İyi bir üniversiteye gitmeden hayatta başarılı olmak mümkün mü?

Adamın ailesinin işiymiş kendisi yazmış baba parası kısacası. Aile işi olmasa bu kadar alamazdı ondan böyle rahat konuşuyor herkes alabilirmiş gibi. Sorsun babasına oğlu olmasaydı gelip işe başvursa alırmıymış işe.
Benim babam da müteahhit fakat ben inşaat işiyle uğraşmayı sevmiyorum.

Adamın ailesinin işiymiş kendisi yazmış baba parası kısacası. Aile işi olmasa bu kadar alamazdı ondan böyle rahat konuşuyor herkes alabilirmiş gibi. Sorsun babasına oğlu olmasaydı gelip işe başvursa alırmıymış işe.
Aile işi varken elin işinde çalışmam kral. Bir ara kendi başıma mobilya işi ile uğraşıyordum. Sonra dan aile işine girdim. Bilip bilmeden niye direkt saldırıyorsun.

Herkes alabilir de demedim hiç bir işe yaramayan, okumayan, eli iş tutmayan adam para kazanamaz. Okumamayı güzelleştirmiyorum. Okumadan da gelir elde edebilir diyorum.

Aile işi varken elin işinde çalışmam kral. Bir ara kendi başıma mobilya işi ile uğraşıyordum. Sonra dan aile işine girdim. Bilip bilmeden niye direkt saldırıyorsun.

Zaten en iyisini yapmışsın aile işine girmekle ona laf etmedim ki ama sen adama okuma diyorsun sanki onun ailesininde böyle bir yeri varmış gibi. Mobilya işine kimin parasıyla veya kimden kazandığın parayla girdin onu da desene.

Herkes alabilir de demedim hiç bir işe yaramayan, okumayan, eli iş tutmayan adam para kazanamaz. Okumamayı güzelleştirmiyorum. Okumadan da gelir elde edebilir diyorum.

Gelir elde edebilir bu doğru ama zengin olma ihtimali aşırı düşük.

Zaten en iyisini yapmışsın aile işine girmekle ona laf etmedim ki ama sen adama okuma diyorsun sanki onun ailesininde böyle bir yeri varmış gibi. Mobilya işine kimin parasıyla veya kimden kazandığın parayla girdin onu da desene.

Adama okuma diye birşey yazmadım.

Doğrudur zengin olamaz. Ben az çok gelir elde edebilir anlamında yazmıştım. Üni okumayan adamlar cümle bile kuramıyor yazmışlardı ondan dolayı.

Harvard'dan terkler

Mark'ın bırakmasının sebebi yaptığı projenin iyi tutmasıydı Harvarda giren insanlar yüksek zekaya sahipler ve oradaki arkadaşlarıyla yaptı bu projeyi 2023 yılına geldik artık tarz projelerin her türlüsü çıktı ve bunlar yazılım bilgisi ve dil isteyen şeyler. Bill Gates'te aynı şekil açtığı yer tutunca bıraktı okulu ve Amerika'da o tarz projelere milyonlar verecek çok fazla yatırımcı var bunlar Türkiye'de çok nadir bulunmakta ve o kadar kolay kolay da vermemekteler. Harvard kazanmış birinin projesine daha çok güvenmeleri gayet normal.

Doğrudur zengin olamaz. Ben az çok gelir elde edebilir anlamında yazmıştım. Üni okumayan adamlar cümle bile kuramıyor yazmışlardı ondan dolayı.

Cümle kuramıyorlar kısmı saçma evet. Ortaokul bitene kadar zaten temel yeterli eğitimi alıyor insan. Ama başlığı açan yazdıklarında belirttiği kadarıyla paraya önem veriyor ondan dolayı az gelir elde etme şansı olan şeyleri eleyerek cevap verdim ben.

Steve jobs, Bill Gates, mark Zuckerberg'lerden ilham almalısın dostum.

Dediğimiz adamlar yüksek eğitim almış insanlar eğitim ile okulu karıştırmayın okul vakit kaybıdır bana kalırsa gidip İngilizce kursuna gidip turizmcilik yapsan doktorun 2 belki 3 katı maaş alırsın.

Neden hep "iyi üniversiteye gideceksin, yoksa başarısız olursun!" sözüyle karşılaşıyoruz? Şu hayatta başarılı olmanın başka yolu yok mu? Benim matematiğim çok kötü bir türlü düzeltemiyorum bu yüzden de üniversite sınavında başarısız oldum. İyi bir üniversite kazanamadım. Sizce hayatta başarılı olmanın başka yolları nelerdir? Baştan söyleyeyim hiçbir şeyde yeteneğim yok (spor, müzik, yazılım vb).

Herkes çok başarılı olsa bu hayat ilerlemezdi bunu buraya yazmak yerine gidip araştırmalar birkaç bilgi öğrenseniz çok daha başarılı olursunuz bu ülkede kaç tane iş veren var iş vereni geçtim kaç tane yüksek iş adamı var bilinmiş sayılı.

Dediğimiz adamlar yüksek eğitim almış insanlar eğitim ile okulu karıştırmayın okul vakit kaybıdır bana kalırsa gidip İngilizce kursuna gidip turizmcilik yapsan doktorun 2 belki 3 katı maaş alırsın.

Turizimcilik için onun bölümünü okuman gerek ve sadece İngilizceyle olmuyor yetenek ve daha fazla dil ister. Bölümünü bitirmeden bir işe girmek istiyorsan turizim firması olan bir tanıdığın olacak ki seni işe alsın yada eskiden beri deneyimin olacak onun dışında zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı