Cızırdayan Zotac RTX 3060 Ti değiştirilir mi?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, bugün sabah iş çıkışı Zotac RTX 3060 Ti ekran kartımı, oyuna girdiğimde ve yüke bindiğinde ekran kartımdan yani kasamdan aramdaki mesafe 1m den fazla olmasına rağmen duyduğum bir ''cızzz"lama sesinden dolayı garantiye götürdüm. Garantiye götürdüğüm firma ise söyledikleri üzerine bir kağıda kısaca sorunu anlatmamı istedi. Aynı şekilde orada da kağıda yazıp anlattım. Öğrendiğim şey ise onların arıza kodları varmış. Coil Whine olarak işaretledi. Ben fan sesi olduğunu düşünmediğimi sesin ekran kartının plaka tarafından geldiğini söyledim. Firma çalışanı teslim alan kişide kodu CW olarak işaretledi. Benim yazdıklarımda bu yönde bir anlatım vardı. Çalışan ise daha önce bu tarz arızalarda değişim olduğunu aktardı ama arızanın seviyesi vs. önemli dedi. Aynı şekilde Zotac ve Shaphire gibi firmaların arızalı kart çıktığında bu kartların teknik servis içersinde onarılmasını izin vermiyormuş. Kart arızalı çıktığı zaman genelde bire bir değişim yapıldığını iletti. Bu durumda arızalı kartın yükü ne aldığım Hepsiburada'ya ne de ekran kartının yetkili servisine problem yapmayacağından hatta teknik servis dahi onarım yapmayacağından düşünüyorum ki Zotac isteği üzerine sıfırı ile değişim olacak diye düşünüyorum. Hatta ücreti mukabilinde üst modelini alabilirmişim. Çünkü arızalı kartın ücreti bu aracı firmalardan çıkmayacak sonuç olarak. Sizce nasıl sonuçlanır yorumlarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şansına kalmış. Kafa ütülemiyorsa değiştirmezler muhtemelen. CW Sebebiyle değişen kart çok nadir gördüm.
Kafa ütülemek yerine hocam FPS oyunu dışında hoparlörle oynadığımm her oyunda duyuyorum sesi malesef. Benim düşüncem Zotac dışında kimseye külfet olmayacağından değişim oldu diye düşünüyorum.

Aldığınız yeni kartta da yüksek ihtimal coil whine olacaktır. CW çok sık karşılaşılan bir problem.
Anlıyorum hocam bu tür durumlar da 2. kez yeniden coid whine çıkarsa bu sefer para iadesi veya başka model vermek zorunda kalıyorlarmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı