Çizim ve render için sistem tavsiyesi

4930k için baktığım anakartlara uygun 2400 mhz destekleyen ram bulamadım türkiyede. A-data gibi markalar falan var toplam 3 adet ram var zaten desteklediği onlarda türkiyede yok. Rampage black edition'a uyan corsair 2400mhz'lik ramler dışında i7 4930k ile başka QVL uyumlu bir kombinasyon mümkün gözükmüyor.

1.Sistem için ;
İşlemci ( 930 Lira ) ; Core i7 4790K Soket 1150 4.4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Anakart ( 902 Lira ) ; Z97-DELUXE - Vatan Bilgisayar

Ram seçenek 1 - 32GB CL11 ( 1015 Lira ) 32GB (4x8GB) HyperX Beast XMP DDR3 2400MHz CL11 Kit Ram - Vatan Bilgisayar
Ram seçenek 2 - 16GB CL10 (815 Lira) Corsair 16Gb (2X8Gb) Dominator&Platinum Ddr3 2400Mhz Cl10 Dual Channel Ram - Vatan Bilgisayar

Ekran Kartı ( 1.823 Lira ) ; GTX780 SuperClock ACX GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
SSD ( 381 Lira ) ; Samsung 250Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 520Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar
PSU ( 149 Lira ) ; Corsair Vs Serisi 650W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar
Kasa ( 567 Lira ) ; GRAPHITE SERİSİ™ 760T FULL TOWER ARCTIC BEYAZ PENCERELİ KASA - Vatan Bilgisayar
Soğutucu ( 399 Lira ) ; Corsair Hydro Serisi™ H110 Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar
HDD ( 229 Lira) ; Seagate 3.5" 2Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
Monitör ( 530 Lira ) ; Philips 27" 273E3Lsb/01 Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar

Toplam; 32GB ram ile ; 6.925 Lira , 16GB ram ile ; 6.725 Lira.

6GB GTX 780 senin için animasyon yapmayacaksan 3Ds Max 2014 ve sonraki sürümlerinde fazlasıyla yetecektir.

öneriniz için teşekkür ederim. Anakart olarak genelde hep asus düşündüm. ama bu alphanın önerdigi msi hakkında net bilginiz varmı? degerlendirmeye almalıyım .düşünüdügüm 1.sistemi sizin görüşleriniz ile şu hale getirdim:

Düşündügüm 1.sistem şuydu(4790k lı)

[TBODY] [/TBODY]

1.)kasa olarak 760t +harici 750w güç kaynagı kullanmanın avantajı olurmu?corshair 400r koysam 350-400 tl gibi bir avantajı olur.hatta biraz uğraşıp haf 912 yi denemelimiyim?
2.)evga gtx 780 6 gb mı yoksa asus gtx 780ti 3 gb mı tercih edilmeli
3.)Ekran olarak tek bir 27 inc ekran yerine 2 tane 23- 24 inc arası led ıps ekran düşünüyorum.buna uygun bir monitor ne olabilir?
4.)H110 veya H100i arasında ne fark olur?
5.)4930k düşünecek olursam p9x79 anakart nasıl olur?

1)760T alıp üstüne benim önerdiğim güç kaynağını alabilirsiniz, CX750 gold sertifikalı bir güç kaynağı değil, 400R'ın içinden o çıkıyor ayrıca. Ama yine de 400R'ı istiyorsanız o da olur, az farkla elektrik faturası fazla gelir.

2)Amaç render olduğu için 6gb bellek ihtiyacınızı çok güzel karşılayacaktır. Cuda sayısı ve çekirdek frekansı olarak baktığımızda bunun daha üstü titan black. Çünkü 6GB bellek bundan sonra bir tek onda var. Bin lira için gerek yok. Sizin önceliğiniz 2D akabinde 3D. Kaldı ki animasyonluk işiniz yok şuan. Tek kare render alırken aradaki fark asla çok fazla olmayacaktır.

3)Ekran olarak iki tane istemeniz gerçekten çok iyi bir yönelim, monitör olarak öneri yapamacağım. Detaylı bir araştırmaya girin bütçenize uygun monitörleri listeleyip, kullanıcı yorumlarını okuyun forumlardan. Almadan önce sızdırmazlık testi ve ölü piksel testi yaptırın vatandan alacaksanız özellikle.

4)H110'un radyatörü azcık daha büyük ve soğutması azcık daha fazla. H100i'nin ise sonunda i harfi olan modellerde olduğu gibi soğutucunun üstünde led ışık var. Rengini ayarlayabiliyorsun.

5)X79 soket için en uygun fiyatlı anakart. Rampage black edition ile arasında mutlaka pcb kalite farkı vardır. Biri ile rekor kırıldı diğeri baya ucuz ona göre. Ayrıca onun için uyumlu ram bulamadım 2400mhz'lik. 4930k için 4 tane anakart inceledim onlara uyumlu ram yok türkiyede.

NOT:GPU render söz konusu olunca ekran kartı değerlendirmesi değişir, oyunlar için bakılan özelliklere göre yorum yapmak yanlıştır.

1. sizin önerdiginiz güç kaynagında da gold -bronze v.s bişey göremedigim için başka seçim yapmıştım. birde 650 w yeterli gelirmi sizce ben minimum 750 diye düşünüyordum.
2.Dediğiniz gibi önceliğim 2d sonrasında 3 d model ve render. ancak bu gb ın önemli olmadığını duydum hep . bu yüzden 6gb gtx 78o mi 3 gb gtx780Tİ mi diye sordum. Titan black e zaten çıkamam.
3.ekran için bütçem 2 tane olacağı için toplamda 1000-1200 civarı olabilir.Bilgisayar Monitör ve Led Monitörleri - Vatan Bilgisayar
4.h100i tercih edebilirim o zaman.
5.bende bakmıştım qvllere dediginiz gibi uygun yok. Ee bu işlemci ve 2011 anakart kullanmak isteyenler sadce rampage black ve o 16gb corshair rami mi kullanmak zorunda. İllaki uyumlu oldugu başka anakartlar ve ramler vardır. ancak dediginizden anladıgıma göre bunlarda biraz şansa kalıcak iş. ben aslınca 4930k işlemciyi ve 2011 soket bir anakart istiyorum ancak r.b.e. ile baya tuzluya geliyor. p9x79 fazla basit kaçarsa INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar hangisi seçilebilir? Birde qvlde olmasa bile sizce en uygun 32 gb ram hangisi seçilmeli?

Açık konuşmak gerekirse bugüne kadar herşeyi crackli kullandım.

Nakit ödeyip iphone aldım hiçbir oyuna ücret ödemedim, jailbreak'li kullandım hep.

Özel okulda okuyorum yılda 17falan veriyorum ama bir türlü cracklisini sorunsuz kullandığım windowsa gidipte 300-500 lira veremedim. Çok ciddiyim bak. O parayı ekleyip 780ti alırsın.

Photoshop'un crack'i biraz sancılı, ama onu da artık sorunsuz kullanıyorum.

3ds Max tüm eklentileriyle birlikte crackli ve tek bir sorun dahi çıkmadı.

Oğuzhan ne okuyordun sen bilgisayar ile alakalı olduğu kesin.
Biraz konu dışı ama sayfada kişiye göre mesaj atılmıyor o yüzden buradan soruyorum.

@Oğuzhan Yıldırım Belli, seni bunlara iten bişeyler var çok uğraşmışsın yani, yalnız yorumlarda aynı kasada 2 tane Gtx 760 kullandım demişsin ordaki mantığı anlamadım o fiyata Gtx 780 alınıyor amaç neydi ? Sistem okula ait galiba.

O kasa benim değildi. Arkadaşıma 3500 liralık bir sistem toplamıştık. O zaman titan vardı en fazla, iki 760 ile 5 teraflopa yakın performans elde etmiştik. Anakart corshair v formula z. İşlemci 8350 idi.

TR3D'de bir tane örnek sahne vermişlerdi, herkes kendi bilgisayarında render edip işlemcisini ve aldığı süreyi yazmıştı. Arkaşlarımın bilgisayarlarında çok deneme yaptım bunun haricinde. Yani iki tane 760 kullandım demem o yüzden.

Tek bir program kullanmadığım için donanım seçme işi sıkıntılı oluyor. O yüzden herşeyi dikkatle incelemem gerekiyor, ki öyle de yaptım.

Arkadaşım oyun oynadığı için ısrarla iki tane 760 istedi. Şimdi olsa tek kart alır ama :D

Kesinlikle tek kart alır :D SLI veya CF kulağa cezbedici geliyor ama harbiden boş bide kullandığınız anakart X16 X8 olarak performans veriyor 760 SLI'nin ne anlamı kaldı. Aslında bakarsan bir slotun X8 hızında çalışmasının ne kadar etkisi var tam bilmiyorum internette bununla ilgili testler var ama çoğu saçmalıyor şimdi Gtx760 SLI X16 X8'in X16 X16 ya göre performansı ne olur böyle bişey denedin mi ? veya herhangi bi kartın SLI veya CF durumunu düşün çok bi fark var mı ?

Ben şunu merak ediyorum ıntel i5 işlemci kullanıp asus amd r9380strix kullanmak mantıklı mı ben oyun ve grafik için kullanacağım ??

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı