Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba. Özellikle CK3 oynarken sürekli donma ve sonrası mavi ekran hatası alıyorum. Hata kotu "Netadaptercx.sys" kaynaklı. Yardımcı olursnaız sevinirim.
Çeşitli hata dökümlerini, sistem bilgilerini, raporları bizimle paylaşmak için Google Drive'ı sıkça kullanıyorsunuz. Fakat gerekli izinleri vermediğiniz durumlarda dosyaya erişemiyoruz, bu da sorununuzun çözülme sürecini uzatıyor. Misal...
Çeşitli hata dökümlerini, sistem bilgilerini, raporları bizimle paylaşmak için Google Drive'ı sıkça kullanıyorsunuz. Fakat gerekli izinleri vermediğiniz durumlarda dosyaya erişemiyoruz, bu da sorununuzun çözülme sürecini uzatıyor. Misal...
Hiç sorun değil. Technopat olarak herkese yardım etmeye çalışıyoruz.
Ağ sürücüleriyle alakalı bir sorun mu yoksa başka bir şey mi anlayamadım.
Kod kısmına yazdığım döküm biraz kafamı karıştırdı.
Kod:
FAULTING_SOURCE_LINE: minio\netcx\translator\nxtranslationapp.cpp
FAULTING_SOURCE_FILE: minio\netcx\translator\nxtranslationapp.cpp
FAULTING_SOURCE_LINE_NUMBER: 734
FAULTING_SOURCE_SRV_COMMAND: https://dev.azure.com/microsoft/OS/_apis/git/repositories/os.2020/blobs/e5add3e0b014591afda60f0387353173d67d229d?api-version=7.0&download=true&filename=nxtranslationapp.cpp
FAULTING_SOURCE_CONTROL_TYPE: git
FAULTING_SOURCE_PROJECT: OS
FAULTING_SOURCE_REPO_ID: os.2020
FAULTING_SOURCE_REPO_URL: https://dev.azure.com/microsoft
FAULTING_SOURCE_CODE:
No source found for 'minio\netcx\translator\nxtranslationapp.cpp'
SYMBOL_NAME: netadaptercx!NxTranslationApp::StopDatapath+159
MODULE_NAME: netadaptercx
IMAGE_NAME: netadaptercx.sys
Burada değişik bir durum var. Windows Driver Framework'ün Github reposu ile bir bağlantı var. Ancak bu da Microsoft Azure ile bir yerden bağlanıyor. Bu konuda hiçbir fikrim yok, ilk defa karşılaşıyorum.
Kod:
kd> !irp ffffb3032c875010
>[IRP_MJ_POWER(16), IRP_MN_SET_POWER(2)]
0 e1 ffffb3032c392d30 00000000 fffff8059f79cdd0-ffffb3032ee607a8 Success Error Cancel pending
Unable to load image e2fn.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for e2fn.sys
Dökümdeki Arg4 değerinde bulunan IRP verisini sorguladığımda karşıma Intel Ethernet aygıtı çıktı.
Dolayısıyla sizden şimdilik, sadece Intel Ethernet sürücünüzü güncellemenizi ve birkaç gün sistemi takip ederek geri bildirim vermenizi isteyeceğim. Intel® Network Adapter Driver for Windows® 10
Hiç sorun değil. Technopat olarak herkese yardım etmeye çalışıyoruz.
Ağ sürücüleriyle alakalı bir sorun mu yoksa başka bir şey mi anlayamadım.
Kod kısmına yazdığım döküm biraz kafamı karıştırdı.
Kod:
FAULTING_SOURCE_LINE: minio\netcx\translator\nxtranslationapp.cpp
FAULTING_SOURCE_FILE: minio\netcx\translator\nxtranslationapp.cpp
FAULTING_SOURCE_LINE_NUMBER: 734
FAULTING_SOURCE_SRV_COMMAND: https://dev.azure.com/microsoft/OS/_apis/git/repositories/os.2020/blobs/e5add3e0b014591afda60f0387353173d67d229d?api-version=7.0&download=true&filename=nxtranslationapp.cpp
FAULTING_SOURCE_CONTROL_TYPE: git
FAULTING_SOURCE_PROJECT: OS
FAULTING_SOURCE_REPO_ID: os.2020
FAULTING_SOURCE_REPO_URL: https://dev.azure.com/microsoft
FAULTING_SOURCE_CODE:
No source found for 'minio\netcx\translator\nxtranslationapp.cpp'
SYMBOL_NAME: netadaptercx!NxTranslationApp::StopDatapath+159
MODULE_NAME: netadaptercx
IMAGE_NAME: netadaptercx.sys
Burada değişik bir durum var. Windows Driver Framework'ün Github reposu ile bir bağlantı var. Ancak bu da Microsoft Azure ile bir yerden bağlanıyor. Bu konuda hiçbir fikrim yok, ilk defa karşılaşıyorum.
Kod:
kd> !irp ffffb3032c875010
>[IRP_MJ_POWER(16), IRP_MN_SET_POWER(2)]
0 e1 ffffb3032c392d30 00000000 fffff8059f79cdd0-ffffb3032ee607a8 Success Error Cancel pending
Unable to load image e2fn.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for e2fn.sys
Dökümdeki Arg4 değerinde bulunan IRP verisini sorguladığımda karşıma Intel Ethernet aygıtı çıktı.
Dolayısıyla sizden şimdilik, sadece Intel Ethernet sürücünüzü güncellemenizi ve birkaç gün sistemi takip ederek geri bildirim vermenizi isteyeceğim. Intel® Network Adapter Driver for Windows® 10
Tekrar merhaba. Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. dedıklerınızi yaptım 2 gun oldu ck3 de bir mavi ekran almadım fakat donma sorunu devam ediyor 1 dk sonra devam ediyor. normalde donma sonmrası mavı ekran verıyordu. win 11 kullanıyorum fakat dump raporunda 10 gozukuyor. Windowsu cdm ile orjinal hale getirdim. Acaba ondan dolayı bir sorun mu ?