CL15 ve CL16 RAM'ler Birlikte Çalışır Mı?

Yessjett

Hectopat
Daha fazla  
2x4GB 3000MHz C15 Corsair RAM kullanmaktayım. Yanına ek yapmak istiyorum, piyasadan biraz araştırdım, yine Corsair'in modellerini buldum. İlginç bir şekilde 2x4GB ve 2x8GB RAM'lerin fiyatları aynıydı. 2x8GB olanı tercih etmeyi düşünüyorum fakat şöyle bir şey gözüme çarptı, almak istediğim RAM CL16, benim RAM'im CL15. RAM'lerin marka, modelleri ve frekansları aynı. Bir sorun teşkil eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Performanstan feragat etmek zorunda kalır mıyım bu durum yüzünden ?
Hızlı olan diğerine göre yavaşlar ama asıl sorunu bilgisayar açılırken yaşayabilirsin. Anakart hızları otomatik ayarlamaya çalışırken kendini yeniden başlatıp bazen de oyun sırasında crash verebilir.

Benim elimde 2x4GB yani toplam 8GB Ram var, ben buna ekleme yapmak için 2x4GB Ram araştırıyordum fakat 2x4GB bakarken 2x8GB Ramle aynı fiyatta olduğunu gördüm indirimden dolayı. Fakat aralarındaki tek fark benimkinin CL15 baktığımın CL16 olması. Toplamda 24GB Ram olmuş olacak eğer alırsam.

Benim elimde 2x4GB yani toplam 8GB Ram var, ben buna ekleme yapmak için 2x4GB Ram araştırıyordum fakat 2x4GB bakarken 2x8GB Ramle aynı fiyatta olduğunu gördüm indirimden dolayı. Fakat aralarındaki tek fark benimkinin CL15 baktığımın CL16 olması. Toplamda 24GB Ram olmuş olacak eğer alırsam.
Genelde 4 RAM slotlu anakart sahibi olanlar 4x4 hepsi ayni RAM den aliyor. Hata almamak icin. Anakartlar genelde tutarsizliklari sevmiyor. Indirimlere bakip 4x4 yapmanizi oneriyorum. En azindan kafaniz rahat olur.

Aslında aynı marka aynı model aynı mhz fakat bir tek CL15-CL16 farkı var. Çok büyük sorun teşkil edeceğini düşünüyor musunuz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı