Claude code vs Cursor vs Antigravity

Ardaahm

Decapat
Daha fazla  
Selam dostlar, proje geliştirmek için yapay zeka araçlarını sıklıkla kullandığım için uygun bir vakitte 1 aylık üyelik almayı planlıyorum. Sizce agent Tool'lardan hangisi en verimli. Claude opus 4.6 canavar gibi olduğunu biliyorum ancak kullanım limitleri biraz kısıtlı diye biliyorum, çok uzun zaman oluyor Claude Pro kullanalı, o zamanlar daha Claude code bile yoktu terminalde. Antigravity, Gemini üyeliği aldığımızda pek çok avantajı bize sunduğu içinde ilgimi çekiyor ancak cursor yapay zekanın düşünce akışını çok daha verimli kıldığını düşünüyorum. O yüzden kararsız kaldım 3'ü arasında. Sizce 1 aylık süre içerisinde en verimlisi hangisi olur? Deneyimli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok müteşekkir olurum.

Selam dostlar, proje geliştirmek için yapay zeka araçlarını sıklıkla kullandığım için uygun bir vakitte 1 aylık üyelik almayı planlıyorum. Sizce agent Tool'lardan hangisi en verimli. Claude opus 4.6 canavar gibi olduğunu biliyorum ancak kullanım limitleri biraz kısıtlı diye biliyorum, çok uzun zaman oluyor Claude Pro kullanalı, o zamanlar daha Claude code bile yoktu terminalde. Antigravity, Gemini üyeliği aldığımızda pek çok avantajı bize sunduğu içinde ilgimi çekiyor ancak cursor yapay zekanın düşünce akışını çok daha verimli kıldığını düşünüyorum. O yüzden kararsız kaldım 3'ü arasında. Sizce 1 aylık süre içerisinde en verimlisi hangisi olur? Deneyimli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok müteşekkir olurum.
Codex 5.4 Claude Code hariç hepsinden plan yapma düşünme açısından daha başarılı. Kodu uygulamada sorun yaşasa da limit anlamında bir sorunu yok ve genelde 1 ay ücretsiz alabiliyorsunuz. Denemenizi öneririm.

Codex 5.4 Claude Code hariç hepsinden plan yapma düşünme açısından daha başarılı. Kodu uygulamada sorun yaşasa da limit anlamında bir sorunu yok ve genelde 1 ay ücretsiz alabiliyorsunuz. Denemenizi öneririm.
Kusura bakmayın hocam Antigravity'den mi bahsediyorsunuz başka 1 ay ücretsiz hangisi deneme veriyor bilmiyorum.

Kusura bakmayın hocam Antigravity'den mi bahsediyorsunuz başka 1 ay ücretsiz hangisi deneme veriyor bilmiyorum.
ChatGPT'nin Codex diye bir aracı var ondan bahsetmiş, ama Antigravity meselesine gelirsek; ben bunu neredeyse çıktığından beri kullanıyorum. İlk başlarda cidden çok iyiydi, piyasadaki en hesaplı ve limiti en bol olan IDE buydu ama şu an durum pek öyle değil. Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak söyleyeyim; ilk başlarda AI Pro aboneliğiyle Claude modellerini saatlerce hiç sorun yaşamadan, doya doya kullanabiliyordum. Limit bitse bile 5 saat bekleyince sıfırlanıyordu, yine devam ediyordum. Sonra bir anda Claude modellerine haftalık limit getirdiler. Yaklaşık 1.5 yenileme döngüsü kullanınca seni direkt haftalık kısıtlamaya atmaya başladılar.

Hadi neyse dedik, en azından Gemini 3 Pro ve yeni çıkan Flash modelleri var, bir süre onlarla idare ettim. Claude’u da artık 3-4 mesaj yazıp 1 hafta bekleye bekleye, yani limiti hiçbir şeye yetmese de arada bir kullandım. Sonra 3.1 Pro çıktı, o da ilk birkaç gün gayet güzeldi ama şimdi o da aynı şekilde 1.5 döngüden sonra haftalık limite takılıyor. Bu arada neden 1.5 döngü diyorum, çünkü hissettiğim kadarıyla ikinci döngünün limiti ilki kadar geniş değil, hemen tıkanıyor.

Kısacası şu an Antigravity tarafında 'Bana Flash modeli yeter' demiyorsan pek alınacak bir tarafı kalmadı. Eğer sadece arada bir bir şey danışmak için kullanacaksan tamam ama YouTube’daki, internetteki o eski övgü dolu incelemeler artık maalesef hikaye oldu. Google resmen Pro abonelerine yıldırma politikası uyguluyor; limitleri sürekli kısarak insanları ya yüzlerce dolarlık AI Ultra paketine ya da API ile kullandıkça öde kısmına zorluyorlar. Önce Claude, sonra Pro modelleri kısıtlandı, yakında muhtemelen Flash modelinin başına da aynı şey gelecek.

Peki yerine ne önerirsin dersen inan ben de bilmiyorum. Haftalardır arayıştayım, popüler olanlar dahil neredeyse tüm AI destekli IDE’lere baktım ama gerçekten 'budur' diyebileceğim bir şey bulamadım. Özetle, eğer benim gibi sürekli AI ile kod yazan biriysen ve cebinde yüzlerce doların yoksa, yeni modellerin yetenekleri falan pek bir anlam ifade etmiyor. Parası olan en üst modelleri rahat rahat kullanıyor ama bütçe kısıtlıysa orta düzey modellerle idare etmek zorunda kalıyoruz. API (kullandıkça öde) meselesine gelince, ben hiç kullanmadım ama eğer sürekli kod yazıyorsan faturanın ucu çok açık, çok pahalıya patlayabilir gibi geliyor.

Not: Bunlar benim kişisel tecrübemden yola çıkarak yaptığım tahmin ve görüşlerimdir.

ChatGPT'nin Codex diye bir aracı var ondan bahsetmiş, ama antigravity meselesine gelirsek; ben bunu neredeyse çıktığından beri kullanıyorum. İlk başlarda cidden çok iyiydi, piyasadaki en hesaplı ve limiti en bol olan IDE buydu ama şu an durum pek öyle değil. Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak söyleyeyim; ilk başlarda AI Pro aboneliğiyle Claude modellerini saatlerce hiç sorun yaşamadan, doya doya kullanabiliyordum. Limit bitse bile 5 saat bekleyince sıfırlanıyordu, yine devam ediyordum. Sonra bir anda Claude modellerine haftalık limit getirdiler. Yaklaşık 1.5 yenileme döngüsü kullanınca seni direkt haftalık kısıtlamaya atmaya başladılar.

Hadi neyse dedik, en azından Gemini 3 Pro ve yeni çıkan flash modelleri var, bir süre onlarla idare ettim. Claude'u da artık 3-4 mesaj yazıp 1 hafta bekleye bekleye, yani limiti hiçbir şeye yetmese de arada bir kullandım. Sonra 3.1 Pro çıktı, o da ilk birkaç gün gayet güzeldi ama şimdi o da aynı şekilde 1.5 döngüden sonra haftalık limite takılıyor. Bu arada neden 1.5 döngü diyorum, çünkü hissettiğim kadarıyla ikinci döngünün limiti ilki kadar geniş değil, hemen tıkanıyor.

Kısacası şu an antigravity tarafında 'bana flash modeli yeter' demiyorsan pek alınacak bir tarafı kalmadı. Eğer sadece arada bir bir şey danışmak için kullanacaksan tamam ama YouTube'daki, internetteki o eski övgü dolu incelemeler artık maalesef hikaye oldu. Google resmen Pro abonelerine yıldırma politikası uyguluyor; limitleri sürekli kısarak insanları ya yüzlerce dolarlık AI Ultra paketine ya da API ile kullandıkça öde kısmına zorluyorlar. Önce Claude, sonra Pro modelleri kısıtlandı, yakında muhtemelen flash modelinin başına da aynı şey gelecek.

Peki yerine ne önerirsin dersen inan ben de bilmiyorum. Haftalardır arayıştayım, popüler olanlar dahil neredeyse tüm AI destekli IDE'lere baktım ama gerçekten 'budur' diyebileceğim bir şey bulamadım. Özetle, eğer benim gibi sürekli AI ile kod yazan biriysen ve cebinde yüzlerce doların yoksa, yeni modellerin yetenekleri falan pek bir anlam ifade etmiyor. Parası olan en üst modelleri rahat rahat kullanıyor ama bütçe kısıtlıysa orta düzey modellerle idare etmek zorunda kalıyoruz. API (kullandıkça öde) meselesine gelince, ben hiç kullanmadım ama eğer sürekli kod yazıyorsan faturanın ucu çok açık, çok pahalıya patlayabilir gibi geliyor.

Not: Bunlar benim kişisel tecrübemden yola çıkarak yaptığım tahmin ve görüşlerimdir.

Ellerine sağlık hocam çok güzel aktarmışsın fikrini. API kullanmaya kalkmak benim için kendi fişini çekmek gibi bir şey olur herhalde, hele Claude opus gibi token canavarı bir model kullanmaya kalkarsam ohooo. NVIDIA'nın sağladığı ücretsiz API anahtarları var açık kaynaklı AI modelleri için, glm 5 kullanmıştım onun üzerinden, ücretsiz sunucularda çalışınca bayağı yavaş cevap veriyor ama sonuçlar fena değildi. Neyse fazla laf kalabalığı yapmadan sanırım sadete varmalıyım. Antigravity konusunda 1 aylık ücretsiz denemeyi kullanacağım sanırım duruma göre karar veririm, ama bu 1 haftalık döngü meselesine şok oldum çünkü ben ücretsiz versiyonu kullanıyorum projelerim için (1'den fazla proje ile meşgulüm) 1 haftalık bekleme attığı için, ücretsiz sürümdeyim normaldir diye kafa yormuyordum ama Pro versiyonunda da durum aynı ise vahim gibi biraz işler. Cursor ücretsiz aylık birazcık token veriyor o yüzden Pro'su da aşırı fazla değildir diye düşünüyorum ama emin olamıyorum. Claude code kullamayı çok istiyorum ama hak meselesi giriyor yine. Codex'e gelince ne olduğunu biliyorum bu arada ama GPT hakkında yapılan son anlaşmalardan dolayı çok kullanma taraftarı değilim takdir edersiniz ki. Yoksa ücretsiz versiyonunu terminalde bende kullanıyorum fena değil, bir ara çok geride kalmıştılar kodlamada toparlamışlar ama şimdi. Bilemiyorum bakalım şu an zaten daha erken, zamanı gelince karar vereceğim gibi. Çok sağ olun hocam tekrardan bu kadar dolu bir metin yazdığınız için.

Eğer ticari bir proje geliştirmek istiyorsanız;
Pro üstü bir lisans almanız gerekiyor. Hepsinin Pro değerleri limitli.

Model bağımsız olarak da,
Projenin tüm aşamalarını önce free versiyonlar ile bir llm modelinin anlayacağı şekilde notlar oluşturmanız gerek. Bu dosyaları da, proje amacı - kural ve diğer skiller ile bağlamanız gerekiyor.
Örneğin cyrsor - kiro - ag ile hazırladığınız bu dosyaları inceletip, hatalar veya eksikler var ise düzelttirdikten sonra kendisine özel kural dosyalarını oluşturtacaksınız.
Her aşamada mutlaka genel analiz yaptıracaksınız.
Projenizin boyutuna veya değerine göre uygun bir model seçiminiz gerçekleştirebilirsiziniz.
Örnek olarak kiro; Gmail ile ilk kayıt aynında size 500 kedir + 50 kredi verir. Bu kredi ile oldukça güzel temel yapılar oluşturula biliniyor.
Ag'nin Pro modeli ne olursa olsun yetersiz. Ama cursor ve agnin ilk temel yapısı oldukça güzeldir. Cursor alamıyorsanız, free hesap ile proje analizi yaptırabilirsiniz.
Şu an ülkemizde garantisi olmasa da size uygun fiyat ile farklı IDE veya aıp - clı için imkan sağlayanlar var. Araştırmanız gerek. Link paylaşamam maalesef.

Hepsinden önce tüm IDE'lerin proje oluşturma ve analizlerini değerlendirin.

Eğer ticari bir proje geliştirmek istiyorsanız;
Pro üstü bir lisans almanız gerekiyor. Hepsinin Pro değerleri limitli.

Model bağımsız olarak da,
Projenin tüm aşamalarını önce free versiyonlar ile bir llm modelinin anlayacağı şekilde notlar oluşturmanız gerek. Bu dosyaları da, proje amacı - kural ve diğer skiller ile bağlamanız gerekiyor.
Örneğin cyrsor - kiro - ag ile hazırladığınız bu dosyaları inceletip, hatalar veya eksikler var ise düzelttirdikten sonra kendisine özel kural dosyalarını oluşturtacaksınız.
Her aşamada mutlaka genel analiz yaptıracaksınız.
Projenizin boyutuna veya değerine göre uygun bir model seçiminiz gerçekleştirebilirsiziniz.
Örnek olarak kiro; Gmail ile ilk kayıt aynında size 500 kedir + 50 kredi verir. Bu kredi ile oldukça güzel temel yapılar oluşturula biliniyor.
Ag'nin Pro modeli ne olursa olsun yetersiz. Ama cursor ve agnin ilk temel yapısı oldukça güzeldir. Cursor alamıyorsanız, free hesap ile proje analizi yaptırabilirsiniz.
Şu an ülkemizde garantisi olmasa da size uygun fiyat ile farklı IDE veya aıp - clı için imkan sağlayanlar var. Araştırmanız gerek. Link paylaşamam maalesef.

Hepsinden önce tüm IDE'lerin proje oluşturma ve analizlerini değerlendirin.

Hocam vallahi amacımı tarif etmek biraz zor olacak gibi benim için. Hem İHA yapımında, nıs hobiler için yazılım projeleri, kendi sosyal medya araçlarını geliştirme, gömülü sistemlerde vs. kullanacağım için, en azından aşırı fazla hak vermese bile işimi önemli projelerde görebilecek bir şeye ihtiyacım var o yüzden ne kadar az hak verdiği bilsemde Claude Pro (Claude code için) aklımın hep bir köşesinde. Projeyi genelde agent. Md dosyaları oluşturarak bazı kritik hatalardan kaçınmasına, amacıma ve altyapıma dair önemli bilgilere sahip olmasını hedefliyorum. Kiro hiç kullanmadım hatta başta kilo Code'dan bahsettiğinizi sanmıştım. Antigravity ve Cursor'ı bazı temel işlerim için kullanıyorum genelde, ha ama bazen proje mimarini ve kendisini oluşturması içinde kullanıyorum bunu da belirtmeliyim, öyle olunca yetersiz kalabiliyor limitlemeler. Ag ve cursor dışında IDE olarak windsurf ve verdant kullanmıştım ama onların sınırlamaları çok daha büyüktü diğerlerine göre. Clı olarak da genelde Gemini clı, opencode ve ollama araçlarını kullanıyorum, Gemini dışındakilerde glm 5 kullanıyorum ücretsiz versiyonlarını kullandığım için haliyle. Büyük işlere girmediğim sürece onlarda yeterli oluyor ama hep sınırlanıyormuşum gibi hisseidiyorum istemsiz. "uygun fiyatlı" adı altında pazarlanan şeylere çok güvenemiyorum, ayrıca resmi çalıştığım için ne olur ne olmaz onları kullanmaktan kaçınıyorum. Anlayacağınız durumum şimdilik böyle hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı