Çipi kopan SSD tamir edilebilir mi?

ysfblgn

Yoctopat
Katılım
10 Mayıs 2023
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus
Yeni aldığım Samsung 970 EVO Plus model SSD'nin üstünde en sağda bulunan kare şeklindeki çipi koptu. Samsung servisi ürünü kullanıcı hatasından iade etti ve tamirinin yapılmadığını söyledi. Zaten gitti gözüyle bakıyorum ama bunun tamiri mümkün müdür, en azından denenebilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • unnamed (1).jpg
    71,1 KB · Görüntüleme: 155
  • unnamed.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 145

Gerçekten tuhaf bir durum. O yapışkan o çipi mümkün değil öyle sökemez. O ürün baştan hasarlıydı muhtemelen. Japon yapıştırıcısı sürsen bile sökemezsin o çipi. Baskı devreyi söker. Çok aşırı ısınıp lehimlerin erimesi lazım ki öyle sökülebilsin. Siz bu işin peşini bırakmayın.
 
O SSD'yi ancak BGA işi yapan bir servise verirseniz kurtarabilirsiniz, onun da yeterli ekipmanı varsa yapar tabii ve sıfır hali gibi olmaz. Ha bir de SSD'nin başka sorununun olmaması gerekiyor.

Bugün ekran kartı tamiri yapan 6-7 bilgisayarcıyla konuştum ve hepsi tamiri imkansız dedi. Başka bir forumda BGA işi yapan bir yer önerdiler ama İstanbul'daymış, ben Ankara'dayım. Söylediğiniz gibi bir yeri burada bulabilirsem oraya da soracağım.


Ürünün kusurlu olduğundan emin olsam yasal yollara başvurmayı isterim ama hem bu tarz aletler hakkında teknik bilgim hiç yok hem de çip fiziksel zorlayışımdan dolayı koptuğu için her türlü kullanıcı hatası diyebilirler diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Tamir olur mu olmaz mı orası belli değil fakat, lehimleyip SSD'yi flash bellek yapmak isteyen kardeşinize bozuk SSD'yi satabilirsiniz, ben talibim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…