Çizim ve Oyun İçin 8. Nesil Intel Bilgisayar Toplama

İntel ''K'' serisi işlemcileri overclock yapabilmek için Z87,Z170,Z370 gibi ''Z'' serisi bir anakart kullanmanız gerekiyor. Eğer alacağınız işlemci ''K'' serisi değilse B360 chipsetli bir anakart yeterli olucaktır. Eğer işlemciniz ''K'' serisi değilse ''Z'' serisi bir anakart kullansanız bile işlemcinizi overclock yapamazsınız.

Hocam bu seri için bir de "asus tuf b360 pro gaming" modeli var ve "plus" modeliyle fiyat olarak çok fazla fark yok. Pro modelini biraz araştırdım da i7 için 8700 pek tavsiye edilmemiş, 8350 - 8600 için daha iyi olur demişler, aslı nedir sıkıntı yapar mı? Pro modeli böyle ise plus modelini 8700 için kullanmak pek uygun değil diye düşündüm ama sözü size bırakıyorum.
URL de verebilirim tabi yasalsa :)

Dosya Ekleri

• 2018-05-30_03-40-43.png
    2018-05-30_03-40-43.png
    285,2 KB · Görüntüleme: 68
  • 2018-05-30_03-44-11.png
    2018-05-30_03-44-11.png
    6,6 KB · Görüntüleme: 49
AutoDesk, 3DMax,VS gibi programlar saf ve çoklu işlemci gücüne dayanan programlar. Amd Ryzen dizmeyi düşünmelisin. Oyun performansı açısından 1.nesil ryzenlerle 8700k arasında tek çekirdek anlamında gözle görülür farklar olsa da, 2.nesillerde fark neredeyse kapanmış. Bir düşün derim :)

Hocam bu seri için bir de "asus tuf b360 pro gaming" modeli var ve "plus" modeliyle fiyat olarak çok fazla fark yok. Pro modelini biraz araştırdım da i7 için 8700 pek tavsiye edilmemiş, 8350 - 8600 için daha iyi olur demişler, aslı nedir sıkıntı yapar mı? Pro modeli böyle ise plus modelini 8700 için kullanmak pek uygun değil diye düşündüm ama sözü size bırakıyorum.
URL de verebilirim tabi yasalsa :)

i7 8700'ü bu anakartta gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Hiçbir sorun teşkil etmeyecektir.

AutoDesk, 3DMax,VS gibi programlar saf ve çoklu işlemci gücüne dayanan programlar. Amd Ryzen dizmeyi düşünmelisin. Oyun performansı açısından 1.nesil ryzenlerle 8700k arasında tek çekirdek anlamında gözle görülür farklar olsa da, 2.nesillerde fark neredeyse kapanmış. Bir düşün derim :)

Tamam işte, bu modelde 6 çekirdek 12 iş parçacığı var ve HT teknolojisiyle, her birinde de mantıksal çekirdek bulunduruyor. Biraz araştırayım bari. Ryzen modellerde de 8 çekirdek 16 iş parçacığı var, performans çok fazla etki eder mi ki? Hemde ileriye yönelik de hem sağlam hem geliştirebileceğim birşey olsun diye intel seçmiştim. Fiyatlarına nazaran 2. nesil daha mı iyidir? Of kafam karışıyor ya birisi başka diyor, birisi başka! Yardımcı olun ya, hem fiyat performans, oyun & çizim yapabilrceğim orta seviye bir bilgisyar lazım. Biraz daha aydınlatır mısınız?

Biraz araştırdım ama kafama yatmadı değil. Hem çekirdek bakımından, hem fiyat bakımından daha iyi. Olabilir aslında ya [emoji16] Biliyorum başlıkta intel geçiyor ama siz sistemleri toplayın bakalım.

Çizim ve oyun için orta seviye ikinci nesil ryzen sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Hangi cpu daha iyi 2700x değer mi? Anakart, ekran kartı her türlüsüne açığım. Bütçe dostu, orta seviye olsun [emoji106]

Biraz araştırdım ama kafama yatmadı değil. Hem çekirdek bakımından, hem fiyat bakımından daha iyi. Olabilir aslında ya [emoji16] Biliyorum başlıkta intel geçiyor ama siz sistemleri toplayın bakalım.

Çizim ve oyun için orta seviye ikinci nesil ryzen sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Hangi cpu daha iyi 2700x değer mi? Anakart, ekran kartı her türlüsüne açığım. Bütçe dostu, orta seviye olsun [emoji106]

Ben siz intel dediğiniz için onun üzerinden gittim. Yoksa AMD upgrade açısından daha ileriye dönük. Çünkü AMD, AM4 platformunu 2020'ye kadar kullanacak. Ryzen 7 2700X + X470 anakart tercihi de oldukça tatmin edici olacaktır.

Ben siz intel dediğiniz için onun üzerinden gittim. Yoksa AMD upgrade açısından daha ileriye dönük. Çünkü AMD, AM4 platformunu 2020'ye kadar kullanacak. Ryzen 7 2700X + X470 anakart tercihi de oldukça tatmin edici olacaktır.
Saolun, intel mevzusu önemli değil ben fikir olsun açısından yazmıştım [emoji16] Bütün işlemciler x470 model ile oc olabiliyor diye duydum, intel ki gibi aşırı ısınma sorunu olmaz heralde, zaten kendi soğutucusuda var. Msi tuş ya da uygulamayla yapılabiliyordu. Bu modelde nasıl oluyor. Overclock yapmaya değer mi, masraf çılarır mı, hız aşırtmadan da kendi boost teknolojisiyle kullanıladabilir diye düşünüyorum. Peki çizim performansı daha mı iyi olucaktır, çekirdek sayısı bakımından. Oyun demek ayıp olur zaten. He ayrıca 1060 6GB ile kullanayım mı? İleride yükseltirim belki. 1080 'i besleyebilir mi? Ne kadar güçlü olduğunu bilmediğimden soruyorum. Birde yurtdışından mı sipariş vereyim? Amazon, uygun gibi duruyor. Teşekkürler :)

Bir şey daha var, dediğim gibi orta seviye bir sistem topluyorum, beni hem oyun anlamında hem de sağlamlık, çizim performansı alanında üzmeyecek iyi bir x470 anakart önerisi, nedenleriyle yaparsanız sevinirim. :)

Anakarta ne kadar bir bütçe ayırıyorsun ? MSI x470 Gaming Pro Carbon modelini alabilirsin fiyatı 1140TL civarında olması lazım. Ayriyetten dediğim gibi geliştirilebilecek bir sistem yani ileriye dönük bir sistem istiyorsan Ryzen diz. Sana çoklu işlemde Ryzen çok daha iyi performans verir. Ayriyetten sistemi upgrade ederken Intel gibi anakart değiştirmek zorunda kalmazsın.

Anakarta ne kadar bir bütçe ayırıyorsun ? MSI x470 Gaming Pro Carbon modelini alabilirsin fiyatı 1140TL civarında olması lazım. Ayriyetten dediğim gibi geliştirilebilecek bir sistem yani ileriye dönük bir sistem istiyorsan Ryzen diz. Sana çoklu işlemde Ryzen çok daha iyi performans verir. Ayriyetten sistemi upgrade ederken Intel gibi anakart değiştirmek zorunda kalmazsın.

Çok pahalı değilmi ya? 500 ila 1000 arası orta seviye ama kaliteli birşey olsun isterim. Çok da fazla para vermek istemiyorum :/

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı