CL15 3000MHz DDR4 ile CL16 3200 MHz DDR4 uyumlu çalışır mı?

Badfenax

Centipat
Kingston 8 GB DDR4 3000MHz CL15 HyperX Fury bellek RAM marka RAM'im var ve bilgisayarın RAM'ini arttırmak istiyorum. İnternette araştırdım sahibinden sitesi harici bu RAM'in benzerini bulamadım. Orayada güvenemediğim için almadım ama yükseltmem lazım. Kingston Fury Beast 8 GB DDR4 3200MHz RAM alsam uyumlu çalışır mı (mavi ekran yer miyim) beni aydınlatır mısınız?

3000 MHz de uyumlu çalışma ihtimali de var sorun yaşama ihtimalin de var. Şans işi. RAM ikinci el alabilirsin. Kolay bozulan bir şey değil. Yaşadığın şehirde aynı RAM den varsa test ederek alabilirsin. Veya elindeki RAM i satıp ikili kit alabilirsin. Veya risk alıp iki farklı RAM ile de deneyebilirsin.

3000 MHz de uyumlu çalışma ihtimali de var sorun yaşama ihtimalin de var. Şans işi. RAM ikinci el alabilirsin. Kolay bozulan bir şey değil. Yaşadığın şehirde aynı RAM den varsa test ederek alabilirsin. Veya elindeki RAM i satıp ikili kit alabilirsin. Veya risk alıp iki farklı RAM ile de deneyebilirsin.
Bunun garantisi yok yani

Şahsen aynı markanın aynı model RAM'lerini kullandım geçen yıl ama seri numaraları farklıydı uyuşmazlık yapıyordu Corsair Vengeance RGB Pro kullanıyordum 4x8 yapmıştım 2'si farklı seri numaralı diğer ikisi farklı seri numaralıydı mavi ekrana düşüyordu sistem çoğu zaman.

Şahsen aynı markanın aynı model RAM'lerini kullandım geçen yıl ama seri numaraları farklıydı uyuşmazlık yapıyordu Corsair Vengeance RGB Pro kullanıyordum 4x8 yapmıştım 2'si farklı seri numaralı diğer ikisi farklı seri numaralıydı mavi ekrana düşüyordu sistem çoğu zaman.
Bu şekilde sorun yaşayan oluyor mesela. Aynı gibi görünüyor ama çip farkı vs oluyor, o yüzden sorun çıkarabiliyor.

Çipini nereden öğrenebilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı