiden mastürbasyon da yapmıyordum. Sonraları "kendi başıma yapabiliyorum, başkasına ihtiyacım yoksa bunda bir problem yok" deyip yapmaya başladım.

Mastürbasyonu zaman ve enerji kaybı olarak görüyorum. Sevdiğim bir kişi ile ilişki kurmayacaksam hiç yapmayayım daha iyi. Sevdiğin biri olmadan boş zevkten başka bir şey değil.
Temel içgüdülerden biri olmasa mastürbasyon da yapmayacağım. 2 haftadan sonra dayanması çok zor oluyor.

İnsan sosyal bir varlıktır. Bunu ne kadar inkar etmeye çalışırsanız çalışın elinde sonunda sosyal ihtiyaçlarınızı karşılamak zorundasınız. Binlerce yıllık evrime karşı gelemezsiniz.
Sosyal ihtiyacınızın olduğunun en basit örneği bu forumda düşüncelerinizi belirtmeniz, tavsiye vermeniz. Başka biri olmadan tek başınıza kime düşüncelerinizi belirteceksiniz, kime tavsiye vereceksiniz?
Kendi kendinize bir yere kadar kendinizi kandırarak veya düşüncelerinizi mantıklı bularak dayanabilirsiniz. Daha sonra siz fark etmeden bile sosyal ihtiyaçlarınızı gidermeye başlayacaksınız.
Kendi kendine kalmak çok güzel bir şey ama sosyal ihtiyacı olan varlıklarız. Kiminin çok az, kiminin çok fazla.

Ben de yalnız kalmayı severim ama sosyal ihtiyaçlarımı inkar etmiyorum. Bu forum veya ara sıra okulda arkadaşlarla takılmak yetiyor. Sosyal ihtiyacımı inkar edip çok uzun süre yalnız kalırsam ister istemez içgüdülerim sosyalleştiriyor. Sosyalleşirken bunu içgüdülerinin yaptırdığının farkına varmıyorsun, kendi iradenle kendi çıkarın için yaptığını zannediyorsun.
 
Arkadaşlar eldiven takın (!) bu işin hacısı hocası olmaz diye boşuna demiyoruz.

1641733698472.png
 
Gerçi bir laf vardır "kalkmışın dini imanı olmaz" diye. Konuyu açan arkadaş bıçak kemiğe dayandıysa cami hocası da olsan açar çekersin. Bakalım o zaman günah sevap tarta bilecek misin.
Bıçak kemiğe dayandığı vakit zaten yapmanda günah yok. Bu tür durumlarda günah değil. Keyfi yapmak sıkıntılı.
 

Geri
Yukarı