Civic vs. Cupra Leon

Gitmiyor dediğiniz arabanın 0-100 verisi 8.2 saniye. 1.5 182 beygir araçtan daha fazlasını beklemek mantıklı değil, araba gayet gidiyor. CVT değil DSG olsa aynı araçta yine 8 saniyenin altına düşemez zaten. Yeni nesil Honda'lardaki CVT'ler şanzıman yüzünden gidemeyen bir araç değil. Araba bağırıyor mu dersen bağırıyor ama gitmiyor denilemez. C segment aile arabası bu pist aracı değil. Bu tarz arabalarda 0-100 verisi 8 saniye civarında olan her araç gidiyordur.

Leon sadece 50 kg civarı hafif. İki araç arasında 32 HP, 10 Nm fark var. Buna rağmen dediğim gibi 180'lere kadar Civic kafasını eşitleyemiyor bile. Madem iyi gidiyor aradaki ciddi güç farkına rağmen neden Civic gidemiyor? CVT'nin bununla ilgisi yok demeniz yanlış bir düşünce. Eğer performans üzerinde ilgisi olmasaydı bu güç konusundaki farktan dolayı Civic bir saniye farkı açtırtmazdı.

Leon sadece 50 kg civarı hafif. İki araç arasında 32 HP, 10 Nm fark var. Buna rağmen dediğim gibi 180'lere kadar Civic kafasını eşitleyemiyor bile. Madem iyi gidiyor aradaki ciddi güç farkına rağmen neden Civic gidemiyor? CVT'nin bununla ilgisi yok demeniz yanlış bir düşünce. Eğer performans üzerinde ilgisi olmasaydı bu güç konusundaki farktan dolayı Civic bir saniye farkı açtırtmazdı.

Leon’un 0-100 verisi 8.7 saniye. 8.2 civarına inen 1.5 TSI VAG araçları Fabia, Ibiza gibi B segment arabalar. 1.5 TSI gibi bir motor farkını gözardı ediyorsunuz. Kaldı ki benim en hızlı araç Civic gibi bir iddiam yok. Araç gitmiyor demek absürt sadece gayet de giden bir araç. CVT’nin bunla ilgisi de yok demedim ki araç gitmiyor diyorsunuz ve bunu direkt CVT’ye bağlıyorsunuz. Performans konusunda bir DSG olmadığı gerçek zaten ama bu araca CVT yüzünden gitmiyor denemez. Eski CVT mantığı yok çünkü arabada. Yani bu seviyedeki araçlardan 9 saniye altında performans alıyorsanız o araç gidiyordur gayet.

Leon'un 0-100 verisi 8.7 saniye. 8.2 civarına inen 1.5 TSI VAG araçları Fabia, Ibiza gibi B segment arabalar. 1.5 TSI gibi bir motor farkını göz ardı ediyorsunuz. Kaldı ki benim en hızlı araç Civic gibi bir iddiam yok. Araç gitmiyor demek absürt sadece gayet de giden bir araç. CVT'nin bununla ilgisi de yok demedim ki araç gitmiyor diyorsunuz ve bunu direkt CVT'ye bağlıyorsunuz. Performans konusunda bir DSG olmadığı gerçek zaten ama bu araca CVT yüzünden gitmiyor denemez. Eski CVT mantığı yok çünkü arabada. Yani bu seviyedeki araçlardan 9 saniye altında performans alıyorsanız o araç gidiyordur gayet.

Bunu direkt CVT şanzımana bağladığım kısmı bana gösterir misiniz Görkem Bey. Ben sadece CVT'nin performans ve konfor sorunu devam ediyor dedim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı