CL15 RAM'in yanına CL16 RAM takılır mı?

deGGa

Kilopat
Katılım
24 Eylül 2016
Mesajlar
533
Çözümler
2
Merhabalar. 2018 yılında masaüstü bilgisayarken toplarken RAM tercihimi ' G.Skill Ripjaws V 3000 MHz CL15'ten yana kullandım. Fakat o zamanlar şu anki fiyatlara göre neredeyse 2 katı fiyatında olduğu için 1 tane alabildim. Sorunum şu ki yaklaşık 3 haftadır bilgisayar öylece donup kalıyor.

Bu olay sadece oyunlarda oluyor. Tarayıcıda gezinirken veya video izlerken sıkıntı yok. Ekran kartı driverını güncelledim. Virüs taraması yaptım fakat herhangi bir sonuç alamadım. Bugün ise oyuna girince NZXT cam ile telefondan ne kadar RAM kullanılıyor takip ettim. Ve yüzde 100 de olduğunu gördüm hep zaten sonradan yine dondu.

RAM'ı yükseltmeyi düşünüyorum fakat CL15 RAM'ı stoklarda bulamadım. CL16 versiyonu var ama diğer RAM'lere göre daha pahalı. Ne yapacağımı bilemedim. Uyumsuzluk sorunu çıkarabilir mi bilmiyorum o kadar teknik bilgiye sahip değilim ama yanlış bilmiyorsam BIOS ile RAM'ın CL değerini değiştirebiliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
 
Testlere bakılırsa kaliteli iki farklı RAM birbiriyle uyumlu çalışıyor. Kendileri birbirine göre MHz ve CL ayarlarını eşitliyor. Yine de 2. sini taktığınız zaman MHz ve CL değerlerini kontrol edin.
+Aynı testte G.Skill+Corsair kullanmışlar. Son kararı size bırakıyorum, sorumluluk sizindir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı