Clarusway eğitim nasıldır?

BaFPlayer

Megapat
Yer
Bursa
Merhaba,

Kısa süre içeisinde sıfırdan Full Stack Developer eğitimi almayı planlıyorum. Araştırmalarım sonucunda Clarusway'de karar kıldım. Ancak tecrübe etmiş biri bizi bilgilendirirse sevinirim.

Ücretleri bizdeki kurlardan dolayı biraz yüksek. Türkiye’den alacağım bir eğitim dışında bana ne faydası olur?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Kısa süre içeisinde sıfırdan Full Stack Developer eğitimi almayı planlıyorum. Araştırmalarım sonucunda Clarusway'de karar kıldım. Ancak tecrübe etmiş biri bizi bilgilendirirse sevinirim.

Ücretleri bizdeki kurlardan dolayı biraz yüksek. Türkiye’den alacağım bir eğitim dışında bana ne faydası olur?

Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar ben bu kursa 2021 Mart ayında kaydoldum.
Şuanki müfredatı bilmiyorum(güncel teknolojilere göre sürekli update ediyorlar çünkü).
Ben full-stack developer kursuna kaydoldum(Data-science ve Devops ta vardı o zaman ama şimdi yanılmıyorsam Cyber Security'de eklemişler).
Full stack developer kısmı 3 safhadan oluşuyordu.
1. ITF
2. Front-End Development
3. Backend Development

Front-End kısmından bahsedeyim size bana göre en önemli yer burası.
Kurs içeriği;
1.HTML-CSS-Javascript
2. SCSS
3. Bootstrap
4. React JS(bana göre en önemli derslerden biri bu)

Bu arada mentörlük faaliyetleri de var(cv hazırlama, github profili oluşturma, mülakatlara hazırlanma ve soft skills vb.)
Kurs sonunda bir etkili github profili ve portfölyönüz oluşuyor.
Yaklaşık 6-7 tane ayrı sertifika veriyorlar.

Bana gelecek olursanız ben daha kurs bitmeden işe girdim. Front-end developer olarak
hatta şunu söyleyebilirim aynı hafta içinde 3 farklı firmadan işe kabul aldım.
Sonuç olarak tavsiye ediyorum.
En önemli konuyu atlamayayım kurs ne kadar iyi olsa da derslere hazırlanmanız veya verilen hands-on projeleri kendiniz yapmanız çok önemli.

Son düzenleme:
Merhaba Clarusway ile 2020 Mayıs ayında tanıştım.

Yazılım sektörüne geçiş yapmak istiyordum ve bir arayış içerisindeydim. Benim için en önemli konu yeni bir şeyler öğrenirken takıldığım veya motivasyonumun düştüğü zamanlarda bana destek olacak, çekinmeden soru sorabileceğim bir ortam olmasıydı. Araştırmalarım ve görüşmelerim sonucunda kursa başlamaya karar verdim.

Benim için Clarusway'in tercih edilme sebebi olarak, 7/24 sormuş olduğunuz sorulara cevap veren mentörleri, anlamadığınız konuları defalarca anlatan öğretmenleri, sizi daha kurs bitmeden iş başvurusu yapmaya hazır hale getiren CMS( Cv hazırlama, LinkedIn profili oluşturma, mülakat hazırlığı) faaliyetleri sayılabilir.

Ben Full Stack Developer olarak kursu tamamladım ve yaklaşık bir yıldır frontend developer olarak çalışıyorum.

Kurs içeriği için de şunları söyleyebilirim. Şu an dünya da en popüler ve en çok ihtiyaç duyulan teknolojiler öğretiliyor. Eğer kursta takip edilen müfredatı disiplinli bir şekilde takip eder ve kursun hakkını verirseniz daha kurs bitmeden karşılığını alırsınız.

Merhabalar ben bu kursa 2021 Mart ayında kaydoldum.
Şu anki müfredatı bilmiyorum(güncel teknolojilere göre sürekli Update ediyorlar çünkü).
Ben Full-stack developer kursuna kaydoldum(data-science ve devops ta vardı o zaman ama şimdi yanılmıyorsam cyber Security'de eklemişler).
Full stack developer kısmı 3 safhadan oluşuyordu.
1. ıtf.
2. Front-End development.
3. backend development.

Front-End kısmından bahsedeyim size bana göre en önemli yer burası.
Kurs içeriği;
1.HTML-CSS-JavaScript
2. scss.
3. bootstrap.
4. React JS(bana göre en önemli derslerden biri bu)

Bu arada mentörlük faaliyetleri de var(CV hazırlama, GitHub profili oluşturma, mülakatlara hazırlanma ve soft skills vb.)
Kurs sonunda bir etkili GitHub profili ve portfölyönüz oluşuyor.
Yaklaşık 6-7 tane ayrı sertifika veriyorlar.

Bana gelecek olursanız ben daha kurs bitmeden işe girdim. Front-End developer olarak.
Hatta şunu söyleyebilirim aynı hafta içinde 3 farklı firmadan işe kabul aldım.
Sonuç olarak tavsiye ediyorum.
En önemli konuyu atlamayayım kurs ne kadar iyi olsa da derslere hazırlanmanız veya verilen hands-on projeleri kendiniz yapmanız çok önemli.

Hocam merhaba. Clarusway'i ben de araştırıyorum. LinkedIn'de ve burada hep aynı cümleleri görüyorum açıkçası bu benim için güvensizlik yaratıyor. Biraz daha ayrıntı verebilir misiniz eğitimler, yapılan projeler ile ilgili? Bir de kurs bitmeden nasıl işe girdiğiniz ile ilgili.
Saygılar.

Son düzenleme:
Hocam merhaba. Clarusway'i ben de araştırıyorum. LinkedIn'de ve burada hep aynı cümleleri görüyorum açıkçası bu benim için güvensizlik yaratıyor. Biraz daha ayrıntı verebilir misiniz eğitimler, yapılan projeler ile ilgili? Bir de kurs bitmeden nasıl işe girdiğiniz ile ilgili.
Saygılar.
Hocam merhabalar;
Ben Front-end developer olarak işe girdiğim için size Clarusway ve Front-end odaklı yazacağım.

İlk verdiğim cevapta Clarusway'i övmekten ziyade müfredatı ve süreci anlatmıştım.
Eğitim olarak zaten Front-end seçecekler için yol haritası bellidir.
HTML-CSS/SCSS-JS bu konular olmazsa olmaz.

Bunun haricinde size JS framework/library ve style framework ünü seçmek kalır.

JS için en popüler olan tabi ki React. Clarusway'de React anlatılıyor.

Style için de Bootstrap - Material UI - Ant Design vs. Clarusway'de Bootstrap ve Material Ui ile ilgili proje yapmıştık.

-Dersler online zoom üzerinden, ayrıca materyallere rahatça ulaşabileceğiniz, dersleri tekrar dinleyebileceğiniz, testlerin ve ödevlerin olduğu bir CMS sistemleri var. Kullanıcı adınızla giriş yapıyorsunuz. Dersler 50'şer dk lık 3 ders. Haftaiçi 5 gün akşamları, hafta sonu sadece cumartesi 6 saat. Bunların içerisinde mentorlerle yapılan workshop lar ve kariyer gelişimi ile ilgil bi ders daha var ama onun adını tam hatırlamadım şimdi.

-Projelerde gördüğünüz derslerle ilgili hands-on projeleri.
-Bunlar hesap makinesi-TodoList-Blog App-Dizayn uygulamaları- Fetch Api işlemleri -
-React ile yapılan temel uygulamalar vs.

Ben dediğim gibi kurs bitmeden işe girdim.
Backend eğitimleri devam ederken ben front-end konularını bitirmiştim ve github ımda da gösterebileceğim projelerim vardı.

LinkedIn üzerinden React developer iş ilanlarına başvuru yapıyordum.
Bazıları dönüş yapıyor bazıları yapmıyor. Bazıları task gönderiyor taskin sonucuna göre mülakat yapıyor vs.
Benim ilk mülakatlarım çok iyi değildi. Her geçen gün iş başvuruları sonucu yaptığım task sayıları artıyor ve aynı zamanda şirketlerin tam olarak nasıl bir developer aradığını da öğrenmiş oluyordum.
Sonuç olarak 1 ay geçmeden işe kabul aldım. Hatta aynı anda 3 ayrı şirket bana teklif mektubu gönderdi. Ben ilk gönderenle anlaşmıştım.
Yaklaşık 10-12 civarı mülakata girdim.
15 civarı task yaptım.

Mülakatlardan kısaca bahsedeyim.
Yazılım sektöründe genel olarak mezun olduğunuz okul/bölüm/ mezuniyet ortalaması vs önemli değil. Önemli olan kendi yaptığınız projeleriniz, uygulamalarınız, algoritma çözme-üretme yatkınlığınız, araştırma yapabilme beceriniz vs daha çok ön planda oluyor.
Genel olarak mülakatlar 2 safhadan oluşuyordu. İlki İK lar ile yapılan eğer onda başarılı olursanız bu sefer sizi teknik ekiple tanıştırıyorlar, onlarla teknik mülakata giriyorsunuz. Olay burada kopuyor zaten. Size yaptığınız/çalıştığınız projeleri sorup müteakiben soru sormaya başlıyorlar.
Sorular genelde iş ilanında istedikleri yeterliliklerle ilgili.

Yeterli açıklama yaptığımı düşünüyorum.

Bu eğitimleri Clarusway'den değil de başka bir yerden de alabilir hatta bu eğitimleri ücretsiz olarak Youtube'dan da biraz araştırma ile bulabilirsiniz bana göre. Türkiye'de online ders veren Kodluyoruz ekibi var ama onun için de bootcamplarinde kabul almanız lazım. O da imkansıza yakın çünkü binlerce insan başvuruyor ve tecrübeniz/bilginiz yoksa kabul alma ihtimaliniz imkansıza yakın ben 5-6 bootcamp ine başvurdum bi türlü kabul alamadım.

Neden Clarusway onu anlatayım
1. Dersler tercihinize göre Türkçe veya ingilizce
2. Dersler çok aktif geçiyor anlamadığız yerde hemen sorabiliyorsunuz hoca da tekrar anlatıyor.
2. Takıldığınız her soru/problemde hemen yardım ediyorlar.
3. Müfredat bana göre gayet güzel
4. Özellikle hocaları gayet iyi ve ilgili. Benim favorim tabi ki HTML ve CSS i hızlı ve güzel anlatan hocaydı adı aklıma gelmedi şimdi.
5. Bana göre en önemlisi sizi bir programa dahil ediyorlar ve ister istemez ona ayak uydurmak zorunda kalıyorsunuz. Yoksa kendiniz çalıştığınızda anlamakta zorlanırsanız pes edebilirsiniz kaldı ki ben bile ilk react derslerinde yapamayacak mıyım acaba? sorusunu kendime sormuşluğum olmuştur.
Şuanki kurs ücretini bilmiyorum. Ama zaten işe girdiğinizde 2-3 ayda kurs ücretini kazanmış oluyorsunuz. Diğer türlü tek başına çalışıp öğrenmek için çok dirayetli olmanız lazım.

Umarım faydalı olmuşumdur.

Son bi şey ekleyeyim ben kursa başvurduğumda yazılım geçmişim hiç yoktu.
Sıfırdan başladım. Ben de bi arkadaşımın tavsiyesi ile başvurdum.
Burdan da bana tavsiye de bulunan Ahmet e selamlarımı ileteyim madem konusu açılmışken :).

Hocam merhabalar;
Ben Front-end developer olarak işe girdiğim için size Clarusway ve Front-end odaklı yazacağım.

İlk verdiğim cevapta Clarusway'i övmekten ziyade müfredatı ve süreci anlatmıştım.
Eğitim olarak zaten Front-end seçecekler için yol haritası bellidir.
HTML-CSS/SCSS-JS bu konular olmazsa olmaz.

Bunun haricinde size JS framework/library ve style framework ünü seçmek kalır.

JS için en popüler olan tabi ki React. Clarusway'de React anlatılıyor.

Style için de Bootstrap - Material UI - Ant Design vs. Clarusway'de Bootstrap ve Material Ui ile ilgili proje yapmıştık.

-Dersler online zoom üzerinden, ayrıca materyallere rahatça ulaşabileceğiniz, dersleri tekrar dinleyebileceğiniz, testlerin ve ödevlerin olduğu bir CMS sistemleri var. Kullanıcı adınızla giriş yapıyorsunuz. Dersler 50'şer dk lık 3 ders. Haftaiçi 5 gün akşamları, hafta sonu sadece cumartesi 6 saat. Bunların içerisinde mentorlerle yapılan workshop lar ve kariyer gelişimi ile ilgil bi ders daha var ama onun adını tam hatırlamadım şimdi.

-Projelerde gördüğünüz derslerle ilgili hands-on projeleri.
-Bunlar hesap makinesi-TodoList-Blog App-Dizayn uygulamaları- Fetch Api işlemleri -
-React ile yapılan temel uygulamalar vs.

Ben dediğim gibi kurs bitmeden işe girdim.
Backend eğitimleri devam ederken ben front-end konularını bitirmiştim ve github ımda da gösterebileceğim projelerim vardı.

LinkedIn üzerinden React developer iş ilanlarına başvuru yapıyordum.
Bazıları dönüş yapıyor bazıları yapmıyor. Bazıları task gönderiyor taskin sonucuna göre mülakat yapıyor vs.
Benim ilk mülakatlarım çok iyi değildi. Her geçen gün iş başvuruları sonucu yaptığım task sayıları artıyor ve aynı zamanda şirketlerin tam olarak nasıl bir developer aradığını da öğrenmiş oluyordum.
Sonuç olarak 1 ay geçmeden işe kabul aldım. Hatta aynı anda 3 ayrı şirket bana teklif mektubu gönderdi. Ben ilk gönderenle anlaşmıştım.
Yaklaşık 10-12 civarı mülakata girdim.
15 civarı task yaptım.

Mülakatlardan kısaca bahsedeyim.
Yazılım sektöründe genel olarak mezun olduğunuz okul/bölüm/ mezuniyet ortalaması vs önemli değil. Önemli olan kendi yaptığınız projeleriniz, uygulamalarınız, algoritma çözme-üretme yatkınlığınız, araştırma yapabilme beceriniz vs daha çok ön planda oluyor.
Genel olarak mülakatlar 2 safhadan oluşuyordu. İlki İK lar ile yapılan eğer onda başarılı olursanız bu sefer sizi teknik ekiple tanıştırıyorlar, onlarla teknik mülakata giriyorsunuz. Olay burada kopuyor zaten. Size yaptığınız/çalıştığınız projeleri sorup müteakiben soru sormaya başlıyorlar.
Sorular genelde iş ilanında istedikleri yeterliliklerle ilgili.

Yeterli açıklama yaptığımı düşünüyorum.

Bu eğitimleri Clarusway'den değil de başka bir yerden de alabilir hatta bu eğitimleri ücretsiz olarak Youtube'dan da biraz araştırma ile bulabilirsiniz bana göre. Türkiye'de online ders veren Kodluyoruz ekibi var ama onun için de bootcamplarinde kabul almanız lazım. O da imkansıza yakın çünkü binlerce insan başvuruyor ve tecrübeniz/bilginiz yoksa kabul alma ihtimaliniz imkansıza yakın ben 5-6 bootcamp ine başvurdum bi türlü kabul alamadım.

Neden Clarusway onu anlatayım
1. Dersler tercihinize göre Türkçe veya ingilizce
2. Dersler çok aktif geçiyor anlamadığız yerde hemen sorabiliyorsunuz hoca da tekrar anlatıyor.
2. Takıldığınız her soru/problemde hemen yardım ediyorlar.
3. Müfredat bana göre gayet güzel
4. Özellikle hocaları gayet iyi ve ilgili. Benim favorim tabi ki HTML ve CSS i hızlı ve güzel anlatan hocaydı adı aklıma gelmedi şimdi.
5. Bana göre en önemlisi sizi bir programa dahil ediyorlar ve ister istemez ona ayak uydurmak zorunda kalıyorsunuz. Yoksa kendiniz çalıştığınızda anlamakta zorlanırsanız pes edebilirsiniz kaldı ki ben bile ilk react derslerinde yapamayacak mıyım acaba? sorusunu kendime sormuşluğum olmuştur.
Şuanki kurs ücretini bilmiyorum. Ama zaten işe girdiğinizde 2-3 ayda kurs ücretini kazanmış oluyorsunuz. Diğer türlü tek başına çalışıp öğrenmek için çok dirayetli olmanız lazım.

Umarım faydalı olmuşumdur.

Son bi şey ekleyeyim ben kursa başvurduğumda yazılım geçmişim hiç yoktu.
Sıfırdan başladım. Ben de bi arkadaşımın tavsiyesi ile başvurdum.
Burdan da bana tavsiye de bulunan Ahmet e selamlarımı ileteyim madem konusu açılmışken :).
2.000 dolar peşin 2.750 taksitli.

Merhaba,

Şimdiden teşekkürler.
Merhaba hocam benim de full stack developer kursu arayışım var ve araştırmalarım sonucunda bu kursla ilgileniyorum.
Siz kayıt oldunuz mu kursa? Kayıt yaptıysanız deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı