Çırak olarak nasıl iş bulunur?

Hocam ama bu yaştada çırak olarak yani sizi kimse almaz gibi yani diğer arkadaşlarda öyle diyor yani anlıyorum altın bilezik olsun elimizde ama artık o işler geçmiş yani yaş 24 yani şöförlüğüm iyi diyosunuz bence şöförlük yapın bundan sonra yani
Yok yaştan dolayı değil, meslek lisesi olmayan ya da o işin okulundan mezun olmayanları alıp öğretmek istemiyorlar, hangi ilana baksam en az meslek lisesi mezunu şartı koşuyor. E kardeşim sen meslek lisesi mezunu şartı koştuğun adamı çırak niyetinde çalıştıramazsın o adam zaten zorunlu staj ile vesaire çıraklık zamanını geçmiş oluyor kalfa gibi mezun oluyor okuldan. Tezatlığa bak. Çırak dediğin bu işi hiç bilmeyen sıfırdan yetiştirmek üzere adam olur. Sizin tavsiyeleriniz nedir hocam bu tamir işlerinde vesaire anlaşılan birşey bulamayacağım. Şoförlüğüm iyi ama İstanbul trafiğinde her gün direksiyon sallamak kolay değil sinir stresi çok. Hiçbir alternatifim kalmazsa şoförlüğü en son düşünüyorum.

@aziz.hin hocam bilmiyorum nasıl yaklaşırsınız ama benim farklı bir fikrim var. Fabrika, tersane gibi ağır sanayi işlerinde vasıfsız eleman alıyorlar ancak her alan için değil. Mesela montaj firmaları yardımcı alıyor benim bildiğim. Örneğin bir boru montaj firmasına girersiniz, 3-6 ay yardımcılık yaparsınız, işi kavradıktan sonra MYK alırsınız. Amacınız bileğinizde altın bilezik olmasıysa ve yaşınız da ilerlemişken branş seçme lüksünüz olduğunu pek düşünmüyorum ben.

@aziz.hin hocam bilmiyorum nasıl yaklaşırsınız ama benim farklı bir fikrim var. Fabrika, tersane gibi ağır sanayi işlerinde vasıfsız eleman alıyorlar ancak her alan için değil. Mesela montaj firmaları yardımcı alıyor benim bildiğim. Örneğin bir boru montaj firmasına girersiniz, 3-6 ay yardımcılık yaparsınız, işi kavradıktan sonra MYK alırsınız. Amacınız bileğinizde altın bilezik olmasıysa ve yaşınız da ilerlemişken branş seçme lüksünüz olduğunu pek düşünmüyorum ben.
Tersane kaynakçılık vesaire işlerini de araştırdım sektörü Hintliler basmış ucuz iş gücü olarak. Kime sorsam git başka birşey ol kaynakçılık yapma diyor. Sağlığa zararlı diyor. Sağlıklı düşünüyorum acele karar vermek istemiyorum ama hangi işe elimi atsam sıkıntı çıkıyor. Gerçekten anadolu lisesi okuduğum için pişmanım ve zamanında yazılıma merak salıp onun peşinden gittim uzun zaman kendimi geliştirmek istedim ama yazılım sektörü de patladı ve maalesef bu alan da ölü yatırım oldu benim için. Artık bu saatten sonra sıfırdan başlayacağım ve ileride kalfası ustası olacağım bir iş edinmek istiyorum. Yoruldum artık hocam mental olarak.

@aziz.hin hocam yazılım alanında kendinizi iyice geliştirdiyseniz neden çöp olsun. Yapay zekanın büyük dil modellerine ya da yapay zekayı alanınıza dahil edebileceğiniz farklı iş modellerine atın kendinizi. Bir mesleği yapmanız için illaki o işin okulunu okumanız gerekmez. Web tasarım, oyun geliştirme, programlama gibi sürü kol var.

Ayrıca tersaneden kastım sadece kaynakçılık değildi. Boru montaj ve çelikçilik gibi alanlarda var. Hinlitleri falan boşverin orta yaşlı kesim hep böyle konuşur zaten. TIG kaynağı en rahat olanıdır. MIG gibi kirli değildir. Hazır montajlanmış olan devreye kaynağını atar çıkarsın.

@aziz.hin hocam yazılım alanında kendinizi iyice geliştirdiyseniz neden çöp olsun. Yapay zekanın büyük dil modellerine ya da yapay zekayı alanınıza dahil edebileceğiniz farklı iş modellerine atın kendinizi. Bir mesleği yapmanız için illaki o işin okulunu okumanız gerekmez. Web tasarım, oyun geliştirme, programlama gibi sürü kol var.

Ayrıca tersaneden kastım sadece kaynakçılık değildi. Boru montaj ve çelikçilik gibi alanlarda var. Hinlitleri falan boşverin orta yaşlı kesim hep böyle konuşur zaten. TIG kaynağı en rahat olanıdır. MIG gibi kirli değildir. Hazır montajlanmış olan devreye kaynağını atar çıkarsın.
Hocam zamanında yazılım için çok emek harcadım gece gündüz ama yazılım çok nankör bir alan ve sizin sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor sürekli yeni teknolojiler çıkıyor güncel kalmanız gerekiyor. Güncel kalmak iyi birşey ama kolay değil bir süre sonra yıpranıyorsunuz hocam ve soğuyorsunuz. O yüzden yazılım mevzusunun defterini çoktan kapattım. Siz şuan hangi işle meşgulsünüz hocam? Bu dediğiniz işlerle meşgulseniz siz nasıl başladınız sıfırdan hangi firmalarda öğrendiniz bu işi?

@aziz.hin
Belediye kursu falan varsa kursa gidip belge al. Çırak işi bilmiyor diye ayak işi yaptırıp yol parası verirler zaten. Çırak olarak başlamak istiyorsan bu duruma dayanman lazım. İşi bilmeyen kişiye düzgün maaş veren ve iş öğretecek kişiyi çok zor bulursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı