Çizim programları için laptop önerisi

Tiamech

Femtopat
Merhaba,

Okulların kapanması ile eğer laptop indirimleri olursa aşağıda paylaşacağım laptoplardan birini almak istiyorum. Çok fazla bilgisayar paylaşma sebebim ihtiyacıma hangisinin daha iyi uyacağını kestiremiyor oluşumdandır. Bilgisayar alma amacım AutoCAD, nx, catia, SolidWorks, Ansys, photopshop, Illustrator gibi programları kullanmak.

Mesela son paylaştığım Lenovo ThinkBook 4060 ekran kartı ile işimi fazlasıyla görür mü yoksa 4060 ekran kartlı bilgisayarları direk elemeli miyim?

Bu paylaştığım bilgisayalar içinde kronik problemi olan ya da soğutma ile ilgili sorunları olan bilgisayarlar var mıdır? Seçimimi neye göre yapmalıyım?

Elbette fiyat performans ürünü seçmek isterim. Mesela Legion5 4070 ile Legion 7 4080 arasında o fiyat farkına değecek fark var mıdır?

Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba,

Okulların kapanması ile eğer laptop indirimleri olursa aşağıda paylaşacağım laptoplardan birini almak istiyorum. Çok fazla bilgisayar paylaşma sebebim ihtiyacıma hangisinin daha iyi uyacağını kestiremiyor oluşumdandır. Bilgisayar alma amacım AutoCAD, nx, catia, SolidWorks, Ansys, photopshop, Illustrator gibi programları kullanmak.

Mesela son paylaştığım Lenovo ThinkBook 4060 ekran kartı ile işimi fazlasıyla görür mü yoksa 4060 ekran kartlı bilgisayarları direk elemeli miyim?

Bu paylaştığım bilgisayalar içinde kronik problemi olan ya da soğutma ile ilgili sorunları olan bilgisayarlar var mıdır? Seçimimi neye göre yapmalıyım?

Elbette fiyat performans ürünü seçmek isterim. Mesela Legion5 4070 ile Legion 7 4080 arasında o fiyat farkına değecek fark var mıdır?

Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

150.000 TL'ye kadar bütçeniz var gördüğüm kadarıyla. Düşünmeden bu ikisinden birini alabilirsiniz. Erazer modeli sıvı soğutma kiti ile geliyor ve bu da soğutma performansı açısından büyük avantaj sağlıyor. HP modeli güzel ama yük altında biraz daha fazla ısınma eğiliminde; ancak bu donanım seviyesinde ısınma çok normal. Ben fiyatı daha uygun olduğu için HP'yi öneririm çünkü 64 GB RAM var, fakat Erazer da oldukça etkileyici bir seçenek.

Son düzenleme:
@yunusebaran ilginiz için teşekkür ederim.
Aslında o kadat bütçem yok en azından şimdilik. İlk bilgisayar alma isteğim olduğunda 90klık bilgisayar şimdi 170k oldu. O yüzden bu hafta indirimler olursa yakalamak istiyorum. 70 k ya ThinkBook'ta 4060 var bir işimi görür mü yoksa kendi zorlayıp 100k ya düşen 4070/4080 olursa onlarımı bekliyeyim.
Bu kararı veremiyorum. Bir de kendim laptop seçimi yapmam gerekirse onu da öğrenmeye çalışıyorum.

@yunusebaran ilginiz için teşekkür ederim.
Aslında o kadat bütçem yok en azından şimdilik. İlk bilgisayar alma isteğim olduğunda 90klık bilgisayar şimdi 170k oldu. O yüzden bu hafta indirimler olursa yakalamak istiyorum. 70 k ya ThinkBook'ta 4060 var bir işimi görür mü yoksa kendi zorlayıp 100k ya düşen 4070/4080 olursa onlarımı bekliyeyim.
Bu kararı veremiyorum. Bir de kendim laptop seçimi yapmam gerekirse onu da öğrenmeye çalışıyorum.
Hocam şimdi net bir rakam söyler misiniz? Maksimum ne kadar bütçeniz var?

AMD Ryzen Ai9 HX 375 Intel'de i9'un karşılığı oluyor değil mi? Ekran kartıda çok iyiymiş bunu da düşüneyim.
Bu işlemciyi çok beğeniyorum; hem güçlü hem de verimli. Özellikle sadece CPU kullanarak çalıştığınız senaryolarda, örneğin kafede iş yaparken, oldukça faydalı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı