Çipi değişmiş ekran kartı FurMark'ta belli olur mu?

M.Arda Solmaz

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
1.624
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle iyi Sosyal'ler hepinize, yaklaşık 2 ay önce bir ekran kartı aldım 2. el RX580. 2 hafta kendim kullandım, oyun falan her şeyi yaptım hiçbir sıkıntısı ve performans kaybı yoktu. Sonrasında satmam gerekti ve sattım. Satarken yarım saat FurMark testi yaptım alacak kişinin yanında ve hiçbir sıkıntı yoktu testte. Üzerinden 1 aydan fazla geçti, dün adam beni aradı ve ekrana görüntü gelmediğini söyledi. Ben de bilen bir tamirciye göstermesini söyledim. Çünkü o adam HDMI dönüştürücü ile kullanıyordu. Bugün tekrar aradı ve götürdüğü tamirci chipinin daha önce değiştiğini ve tekrar değişmesi gerektiğini söylemiş ve değişse bile sağlıklı olup olmayacağının garantisini vermiyormuş. 1 aya veya 5 aya da bozulabilirmiş. Şimdi arada mağdur olan benim. Chip değişmiş olsa FurMark'ta veya bu geçen 2 aylık sürede bir sıkıntı olduğu belli olmaz mıydı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O 2 hafta içerisinde oyun oynadıktan sonra hemen bilgisayarı kapattın mı yoksa 15 dakika kadar "dinlenmesine izin verdin" mi?
 
O nasıl bir tamirci ki chip değişimi olduğunu tespit edebilmiş acaba ? Chip ile ekran kartı üzerindeki hangi noktayı kastediyor? Bu sorular baya uzar gider. Ben sana hikayeyi söyleyeyim. Bu sattığın adamın elinde cortladı kart sana kakalamaya çalışıyor. Oyuna gelme yiğen 1 ay geçmiş artık zaten.
 
O 2 hafta içerisinde oyun oynadıktan sonra hemen bilgisayarı kapattın mı yoksa 15 dakika kadar "dinlenmesine izin verdin" mi?

Dinlendirdim.
O nasıl bir tamirci ki chip değişimi olduğunu tespit edebilmiş acaba? Chip ile ekran kartı üzerindeki hangi noktayı kastediyor? Bu sorular bayağı uzar gider. Ben sana hikayeyi söyleyeyim. Bu sattığın adamın elinde cortladı kart sana kakalamaya çalışıyor. Oyuna gelme yiğen 1 ay geçmiş artık zaten.

Büyük ihtimal öyle oldu zaten gelmem ama yine de insanlik olsun diye güvendigimiz bir tamirci var ona göndereceğiz bir de o baksin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı