CL 15 3000 MHz vs CL16 3600 MHz RAM

Körox

Picopat
Daha fazla  
CL15 3000MHz Crucial Ballistix RGB RAM'lere sahibim. 3200 MHz overclocklu olarak kullanıyorum. Stabil çalışıyor. 650 TL'ye alıcım var şu an. 1000 TL'ye de Trident Z Neo RGB 3600 MHz CL16 RAM buldum. İşlemcim 3700X. Aradaki fiyat farkına değer mi? 900 TL'ye Trident Z Neo CL18 3600 MHz var aynı modelden. Hangisi mantıklı olur? Kendi RAM'lerimi kullanmaya devam etmek mi yoksa 3600 MHz geçiş yapmak mı?

Cas latency değeri düşük mhz olarak hangisi yüksekse teorik olarak o daha iyidir. CL 15 3200 memnunsanız CL 16 3600 arasında birkaç fps dışı fark olmayacaktır. Alacağınız ürün de fiyatına bakarsak sanırım 2.el. Boşa riske girmeye değmez bence :). İyisini isterken eldekinden olmayın.

3200'den 3600 MHz RAM'e geçmek çok da etkili bir durum değil bana göre.
3200'e OC yaparak cas değerini arttırmış da olabilirsiniz.
Fakat bütçe olarak gözden çıkarabileceğiniz bir meblağ ise geçilebilir kesinlikle.

Cas değerini nasıl öğrenebilirim?

Cas latency değeri düşük MHz olarak hangisi yüksekse teorik olarak o daha iyidir. CL 15 3200 memnunsanız CL 16 3600 arasında birkaç FPS dışı fark olmayacaktır. Alacağınız ürün de fiyatına bakarsak sanırım 2.el. Boşa riske girmeye değmez bence :). İyisini isterken eldekinden olmayın.

Garantili olduğu için pek dert etmiyorum açıkçası ikinci el muhabbetini hocam.

Cas değerini nasıl öğrenebilirim?

Garantili olduğu için pek dert etmiyorum açıkçası ikinci el muhabbetini hocam.
2.el ise memtest felan yapmadan almayın derim. Genelde çok sorun olmaz ramlerde ama yinede dikkat edin kutulu faturalı olmasına. 3200 mhz'ye CL değeri 15 sabitken mi çektiniz? Bu şekilde stabil çalışıyorsa sorun yoktur ama aida64 ile Latency ns gecikme değerine bakabilirsin. Hem oclu hem ocsuz dene. Bir de 3600 mhz cl 16 Trident z neonun tam kodunu öğrenip bir bak ne kadarmış fiyatı.

2.el ise Memtest falan yapmadan almayın derim. Genelde çok sorun olmaz RAM'lerde ama yine de dikkat edin kutulu faturalı olmasına. 3200 MHz'ye CL değeri 15 sabitken mi çektiniz? Bu şekilde stabil çalışıyorsa sorun yoktur ama AIDA64 ile latency ns gecikme değerine bakabilirsin. Hem oclu hem ocsuz dene. Bir de 3600 MHz CL 16 Trident Z Neo'nun tam kodunu öğrenip bir bak ne kadarmış fiyatı.

Hocam Neo değilmiş yanlış bakmışım direkt siyah olanlarda düz Trident Z

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı